Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyhat úgy egy ember hogy...

Fogyhat úgy egy ember hogy egyszerűen semmi cukrot nem eszik?

Figyelt kérdés
Szóval eddig mindennap csoki, ilyesmi. Ha elhagyja a cukrot, de mondjuk a másik nagy ellenséget, a kenyeret, meg a sós péksütiket eszi?

2014. szept. 13. 18:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha a másik ellenséget fogyasztod, azzal ott leszel ahol a part szakad. A cukorral az a gond h magas a glikémiás indexe, de uez van mindennel amibe liszt van. Ezek gyorsan megemelik a vércukorszintet, amitől a szervezeted egy csomó inzulint termel, amitől leesik a cukorszint, majd megint farkaséhesnek érzed magad. Ezért van az akik ilyen kajákat esznek, azok állandóan éhesek és egész nap ennének mégse érzik úgy h jól laknak, egyfolytában zabálnának és ezért a legtöbbjük elég "jó húsban" van.

Az ember vagy elhagyja a cukrot, lisztet, olajban sült kajákat és lefogy, vagy pedig nem hagyja el, de fogyni se fog, csak súlyt tartani vagy hízni. Lehet választani.

2014. szept. 13. 18:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Persze, hiszen a pékárukban semmi szénhidrát nincs, kiváltképp magas GI-es.:D
2014. szept. 13. 18:53
 3/8 anonim ***** válasza:

Az ember még akkor sem tuti, hogy lefogy, ha minden gyors CH-t kihagy... Sőt, a szénhidrátot is minimalizálhatod, az nem elég... Van, akinek igen, mert nem tud eleget enni vagy érdekesen működik a teste, de nem mindenki ilyen. Pl. én sem. Paleo, némi kalóriamegszorítással? Semmi. Ketogén diéta, erősebb kalóriamegszorítással? Még nincs elég adat, de hetek óta semmi. Ja, mozogni kéne, tudom én, nálam anélkül nehezen indul be a fogyás... Ha beindult, az már más. A kalóriabevitel is számít, de sok egyéb tényező is van.

De egyesek paleóznak vagy akár csak elhagyják a kenyeret és fogynak. Ez ilyen.

2014. szept. 13. 19:05
 4/8 anonim ***** válasza:
#1: Mi a gond az olajban sült ételekkel? Ezt sose sikerült felfognom. Dehogy hagyom el őket. Ahogy az édességeket sem. Tudomásom szerint így még oké, csak sok szénhidrátot, főleg gyorsat ne egyek, mozogjak valamit s vigyek be minden szükséges tápanyagot, lehetőleg nem nagyon egészségtelen forrásból.
2014. szept. 13. 19:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Alapvetően ezek közt nincs lényegi különbség. Végeredményben minden szénhidrátból poli-, di-, majd monoszacharidok lesznek. Tehát ha csokit eszel max. ízben fogsz különbséget tapasztalni.
2014. szept. 13. 19:12
 6/8 anonim ***** válasza:
#5: Azért ez nem ilyen egyszerű, ráadásul a kenyérben glutén is szokott lenni, a csokiban pedig laktóz, ha tejcsoki. Itt már a makrotápanyag is más, de a különböző cukrok sem egyformák, főleg arra hatnak máshogy, aki allergiás rájuk...
2014. szept. 13. 19:16
 7/8 anonim ***** válasza:

#4 Az olajban sült kajákkal az a baj, h nem fogyókúrás. 1 dl olaj/zsír kb. 900 kalória!

És akár bundáskenyér, prézlistészta (prézli) vagy sültkrumpli - ezek szívják magukba az olajat rendesen --> jó kalóriadús táplálék, ami nagyban hozzájárul a zsírsejtek hizlalásához.

2014. szept. 13. 19:24
 8/8 anonim ***** válasza:

#7: A nagyon zsíros táplálkozás az egyik legjobb fogyókúra (már ha megvan a kalóriadeficit, de annak elérésében is sokat segít)... Csak a szénhidrát legyen igen kevés (a példáidra ez nem igaz. én rántott zöldséget szoktam enni, nem zsemlemorzsával, hanem olajos maggal és magliszttel készítve. egyszer másfél serpenyő szeletelt zöldség 10 deka zsírt vett fel, na az már nekem is kezdett sok lenni - csak a felét ettem, az egy igen szolid ebéd számomra, de biztos ettem még mást is).

Az, hogy a zsír kalóriadús, az nem baj. A testnek nem térfogat kell, de térfogatra amúgyis ott van a zöldség s egyéb dolgok.

A zsír jól laktat. Minél zsírosabban eszem, annál kisebb a kalóriabevitelem (úgy értem, az a szint, ami elég ahhoz, hogy ne legyek éhes, tudnék többet is enni, csak nem kell) és annál energikusabb vagyok. Ebben nincs semmi különös, egy szint fölött (ketogén diéta) a legtöbben így vannak vele. Egyesek direkt többet szeretnének enni, de nehezen megy nekik, ez mondjuk nekem fura. De azt magam is tapasztaltam, hogy egyszerűen ketogénben nincs erős éhség, a test remekül elvan gyakori és sok evés nélkül is.

A sima lowcarb kevesebb előnnyel jár, de az is fogyókúrásabb, mint a sok szénhidrát fogyasztása. Persze mindenki alkalmazza azt, ami neki élvezetes és beválik. Nem vagyunk egyformák, de még a szénhidrátdús szálkásító diétánál is elmondják, hogy ha nem megy eléggé a fogyás, csökkentsük a szénhidrátot (valamint egyes testépítők sok zsírral szálkásítanak, főleg azok, akik nem bírják tolni a rengeteg szénhidrátot pár óránként).

2014. szept. 15. 01:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!