Elkezdtem fogyókúrázni, lefogytam 67ről 55re, de 2hónapja abbahagytam és zabáltam konkrétan éjjel nappal (? )
"de 1200kcal helyett 1500at viszek be "
Ha eddig 1200 kalóriával csináltad, nem csodálom, hogy nem tudtad tartani és - te fogalmaztál így- zabálni kezdtél. Koplaltál.
Magasság és aktivitás függő, de 1500 is kevésnek tűnik. De nem írtad le a paramétereidet, és hogy mennyit mozogsz.
Tudsz fogyni 1500 kalóriával, de több mozgással kell kompenzálnod, illetve a tápanyag arányokon is lehet változtatni, attól függően most mi alapján eszel. Általánosságban, a szénhidrát alapú étrend az ajánlás (a legtöbb ember abból eszik a legtöbbet) de az nem mindenkinek válik be, ezért változtatnak rajta. Ezt kell kitapasztalni.
Annyi időt kell adni neki amennyit megkíván. Próbáld ki a több kalóriát több mozgást szokványos tápanyagokkal, ha nem válik be, mondjuk 2-3 hónapig nem fogysz, akkor változtass az arányokon.
Az emberi test nem egy matekpélda sajnos, hogy ha betartod a kalóriakeretet amit egy kalkulátor megad neked akkor 100% fogyni fogsz. Alapból az anyagcsere nem egy fix szám, napról napra változik ugyanannak az embernek is. Bonyolult hormonális változások befolyásolják a fogyást-hízást, attól függően milyen tápanyagokat és milyen minőségben viszel be, mennyire stresszes az életed-ezt mennyire tudod kezelni, levezetni, mennyit mozogsz, eleget alszol e stb stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!