Lencsefőzeléket ehetek fogyókúra alatt?
A kalóriabázison azt írták hogy lencsefőzelék füstölt főtt tarjával: 273kcal/100 gramm
Ez nagyon soknak tűnik nekem. :( Ezt kérték itthon és fogyózom (vagyis inkább életmódváltás lenne), ezért kíváncsi vagyok, hogy szerintetek egy kevés belefér-e. Nem tettem bele lisztet, a lencséből turmuxoltam le egy adagot és azzal sűrítettem be. Egy kevés füstölt-főtt tarját is tettem bele.
A kalóriabázison megnéztem a receptet és ott száraz lencsével számolnak, nem teszik hozzá a vizet. Ha a főtt lencsével számolnánk nem jönne ki kevesebb kalória rá?
nem ám ezért énrám megharagudni,de te még nagyon kezdő fogyizó lehetsz,ha egyáltalán ilyent kérdezel :
"Lencsefőzeléket ehetek fogyókúra alatt?"
-hisz bármit ehet aki fogyózik,a lényeg nem az ,hogy mit eszel,hanem ,hogy mennyit eszel,
picit lehet enni,
Egy keményítőben gazdag hüvelyes, ha ezt akarod enni akkor eheted.
De nem értem miért nem sima zöldségeket esztek hússal. Miért jobb lencsét enni.
Nagyon szeretem a lencsét. Még mindig jobb, mint a csoki.
De nekem nem fér bele, nagyon sok a ch tartalma. Ha neked belefér egyél.
Hasonlítsd össze, hogy a száraz bab-borsó-lencse, tehát a száraz hüvelyesek mennyivel több ch-t és kcalt tartalmaznak, mint a frissen szedettek, ezért ezekből készített ételeket fogyózás idején nem javasolják. Ugyanis mire kiszáradnak, a víztartalom eltűnik, tehát egy egységben arányaiban több ch, kcal stb. marad.
XDDDD Mivan, kis Hamupipőkék? :D Számolgatunk, számolgatunk? Csak aztán nehogy lekéssétek a herceget, és a Deichmann-ból pedig elvigyék a tükörcipellőt... aztán nem lesztek hercegnők..
Lencse az jó. Bab is.. nem lehet mindig csak húst, zöldséget enni :)
Néha belefér, természetesen, ha ilyesmit akarsz enni.
Nekem túl szénhidrátdús, de az emberek zöme úgyis szénhidráttal fogyózik.
A 100g-onkénti kalóriatartalom nem tudom, miért fontos, ezt sosem értettem a fogyózókban. Ha valami tömény, akkor kevesebbel jóllakik az ember. Lehet, hogy van, aki jóllakik 1 kiló uborkával is, én nem, de akkor is beleférnek a töményebb dolgok, max. kisebb mennyiségben. (Nekem a legfogyókúrásabb ételeim azok, amik 6-700 kcal/100g körüliek... Mondjuk ez már jobb szám, mint a 300, mert muszáj zsírosnak lennie, ami fogyásra jobb, mint a szénhidrátbombák :D)
"Ezt kérték itthon és fogyózom (vagyis inkább életmódváltás lenne)"
Az életmódváltás azt jelenti, hogy egészségesebben élsz, tehát sok mozgás és egészségesebb étrend viszont a diétával és fogyókúrával szemben bármit ehetsz amit megkívánsz.(ésszerű keretek közt persze) Bele fogsz hülyülni ha ezentúl a kalóriákat számlálod egész az életedben és sok stressz ér majd miatta,jaj többet ettem, jaj egy szelet torta a fiam szülinapján 10 0000 kalória elhíztam elrontottam mindent...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!