Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért stagnálhat a súlyom?

Miért stagnálhat a súlyom?

Figyelt kérdés
168 cm vagyok és 74 kilóról fogytam le. Most 61 és 62 kiló között ingázik a súlyom már kb 3 hete, pedig még mindig a kalóriaszükségletem alatt eszek és figyelek a tápanyagok arányára is, minél kevesebb CH-t igyekszem enni. Kb 1300-1400 kalória között eszek naponta, figyelek nehogy alá menjek, nem akarom hogy belassuljon az anyagcserém. Lassan elérném a súlyt amit kitűztem, ami kb 58 kiló lenne. Attól félek, ha a kalóriaszükségletemnek megfelelően táplálkoznék akkor visszahíznék, mivel ennyi kalória mellett már nem fogyok. Mitől lehet ez? Hogyan indíthatnám be újra a fogyást, illetve hogyan tartsam majd meg a célsúlyomat? Nem akarom, hogy az eddigi munkám így kárba vesszen. :( (25/n)

2014. jún. 15. 10:24
 1/5 anonim ***** válasza:
tán, mert már nincs honnan fogyni...
2014. jún. 15. 10:54
 2/5 A kérdező kommentje:
Annyira nem kevés ez a 61-61 szerintem. Meg látom is magamon hogy van még a hasamon zsír meg a combomon is.
2014. jún. 15. 10:59
 3/5 A kérdező kommentje:
*61-62 bocsi elírtam
2014. jún. 15. 10:59
 4/5 vicr4m ***** válasza:

Amikor elkezdted a diétád, kezdetben nem a zsírból fogytál, hanem a tartalék szénhidrát "raktáraidat" (glikogén) élted fel, a szénhidrát elégetésével kevesebb, mint fele annyi energiát nyersz, mint a zsírból, emiatt látványosabb volt a fogyás (mérleg szerint legalábbis).

Nem írtad mióta diétázol, de a félelmed reális, ugyanis a tested akarva akaratlanul is próbál hozzászokni a sanyarú körülményekhez. Ez ellen azonban tudsz tenni, a rendszeres testmozgás és a sok folyadék (víz) fogyasztása jótékony hatással van az anyagcserefolyamatokra.

Nem tanácsolom, hogy napi 1300 kcal alá menj, inkább próbálj többet mozogni és az ételeid minőségén javítani (sok fehérje, kevés szénhidrát, kevés zsír).

2014. jún. 15. 11:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Márciusban álltam neki. Sporttal és helyes táplálkozással, szóval nem sanyargattam magam. Főleg fehérjét próbálom előtérbe helyezni, hogy ne izmot veszítsek.
2014. jún. 15. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!