Amelyik nap mozgok, több kalóriát kell/lehet bevinni, mint amennyit tartok, hogy fogyjak, vagy aznap is ugyanannyi legyen?
"heti átlagot nézz" - ez helyes. Nem tudom, milyen az edzésed. Nem árt egy kis ch-t meg fehérjét edzés után bevinni visszatöltésnek, meg regenerálásnak, nehogy izomvesztés legyen, de alapvetően az egész napi bevitel számít. Ezen túlmenően a hízást vagy fogyaást 3-4 nap átlaga határozza meg. Nem kell, hogy különbség legyen az edzésnapi és pihenőnapi bevitel között. A tested nem egyik óráról a másikra él. Vannak pufferei, az emésztés és felszívás pedig hosszú folyamat.
"BMR-ed és az alapjárat kcal égetésed közötti tartományban legyen a napi kalória beviteled." - ezt szerintem nem így akartad írni, hiszen a BMR az az alapjárat kalóriaégetés.
82kg vagyok, 176cm, van rajtam izom is, olyan 70-75 a cél, majd attól függ,mit mutat a tükör.
És heti 0.75-1 kg,eddig ez volt a fogyás tempója, 88 ról indultam.
Így kevés az 1500 Kcal. Izmot fogsz veszíteni és be fogysz lassulni (anyagcsere).
Senki nem tud neked pontos számot mondani, mert minden ember/anyagcsere/aktivitás más, de ha az orvosilexikon kalkulátorát használod, olyan nagyon nem lősz mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!