Kalóriaszámlálással van egy "apró" probléma. Hogy nálam... Infó erről bővebben lent! (Megoldható az alábbi gond?) Pedig ezt írják: konkrétan semmi más nem hatékony. Csak ha az ember kevesebb kaloriát eszik mint éget. Mindent grammra kell mérni.
Az én esetemben van egy olyan nem éppen elhanyagolható baj ezzel az egész kalóriaszámlálással (amire mindenki azt írja, hogy csak ez működik, ha az ember fogyni kíván), hogy hiába szeretnék én grammra kiszámolt napi étkezéseket megejteni...
... ha gyakran olyan elképesztő - vagy csak közepes erősségű - ÉHSÉG jön rám, sokszor akár estefelé is (amikor már a napi kalóriát egy újabb étkezéssel bőven túllépném), hogy nem tehetek mást: muszáj ennem!
Nem, nem kell leírni az egyértelműt, hogy: "akkor se egyél! mi vagy te, képtelen vagy kontrollálni az érzéseidet? gyenge puhány alak!"
A "korgó gyomrom ellenére se egyek" ezt - ha hiszik egyes unatkozó butuska trollok, ha nem - magam is nagyon jól tudom. Csak a lehető legfontosabbat nem tudják átérezni, hogy milyen az amikor iszonyúan éhes vagy, és szó szerint sóvárogsz az étel (nem feltétlen édesség - étel) után!
Így hiába számolja ki akárki is a szükséges kalóriákat, hogy ha pár órával később (vagy akár napközben is) iszonyatos éhség tör rá, és meggebed (a falat kaparja!) ha nem ehet! Nem holmi szőnyeg alá söpörhető éhség ez! Erőteljes, néha egyenesen korgó gyomrot előidéző!
Szia! Ha nem érzelmi alapon érzel késztetést az evésre, hanem tényleges éhség tör rád, akkor nagyon valószínű, hogy vagy túl kevés kalóriát eszel, vagy nem megfelelő a tápérte az étrendednek.. Egyrészt, fogyokúrázók sokszor esnek abba a hibába, hogy a lehető leglejjebb akarják vinni a napi kalóriabevitelt, viszont ez sokkal több negatívumot eredményez, mint pozitívumot. Vagy akár az is lehetséges, hogy bár a napi kalóriabeviteled ideális lenne, de emellett (túl) sokat edzel, nagy intenzitással, ami jelentős kalóriát éget el, tehát ilyenkor is érdemes több kalóriát bevinni a megszokottnál. Másrészt, ha például nem eszel elég fehérjét naponta (testsúly x 0.8-1.2) esetleg valami extrém diétát követsz, például ketó, kb. nulla szénhidráttal stb. az szintén vezethet éhségérzethez annak ellenére, hogy eleget ettél. Ezért is fontos elsősorban a tápértékre fókuszálni, ha egészséges életmódot szeretnél folytatni.
Mindenesetre én azt ajánlom, vizsgáld meg alaposabban az életmódodat (ami nem csak az ételből áll), hiszen te úgyis jobban ismered magad. Ha tanácstalan vagy, esetleg szakembertől, hozzáértő embertől is kérhetsz segítséget.
MIELÖTT bármi konkrétat is lehetne válaszolni, tudni kellene egy csomó infót. Ugyanis a kalóriaszámolás jó, de CSAK AKKOR, ha megfelelöen alkalmazzák, ha rosszul, akkor érthetö módon nem megy.
Írd meg a magasságodat, a súlyodat, a korodat, a nemedet, a fizikai aktivitásodat és azt a keretet, amit megszabtál magadnak.
A legtöbb gond ugyanis az szokott lenni, hogy nem neked megfelelö kalóriamennyiséget szabtál meg napi keretnek, hanem túl keveset. (A femina és hasonló oldalak által javasolt kcal-mennyiség ugyanis az emnberek nagy többségének túl kevés, emellett gyakorlatilag éhezik mindenki)
A kalóriaszámolással megfelelöen kiszámolva nem szabad éhesnek maradni egyetlen nap sem, az egész fö értelme, hogy kevesebb kalóriát viszel be, és emellett NEM VAGY éhes.
Lègy szíves, írd meg, amiket kérdeztem, akkor konkrétan is lehet tanácsokat adni.
fokozatosan mondjuk hetente egyszer vidd le kicsit a kalória deficitedet és próbálj olyan kajákat keresni amelyek lassan emésztődnek így kevésbé leszel éhes és nem baj ha napi 6szor eszel csak mindig viszonylag keveset ha ajánlhatok akkor a yazio app jó támasz lehet nekem bevált 1 év alatt 23 kg fogytam pedig az én koromnál az nehéz mivel fejlődöm is
14/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!