Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Lencsefőzeléket ehetek fogyókú...

Lencsefőzeléket ehetek fogyókúra alatt?

Figyelt kérdés

A kalóriabázison azt írták hogy lencsefőzelék füstölt főtt tarjával: 273kcal/100 gramm

Ez nagyon soknak tűnik nekem. :( Ezt kérték itthon és fogyózom (vagyis inkább életmódváltás lenne), ezért kíváncsi vagyok, hogy szerintetek egy kevés belefér-e. Nem tettem bele lisztet, a lencséből turmuxoltam le egy adagot és azzal sűrítettem be. Egy kevés füstölt-főtt tarját is tettem bele.

A kalóriabázison megnéztem a receptet és ott száraz lencsével számolnak, nem teszik hozzá a vizet. Ha a főtt lencsével számolnánk nem jönne ki kevesebb kalória rá?

2014. máj. 21. 09:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%

nem ám ezért énrám megharagudni,de te még nagyon kezdő fogyizó lehetsz,ha egyáltalán ilyent kérdezel :

"Lencsefőzeléket ehetek fogyókúra alatt?"

-hisz bármit ehet aki fogyózik,a lényeg nem az ,hogy mit eszel,hanem ,hogy mennyit eszel,

picit lehet enni,

2014. máj. 21. 10:07
 2/14 anonim ***** válasza:
0%

Egy keményítőben gazdag hüvelyes, ha ezt akarod enni akkor eheted.

De nem értem miért nem sima zöldségeket esztek hússal. Miért jobb lencsét enni.

2014. máj. 21. 10:10
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szeretem a lencsét. Még mindig jobb, mint a csoki.

De nekem nem fér bele, nagyon sok a ch tartalma. Ha neked belefér egyél.

2014. máj. 21. 10:18
 4/14 A kérdező kommentje:
Alacsony szénhidráttartalmú 90%-ban az étrendem, általában húst és zöldséget eszem.
2014. máj. 21. 10:23
 5/14 anonim ***** válasza:
17%
Akkor most nem, de egy étkezés nem számít.
2014. máj. 21. 10:25
 6/14 anonim ***** válasza:

[link]

Hasonlítsd össze, hogy a száraz bab-borsó-lencse, tehát a száraz hüvelyesek mennyivel több ch-t és kcalt tartalmaznak, mint a frissen szedettek, ezért ezekből készített ételeket fogyózás idején nem javasolják. Ugyanis mire kiszáradnak, a víztartalom eltűnik, tehát egy egységben arányaiban több ch, kcal stb. marad.

2014. máj. 21. 10:29
 7/14 anonim ***** válasza:
56%
1 tál lencsefőzelékben (amennyit megeszik) 328 darab lencse van, tök mindegy azt előzőleg kiszárították-e.
2014. máj. 21. 10:31
 8/14 anonim ***** válasza:
95%

XDDDD Mivan, kis Hamupipőkék? :D Számolgatunk, számolgatunk? Csak aztán nehogy lekéssétek a herceget, és a Deichmann-ból pedig elvigyék a tükörcipellőt... aztán nem lesztek hercegnők..

Lencse az jó. Bab is.. nem lehet mindig csak húst, zöldséget enni :)

2014. máj. 21. 11:13
 9/14 anonim ***** válasza:
59%

Néha belefér, természetesen, ha ilyesmit akarsz enni.

Nekem túl szénhidrátdús, de az emberek zöme úgyis szénhidráttal fogyózik.

A 100g-onkénti kalóriatartalom nem tudom, miért fontos, ezt sosem értettem a fogyózókban. Ha valami tömény, akkor kevesebbel jóllakik az ember. Lehet, hogy van, aki jóllakik 1 kiló uborkával is, én nem, de akkor is beleférnek a töményebb dolgok, max. kisebb mennyiségben. (Nekem a legfogyókúrásabb ételeim azok, amik 6-700 kcal/100g körüliek... Mondjuk ez már jobb szám, mint a 300, mert muszáj zsírosnak lennie, ami fogyásra jobb, mint a szénhidrátbombák :D)

2014. máj. 21. 11:46
 10/14 anonim ***** válasza:
50%

"Ezt kérték itthon és fogyózom (vagyis inkább életmódváltás lenne)"

Az életmódváltás azt jelenti, hogy egészségesebben élsz, tehát sok mozgás és egészségesebb étrend viszont a diétával és fogyókúrával szemben bármit ehetsz amit megkívánsz.(ésszerű keretek közt persze) Bele fogsz hülyülni ha ezentúl a kalóriákat számlálod egész az életedben és sok stressz ér majd miatta,jaj többet ettem, jaj egy szelet torta a fiam szülinapján 10 0000 kalória elhíztam elrontottam mindent...)

2014. máj. 21. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!