Hogyan vigyem fel a kalóriabázisba a tk nokedlit amit csinálok?
Figyelt kérdés
beírom az alapanyagokat,megfőzöm. Utána lemérem. A két súly közötti különbséget most elpárolgásba plusszal viszem fel akkor reális.
Ha csak alapanygokat írok akkor 190 kcla/100g, ha beírom az elpárolgást,ebben az esetben plussz jellel akkor 140 kcal/100g.
Melyik a reális?
tegnapelőtt 09:38
1/6 anonim 



válasza:





Vizet vesz fel főzés közben. Tehát hígabb lesz kalória szempontból tehát kevesebb kalória.
A plusszal felvitt elpárolgás a helyes. Fel kell vinni ezt is.
2/6 anonim 



válasza:





Egyszerübb módszer a számolásra, ha az összes alapanyagot leméred nyersen (grammra), elkészíted a nokedlit, megfözöd, és leméred a kész nokedli súlyát.
Az alapanyagok kalóriatartalma megegyezik a kész nokedlival, az össz kalóriát elosztod a súllyal és visszaszámolod 100 g-ra.
3/6 anonim 



válasza:





#2 a kerdezo pont ezt csinálja csak még egyszerűbben. Mert kiszámolja helyette az app
4/6 anonim 



válasza:





A gond annyi, hogy az app egy átlagértékkel számol, nem a tényleges súlyokkal.
5/6 anonim 



válasza:





Százalékold. Beviszel mindent, az a 100%. A kész nokedlit oszd el egyforma adagokra. Akkora adagokra, ami egy étkezéshez kell. A lényeg, hogy legyen egyforma. Ha pl 5 adagra osztod, akkor az egész recepthez beírhatod, hogy 5 adag. Vagy ha azt írod, hogy 1 adag a recept, akkor fogyasztáskor 1/5-öt írjál be.
6/6 anonim 



válasza:





Beírod az alapanyagokat, megfőzöd, leméred a leszűrt nokedlit és annyi +vizet írsz hozzá hogy megeggyezzen a főtt nokedliddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!