Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Most komolyan: konkrétan...

Most komolyan: konkrétan miket kéne ennem?

Figyelt kérdés

Leírom egy átlagos napi étrendemet:

Reggelire csokis müzligolyó, kb. 3 dl 1,5%-os tej

A suliba mondjuk 2 szendvics: vaj, párizsi, zsemle

Itthon ebéd: mondjuk tészta, vagy főzelék

Aztán itthon megint péksüti, vagy vmilyen szendvics...

Tudom, hogy ez az elejétől a végéig tökéletesen bemutatja, hogy mit NE együnk... De valaki ajánlana nekem reggelire, ebédre, és vacsira is ötleteket? Olyan kaját, amit a suliba is el tudok vinni? Akarok változtatni, de fogalmam sincs, hogy mit cseréljek le, és főleg hogy mire!!! Itthon nincs annyi pénzünk sajnos, hogy játsszam a fogyi-gurut, megvesszük a kenyeret, szalámit, van egy kis ebéd, természetesen gyümölcs, zöldség a levesbe, husi krumplival és csáó, eltelik a hónap valahogy. Szóval ne valami drága, meg egzotikus gyümölcsös-zöldségű kaját írjatok, legyetek szívesek!

Szeretnék egészségesebben, táplálóbban, kalóriaszegényebben étkezni, ami lehetőleg egyszerű kajákból van kivitelezve. köszönöm szépen a részletes leírásokat!!

17/L

2014. dec. 9. 20:51
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Vegyél zabpelyhet. 200 Ft/fél kiló

Abból csinálhatsz zabkását (egy kis víz, gyümölcs, fahéj vagy kísérletezz) vagy zablepényt (zab, tojás).

Ez utóbbit magaddal is viheted suliba, mellé zöldség, sajt.

Ez mehet reggelire.

Estére egyél pl. túrót. Vagy otthoni kaját (zöldség, hús, tojás).

Nasinak magvak (pl. diákcsemege).

Nézegess neten recepteket, nagyon sokféle van olcsó alapanyagból.

2014. dec. 9. 21:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Én is a zabkását tudnám ajánlani fél kg 200ft, és meg van a hétre, hozzá egy kiló alma 130ft és 1 csomag fahéj elosztva, tökéletes reggeli és nem fogsz Megéhezni.

Tészta, krumpli helyett mehet rizs és hozzá valami feltét, én sokszor főtt vagy tükör tojást csinálok hozzá, ha nincs pénz. Vagy aprólékból egy kis pörkölt, csirkemáj lesütve, ezek még olcsóbbak.

Főzelékeknél lehetne párolt zöldség, pl zöldborsó, zöldbab, répa stb.

Én szoktam olcsó leveseket is csinálni, pl tojás leves, zöldség leves, lencse leves, ezek laktatóak is.

Péksüti, szendvics helyett már vehetnél túrót és joghurtot, és ezeket keverned össze, finomak nagyon.

Zöldségbe most olcsó a savanyú káposzta, kígyóuborka, cékla, vörös hagyma,én ezeket szoktam most főleg enni.

Gyümölcsnek meg alma, mandarin, narancs.

2014. dec. 9. 21:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Napi 5x kell enni, azaz 3 óránként, ezt így előre leszögezem.

Szendvics simán jó reggelire, de sok zöldséggel!

Tízóraira, uzsonnára ehetsz almát (én megpépesítem és összekeverem joghurttal és egy kis müzlivel.)

Ebédre végül is jó a husi+krumpli csak egyél hozzá egy csomó zöldséget, mert a zöldség lassabban szívódik fel és így jótékonyan hat a vércukorszintre, ezért kell minden gyorsan felszívódó szénhidrát mellé zöldséget is nyomatni.

Igyál sok vizet, én citromot facsarok 2 literbe és egy csepp áfonyaszörpöt és imádom, jobban lecsúszik mint a sima víz.

Heti egyszer talán megengedhetsz magadnak egy frissen facsart narancslét (ezek még tök jók, de egzotikus gyümölcsök: grapefruit, gránátalma, mindkettőt facsarni kell, lehet keverni is). Nekem jól szoktak esni és lelkileg is jó összeöntögetni, mert szép.

Az utolsó étkezésed 3 órával lefekvés előtt legyen, a 6 óra után nem evés egy baromság.

Ha elszánt vagy, szénhidrát számolás szerint étkezz:

50-20-60-20-30 g szénhidrát legyen meg étkezésenként, ja és az is rossz, ha kevesebbet viszel be!

A húst ne panírozzátok, a krumplit ne pürésítsétek.

2014. dec. 9. 21:37
 4/6 anonim ***** válasza:

reggeli: sült tojás,tükör tojás, fött tojás, konzerv hal, esetleg soványturóból készült kőrözött, sonka, csirkemell, ezek mellé zöldség és teljes k. kenyér, .

suliba: TK zsemle/ kenyér, bele zöldség, csirkemell kisütve.

ebéd: barna rizs hussal,hallal/ teljes kiörlésü tészta hussal/hallal zöldséggel

vacsora:kőrözött zöldséggel, csirkemell/hal salátával

Hirtelen ennyi jutott eszembe, plusz heti legalább 4 nap, alkalmanként minimum 40 perc sport.

2014. dec. 9. 21:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Tojás, hús, máj, szív, vese, velő, halfélék.

Saláta, uborka, cékla, tök, patisszon, paradicsom, vörös hagyma, lila hagyma, újhagyma, póréhagyma, káposzta, cukkini, retek, karalábé, zeller, sárgarépa, fehérrépa, csicsóka, batáta..

Zöld fűszerek

Alma, körte, narancs, citrom

Kókuszzsír

Egy rövid lista arról, miket kellene enned. Ezek eléggé tiszta, egyszerű kaják. Igazából nyersen is ehetők, nem okoznak hormonzavarokat, elhízást, szervi problémákat, allergiát (tojás allergia van, de annak a kialakulásához általában előbb meg kell betegedni, itt próbáltam gázos alapanyagokat nem írni)

2014. dec. 9. 21:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Hús, hal, baromfi, zöldség
2014. dec. 9. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!