Nagyon rossz az étrendem?
Reggeli:
1 vékony szelet teljes kiőrlésű kenyér
2 szelet csirkemell sonka
Szarvasi Mozzarella Mini Light 5 db (olyan kis golyó)
Vöröshagyma
Koktélparadicsom (6 db)
Kígyóuborka
Tízórai:
2 db Nektarin
Ebéd:
Sült tarja (1 közepes szelet)
Fél adag barna rizs
Káposztás savanyúság
Uzsonna:
Mézes zserbó (1 kis szelet)
fél alma
Vacsorára egy kis húst fogok enni salátával (fél paradicsom, kb 80 g uborka, rukkola, fejessaláta)
172 centi vagyok, 53 kiló
Szerintem túl sok a szénhidrát, kevés a fehérje, zsír és a vitaminok, ásványi anyagok.
Konkrétan azért mert alig eszel húst, kevés a zöldség de közben rizst, lisztet (pirítós) és süteményt eszel.
Persze így is fogyhatsz, csak általában ha ránézek az emberekre, mégis azt látom hogy ez nem nagyon jön be, már a többségnek.
zserbó helyett inkább egyél zöldséget vagy fehérjét, úgy oké
nem tudom, hogy az első kettőnek mi nem tetszik, ebben nincs túl sok CH
max még a tarja helyett inkább csirkemell
teljes kiőrlésű kenyér - ez tömény szénhidrát, de semmi értelmes vagy hasznos nincs benne
csirkemell sonka - a csirkének nincs sonkája, az ilyen termékek .. eleve olyan hús ami NINCS is, mi lehet?
Mozzarella - tejtermék.. no mindegy, de ennek sincs sok értelme
barna rizs - ez is tömény szénhidrát és
Mézes zserbó - ez is csak szénhidrát.
Semmi bajunk nincs ezzel, csak ilyen kajákkal nem fogyni fog, hanem csoffadni. A fele értelmetlen keményítő, ami helyett tápláló ételt is ehetett volna. Persze fiataloknál ez még 'elmegy', építeni kell úgyis a szép új világrendet ahol mindenki beteg.
akkor fog az ember fogyni, ha kevesebb kalóriát visz be, mint amennyit felhasznál. ennyire egyszerű
ha ezt a kevés kalóriát sajtburgerből viszi be, akkor is fogyni fog
persze tény, hogy egészségtelen
Előző, az étrend minőségét kérdezték, nem a fogyást, amúgy ez nem ilyen egyszerű, a test nem számolgat és ennyi, sokat számít pl. az inzulinválasz és nyilván kismillió egyéb dolog.
Amúgy én se értettem, miért húzták le ennyire a kérdező étrendjét, vannak javítható pontok, de teljesen jó étkezések is. S ha rizst akar enni, mert mondjuk azzal lakik jól/érzi jól magát, hát tegye. Nem mindenki tud hússal és zöldséggel ellenni. Nem egy fogyókúrás elem, de a kérdezőnek úgysem lehet különösebb szüksége fogyásra, mégis visszafogottan fogyasztja. De tegyük fel, hogy fogyni akar valaki, s igaza van. Lehet, hogy egy kis rizs nehezít valamit, de ez az ő döntése s lehet, hogy ha elhagyná, akkor 2 nap múlva feladná az egészet, csak jobb így, nem? Mivel a kalóriatartalom szolidnak látszik, akad zöldség, fehérje, miegymás, azt mondom, félig jó irány, csak nem ártana tényleg odafigyelni a szénhidrátra, főleg a kenyérre és a zserbóra, hogy nem lehetne-e valami jobbra cserélni, illetve minél ritkábban enni. Ha nem, hát nem, talán majd később. Nem mindenki vált hirtelen életmódot s ha mégis, bármilyen jól is csinálja, sokan akkor is beleszólnak. Nem tudom, világos vagyok-e. Szeretem az építő kritikát, de túlzásnak tartom, amikor a bigott "táplálkozási kritikusok" mindent leszólnak, ami nem pont a saját aktuális véleményükkel vág egybe. Van, amikor valaki még hajlandó is lenne változtatni, de nincs meg a tudása, hogy hogyan. A társadalom és az élelmiszeripar annyira nem segít...
de kedves utolsó ez ennyire egyszerű
hiába eszel csak húst és zöldséget, ha abból viszont két kilós adagokat.. egészséges kajától is lehet hízni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!