PCOS esetén hogyan módosul a kalóriafelhasználás?
Hát, én kb annyit tudok, hogy a PCOS is egy hormonprobléma. Nekem is voltak cisztáim, de felszívódtak amikor a pm alul működésemre, elkezdtem gyógyszert szedni. Azóta persze kiderült hogy más hormonom is szar... Annyi a lényeg hogy nekem is endokrin betegségem van. Szóval hormonális.
Ha a hormonok rosszul működnek, csomó bajt okoz, és a fogyás is nehezebben megy! Itt a lényeg. Nem hinném hogy az embernek emiatt több vagy kevesebb kalóriára van szüksége, csak lassabban fog fogyni ha hasonló baja van.
Míg egy egészséges, de túlsúlyos ember 4-5 kilót fogyhat egészséges életmóddal (diétával) és mozgással. Addig egy hormonbeteg ember (pl én) 2 kilót. Később (kevesebb súlyfelesleggel) még kevesebbet. Tehát baromi lassan megy a dolog. És idegtépő is...de ez van sajnos.:(
Én ennyit tudok. Ezeket mondta el az orvosom is. Hogy a betegségem miatt megy ilyen lassan és törődjek bele hogy másképp nem fog működni.
Aki jobban ért hozzá biztos jobban tudja:)
Nagyon aranyosak vagytok, hogy írtatok, köszi szépen!
Én mondjuk nem kell fogyjak, sőt, 162 centi és 43-44 kiló vagyok, de azért írtam ki a kérdést, hogy lám nem kell-e többet enni vagy kevesebbet vagy valami..
Sok sikert és kitartást továbbra is, meglesz az életmódváltás eredménye (már most megvan mert 1O kiló azért nem semmi :D)!!!
Szia!
Nem a kalóriákat kell számolni, hanem a szénhidrátot. (a kalóriameghatározás egyébként is sok kívánnivalót hagy maga után, a szervezetünkben más folyamatok zajlanak mint ami alapján a kalóriákat kiszámolták.)
PCOS-nál valóban nem jól működnek a hormonok, de ez is csak következménye az anyagcsere zavarnak.
Általában pm alulműködés is jár vele (vagy azzal jár a PCOS, ki tudja). A vékony betegeknek nehezebb beállítani a diétát, hogy ne fogyjanak, de ne is vigyenek be túl sok szénhidrátot. :-(
Szerintem korrekt választ csak kimondottan erre szakosodott dietetikus tud neked adni. :-(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!