Mi a véleményed erről az étrendről? Hosszútávon mire megyek vele? Min változtassak?
Összeírtam az elmúlt két hétben, hogy hogyan ettem. Itt van pár nap:
ahol kenyeret vagy szendvicset írok, az mind teljes kiőrlésű kenyér volt, a zabkekszet pedig házilag készítem banánból, tojásból, zabpehelyből és egy teáskanál mézből. cukros üdítő mennyisége nulla, csak vizet vagy cukor nélküli teát iszok. ha olyan ebédet eszek, hogy passzol hozzá, mustárt vagy majonézt eszek.
reggeli: lekváros kenyér
délelőtt: 5-6 zabkeksz, sonkás sajtos szendvics
délután: sonkás sajtos szendvics
este: 5-6 zabkeksz, 2 alma, 1 répa
reggeli: tejes zabkása + bogyós gyümölcsök
ebéd: kuszkuszos tonhal, 1 paradicsom, 1 újhagyma
délután: 1 banán
este: paradicsomos tésztás tonhalkonzerv (320kcal a csomagolás szerint), zöldségek, alma, répa, 2 kocka étcsoki
reggeli: jó reggelt keksz + zabkeksz
délelőtt: zabkeksz, 1 szendvics
ebéd: sütőben sült hal + édesburgonya
délután: 2 alma, 1 répa
este: 2 rozsos abonett, sajt
reggeli: tej + 2 lekváros kenyér
délelőtt: 1 alma, 1 banán, 1 rozsos abonett, sajt
ebéd: humusz + 4 sütőben sült fasírt
este: 3 fasírt
reggeli: tejes zabkása + alma
ebéd: leves(zeller+krumpli), 5-6 zabkeksz
délután: alma, 3-4 zabkeksz
este: fél szendvics sajttal és szalámival
reggeli: lekváros kenyér
délelőtt: banán, 5-6 zabkeksz
ebéd: kuszkuszos tonhal, pari, újhagyma, pár szem dió és mandula
délután: túró + bogyós gyümölcsök
este: 2 rozsos abonett, 2 tojás, paprika, sajt
165cm, 58kg, lány vagyok. túl sokat eszek? kb hány kalória lehet ez egy nap? éhes semmiképp nem vagyok. max 2-3 kg-ot adnék le és inkább sporttal szeretném formálni magam és mellette egészségesen enni. sajnos rengeteget ülök, suliban napi 6-8 órát, aztán itthon is ülök és tanulok...
Rengeteg szénhidrát van az étrendben (lekváros kenyér, zabkeksz, tészta, banán, abonett) ezek egy részét cserékd ki zöldégfélékre meg fehérjére.
Reggelire a lekváros kenyér elmegy, ha édes dolgot szeretsz enni, de lehetne helyette lekvár helyett szalámi, sajt a kenyéren.
A nap többi részében meg inkább kerüld ezeket, helyettük salátákat, párolt zöldségeket egyél.
Ami nagyon hiányzik, az a hús/fehérje, azt böven megemelheted.
Egyetértek az első hozzászólóval.
Mivel sokszor nincs mennyiség és amúgysem tudom az étel összetételét, nem tudom megtippelni a kalóriát, de kevésnek nem tűnik semmiképp.
Pontos grammok, pontos mozgásmennyiség kellene ahhoz, hogy meg tudjuk mondani.
Egy szelet lekváros kenyér lehet 100 kcal, de 400 is mérettől függően...
Ránézésre mindenesetre nem tűnik rossznak, ha rendesen sportolsz mellette. De a rendes sportolásról sokaknak vannak téves fogalmaik.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!