Azért kell sok zöldséget enni hogy eltelítsen és kevesebb szilárd ételt kívánjak?
Sport nélkül is lehet fogyni?
A sok zöldség egyrészt telít is, másrészt biztosítja a normális emésztéshez fontos rostokat.
Lehet sport nélkül fogyni, de nem érdemes. A sport segít megtartani, vagy akár növelni az izmaidat, ami a szép alakért felelős. Ráadásul a sport segít feszesen tartani a bőröd, és az általános közérzetre és egészségre is nagyon jó hatással van.
Fogyni egyébként nem nehéz, csak nem a kifogásokat kell keresni. Egy dolog nehezíti meg, a sok hazugság, amit a bulvár média nyomat a csodaszerekről, 5 perces tornákról, zsírégető gépekről, kezelésekről. A sok hazugság közt megtalálni a hasznos információt, na az nehéz. Töltsd le a sarkapszula.hu-ról az ingyenes könyvet, és meglátod, hogy nem nehéz, csak meg kell változtatni az életed. :) Ekkor jön az, hogy de... És jönnek sorban a kitalált kifogások, amelyek persze mind könnyen áthidalhatók lennének, de sokkal könnyebb nyekeregni, mint nekiállni, és csinálni. Pofon egyszerű, ha elolvasod, tudni fogod mit kell tenned, utána már csak csinálni kell, és nem magyarázkodni (még magunknak is). Egy valami fontos, minden fejben dől el, akarnod kell változni, mert anélkül semmit nem érsz el.
Nem olyan nehéz, csak akarat kell hozzá. Még csak nem is arról van szó, hogy ne egyél szilárd kaját. Mert pl: hús, hal, tojás ilyenek kellenek a szervezetnek.
A szervezet belülről építette ki a zsírpárnákat. Tehát a szerveid is el vannak zsírosodva így nehezebb fogyni de ha tisztítókúrát csinálsz akkor sokkal könnyebb pl. napi 2 csésze zöld tea ez gyorsítja az anyagcserédet, kurkumából tea szintén átmossa a beleket, napi 2liter víz kötelező. Ha emésztészavarokkal küzdesz akkor vegyél svédkeserűt cseppet ez is nagyon hatásos. Az étkezésen annyit változtass, hogy nem nasizol, betartod, hogy reggeli-ebéd-uzsi-vacsi, szénhidrátot pedig csak reggelire egyél de egyenlőre lehet teljesen hanyagolnod kéne pl kenyeret, péksütiket, ja és 6 óra után már ne egyél semmit hanem mozogj félórát. (Úszás, futás, aerobik) Ha közben ennél többet sportolsz akkor egyél sok fehérjét mert az építi az izmokat. És persze nyári szezonban aktuális sok gyümölcs ami szintén segít az emésztésben meg teli van antioxidánsokkal ilyen pl. meggy, dinnye, citrom.. Nem tudom, hány kg vagy de szerintem ha ezt kipróbálod úgyis rátérsz erre az életvitelre mert sokkal fittebb leszel meg kipihentebben érzed majd magad. Csak ne erőltess semmit, eleinte kocogj annyit amennyi jól esik, ha nem tudod végig csinálni a 10 perces aerobikot akkor csináld addig amíg bírod. Később ha már nem leszel kezdő úgyis tudod tovább is csinálni de ha már az elején erőlteted akkor csak elveszed a kedved és kudarcként fogod fel. És ami a legfontosabb, hogy ne stresszelj a fogyáson mert akkor biztos, hogy nem lesz olyan hatékony ha elfogadod magad duciként is és tudatosítod magadban, hogy nem ez határozza meg az értékeid akkor utána sokkal könnyebb változtatni is hiszen sok elhízás lelki eredetű. Remélem tudtam segíteni :)
Egyrészt alkat kérdése is, másrészt akaraterő és kitartás kérdése.
Ahogy öregszem egyre nehezebben fogyok én is, főleg a családi zabák után, de miután eldurrant az agyam, hogy mekkora a pocakom elég keményen ráfeküdtem a témára és szerintem ez az ami számít.
Éhezni, meg kihajtani a beledet nem szabad, mert akkor tuti nem leszel kitartó, hiszen itt nem kampány szerűen kell fogyókúrázni valami vacak recept alapján, hanem életmódot kell váltani, vagyis életed hátralévő részében ahhoz kell tartani magad, tehát szeretned kell amit csinálsz a fogyás érdekében, hiszen kb. fél kiló fogyás az ami még normális. Ezt szerencsére nem olyan nehéz elérni.
Eleinte persze lehet nehézség, a kevesebb kajával, meg a kedvenc hizlaló kajáid okozta valódi függőség miatt, de ezt pár hét alatt le lehet győzni és lehet találni egészséges pótlékot helyettük. Illetve rájössz hogy az igazi éhség érzet sem az amit eddig éreztél. Nem olyan durva és nem olyan kínzó, mint a kaja elvonási tünet.
Eleinte nehéz lehet sportolni, mert kifulladsz, de pár hét és nem köpöd ki a tüdődet, és akkor rájössz hogy tulajdonképen élvezed. Élvezed, hogy elfáradsz, hogy elérsz egy célt, vagy csak élvezed, ahogy elsuhan melletted a levegő. Sőt akkor is élvezni fogod, amikor túlhajtod magad, és fájnak az ízületeid, de mégis arra vágysz hogy másnap újra kimenj és csináld a kedvenc sportodat. Ez is egy függőség, de ennek legalább van értelme...ráadásul a fájó ízület is el fog múlni ha edzettebb és gyakorlottabb leszel idővel.
Elég egyébként heti 5-6órányi sport, és még szét sem kell hajtani ehhez. Akár kirándulással is eltöltheted ezt az időt, lényeg hogy felmenjen a pulzusod ez idő alatt.
Én bringával megyek melózni. Minden szabadidőmben kajakozok. Sajnos kevesebbre van időm mint szeretnék, de fogyáshoz már így is elég. Kondi termet utálom, meg futni sem szeretek, de ha neked ez bejön akkor azért praktikusabb és egyszerűbb mint nekem.
Ja és a legfontosabb. HAZUDSZ MAGADNAK! ezért hízol. Hogy ezt elkerüld, érdemes írni a kalóriákat nagyon szigorúan.
Mindent amit megeszel, és mindent amit mozogsz felírod. Rá fogsz jönni hol hibázol amiért nem fogysz, és tudni fogod hol kell változtatnod.
Ajánlom a [link] -t tökéletesen működik.
Ja és a sport már csak azért is jó mert amit lemozogsz azt meg is eheted, vagyis többet ehetsz, nem kell koplalni, és mégis fogysz. Szóval a sport a barátod, nem az ellenséged :)
Én gyakorlatilag januártól fogyózok, de májusig semmi eredmény. Pedig keményen bringáztam. Aztán májusban kezdte írni a kalóriákat és kiderült mit kéne elhagyni pl a 32centis pizza vacsorára nem jó ötlet mert kb 1,5napi kalória adag, ugyan akkor a hal, zöldségkörettel, finom, tápláló, laktató, egészséges, és elképesztően alacsony a kalória tartalma.
De gyakorlatilag -1000 kalória/nap-al sem fogytam egy grammot sem egy hónapig, aztán hirtelen elkezdtem fogyni, így összességében 97kg-ból 7 kilót már leadtam, és sokkal izmosabb is vagyok :) A közérzetem és az életkedvem pedig messzi jobb mint előtte, és ehhez még szenvedni sem kellet, csak odafigyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!