Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha a salátát főételnek eszem,...

Ha a salátát főételnek eszem, mit (és mennyit) egyek mellé amiben van szénhidrát is?

Figyelt kérdés

Salátalevél, sok zöldség és pirított csirkemell, valami öntet pl. joghurtos vagy pesto-s, ezt szoktam enni néha főételnek. Ez kb 4-500 kcal.

Pirítóst szoktam enni mellé, de már eléggé unom. Mit szoktatok még mellé enni ha salátát esztek pl. ebédre vagy vacsorára? És mennyit?

tegnapelőtt 16:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Vannak ilyen ízesített kétszersültek (talán bruschetta néven futnak), technikailag ez is pirítós, de van egy kis íze. Esetleg sós kréker keksz. Kifejezetten szénhidrát kategóriában szerintem ezek vannak.

Még talán jók lehetnek a sült zöldségek (pl sütőben, airfryerben kevés olajjal).

Illetve ha unalmas a saláta, akkor érdemes esetleg az öntettel is variálni.

tegnapelőtt 17:09
 2/5 anonim válasza:
100%
én tk tortillalapba szoktam csavarni a husit és zöldséget
tegnapelőtt 17:16
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Magos zsömle tök jó hozzá.

A salátákat meg akármennyit lehet variálni, egyrészt nem kell mindig leveles saláta sem hozzá, másrészt majdnem mindenféle zöldség jó bele - más-más 3-4 zöldségféle és teljesen más ízt kapsz.

A csirkemell helyett ehetsz sajtot, tojást is, de akár ki is lehet hagyni ezeket.

tegnapelőtt 17:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Bulgurt lehet közé keverni (persze a bulgurt főzd meg előbb).
tegnapelőtt 19:32
 5/5 anonim ***** válasza:

Keverj bele

- rizst

- fott vagy sult burgonyat/edesburgonyat/sutotokot/cejlat/zellergumot

- bulgurt

- quinoat

- hajdinat

- árpát

- kölest

tegnapelőtt 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!