Hogyan fogyhat az aki szeret jókat enni?
Én is imádok jókat enni, de nagy szerencsémre én nagyon szeretem az egészséges ételeket, így abban is megtalálom az élvezetet, ha párolt brokkolit eszem grillezett csirkemellel :)Egyik kedvenc kajám.
A jó nem egyenlő az egészségtelennel.
Lehet szinte észrevétlen helyettesíteni az egészségtelen ételeket, mint ahogy az előző is írta. Imádom a főzelékeket, csak éppen önmagával sűrítem őket pl.
Bár ez nem igazán a jókat evés, hanem a hedonizmus és a kihívások keresése: ha az ember valamiért unja a saját kis egyéni fogyós életmódját, lehet kísérleti napokat tartani. (Vagy mert kezd letérni a jó útról s kell valami erőhatás, ami visszavezeti. Nekem volt ilyen.) Sokszor igen kíváncsi vagyok dolgokra. Egyszer volt egy zsírkerülő napom, nagyon igyekeztem, s normálnak tűnő ételekkel (mert pl. datolyával túl könnyű lett volna) 19% zsírt hoztam össze. Pocsék volt, ma már amúgyis ügyesebben csinálnám, s nem azon a napon, amikor egyetlen finom gyümölcs sincs a házban, de kellett ez is. Zsírnapom még nem volt, de tervezem, de azt inkább nem ecsetelem, elég kemény feltételeket szabtam, aminek csak néhány tipikus ételem felel meg. Eredetileg egy kísérleti zabkásás nap utánra akartam pozicionálni, de a kíváncsiságnak is legyen már határa, úgyis értéktelen lenne az adat, annyira inkompatibilis vagyok a zabbal. Inkább a páromat állítottam rá, ő legalább reggelizik is, szereti a szénhidrátbombákat és jól is lakik velük.
Nagyon érdekes a táplálkozás téma, néha túlságosan is.
Van, akinek az is jólesik, ha csak olvas róla, ez akár félig-meddig pótolhatja is a valódi evés élményét.
De nem is mindig akarunk jókat enni. Én sokszor csak éhes vagyok és az éhségérzetet akarom megszüntetni, gyorsan. Nagy általánosságban persze legyen finom és valamelyest változatos az étel. Ez utóbbi egyre kevésbé fontos számomra, a kedvenceimet nem tudom megunni.
Kedves kérdezö, nem reagálsz semmit, pedig nem ártana tudni, hogy mi is pontosan a problémád.
Neked mit jelent a "jókat enni"?
Mert ha azt, hogy olyan ételket eszel, amit szeretsz, akkor ennek semmi akadálya, megfelelö mennyiségben bármi ehetö, és megfelelö mozgás mellett mégcsak nem is kell mikroszkópikus adagokkal beérni.
Ha viszont ez alatt azt érted, hogy pukkadásig tömni magadba a zsíros, lisztes, cukros ételeket, az elég nehéz dolog. De nem megoldhatatlan, ha megfelelöen sok fizikai munkßat/sportot végzel, és emellett még midnig kalóriadefizitben maradsz, akkor ugyanis fogysz még így is.
De értelmes megoldás az lenne, hogy mérsékelt mennyiségeket enni (amitöl nem érzed éhesnek magad, de nem is vagy a kidurranás határán), és emellett eleget mozogsz (és nem csak házimunka meg hasonlók, mert az nem igazán sok energiát igényel, mégha el is fáraszt), hanem tényleg olyat, ami nagyobb mértékü kalóriafelhasználással jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!