Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » PCOS esetén hogyan módosul a...

PCOS esetén hogyan módosul a kalóriafelhasználás?

Figyelt kérdés
2014. máj. 21. 19:50
 1/6 anonim ***** válasza:
Én ilyen okos nem vagyok!
2014. máj. 22. 07:49
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem probléma, köszi hogy írtál :)
2014. máj. 22. 10:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát, én kb annyit tudok, hogy a PCOS is egy hormonprobléma. Nekem is voltak cisztáim, de felszívódtak amikor a pm alul működésemre, elkezdtem gyógyszert szedni. Azóta persze kiderült hogy más hormonom is szar... Annyi a lényeg hogy nekem is endokrin betegségem van. Szóval hormonális.

Ha a hormonok rosszul működnek, csomó bajt okoz, és a fogyás is nehezebben megy! Itt a lényeg. Nem hinném hogy az embernek emiatt több vagy kevesebb kalóriára van szüksége, csak lassabban fog fogyni ha hasonló baja van.

Míg egy egészséges, de túlsúlyos ember 4-5 kilót fogyhat egészséges életmóddal (diétával) és mozgással. Addig egy hormonbeteg ember (pl én) 2 kilót. Később (kevesebb súlyfelesleggel) még kevesebbet. Tehát baromi lassan megy a dolog. És idegtépő is...de ez van sajnos.:(

Én ennyit tudok. Ezeket mondta el az orvosom is. Hogy a betegségem miatt megy ilyen lassan és törődjek bele hogy másképp nem fog működni.

Aki jobban ért hozzá biztos jobban tudja:)

2014. máj. 22. 12:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Január óta járok endokrinológushoz,február végén kezdtem el gyógyszert szedni,kerek 3 hónapja ma.Merckformin xr 750-eset és dienille gyógyszert.Mozogtam ezidő alatt és sikerült kicsivel több,mint 10 kilótól megszabadulnom,96 körül voltam,mai mérés szerint 85 vagyok.Napi egy órát minimum,izzadásig.Fehér kenyeret és péksütiket kerülöm,cukros dolgokat is,amennyire tudom.Nekem ezek segítettek.
2014. máj. 22. 14:59
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyosak vagytok, hogy írtatok, köszi szépen!

Én mondjuk nem kell fogyjak, sőt, 162 centi és 43-44 kiló vagyok, de azért írtam ki a kérdést, hogy lám nem kell-e többet enni vagy kevesebbet vagy valami..

Sok sikert és kitartást továbbra is, meglesz az életmódváltás eredménye (már most megvan mert 1O kiló azért nem semmi :D)!!!

2014. máj. 22. 17:15
 6/6 Manka68 válasza:

Szia!

Nem a kalóriákat kell számolni, hanem a szénhidrátot. (a kalóriameghatározás egyébként is sok kívánnivalót hagy maga után, a szervezetünkben más folyamatok zajlanak mint ami alapján a kalóriákat kiszámolták.)

PCOS-nál valóban nem jól működnek a hormonok, de ez is csak következménye az anyagcsere zavarnak.

Általában pm alulműködés is jár vele (vagy azzal jár a PCOS, ki tudja). A vékony betegeknek nehezebb beállítani a diétát, hogy ne fogyjanak, de ne is vigyenek be túl sok szénhidrátot. :-(

Szerintem korrekt választ csak kimondottan erre szakosodott dietetikus tud neked adni. :-(

2014. máj. 26. 17:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!