Hány kalóriát és hány gramm szénhidrátot ehetek naponta?
Ez embertől is függ. Én képtelen voltam fogyni (kb. 24 kiló felesleggel!), amíg 80g alá nem vittem a szénhidrátot (kevés kalóriával mehetett volna, de én arra nem vagyok képes, sok szénhidráttal pedig különösen nem). Utána viszont nem volt gond egy jó ideig. Aztán leállt a fogyás, én pedig egy kis szünet után tovább faragom a szénhidrátot, remélem, sikerrel...
Viszont sok ember rengeteg szénhidráttal fogy. A kalóriaszámolók hajlamosak a zsírt visszafogni s a szénhidrátot nem. Úgy is lehet, de én éheznék és pokolian rosszul érezném magam. Nem vagyunk egyformák, fogyáshoz is más módszer passzol.
Azért sokaknak bejön a szénhidrátcsökkentés. Ki kell tapasztalni, mennyi kell, illetve mennyivel sikerül fogyni.
A kalória is nagyon emberfüggő, ahogy a fizikai aktivitás is. Fix számokat nehéz mondani, hisz annyi tényező van, de az emberek szeretnek határokat meghúzni, s az 1200 kalória az, amit gyakran olvashatsz, hogy az alá ne menjen senki, mozgásszegény életmóddal sem. Sokaknak ez is lehetetlenül apró. 2000 fölött viszont valószínűleg nehéz lenne a Te számaiddal, kivéve, ha nagyon sokat mozogsz.
A kalóriabázis jó adatokat ad meg, ha kevesebbet eszel, akkor csak raktározni fog a szervezeted.
Egyébként ott a sportoknak is meg van a kcal-felhasználása, de ha nem találod, akkor a fórumban kérdezd meg, segítenek a régebbiek.
#2: A kalóriabázis egyszerű számológépként adja ki a számokat, az emberek nem szoktak raktározni azért, mert nem a ma trendi 50% szénhidrátot fogyasztja s írja be az ember. Nekem teljesen speckó beállításom van, a kalóriabázison azt is lehet. Sokaknak jó a szénhidrátcsökkentés, s ez elég logikus is.
S akkor is pici szénhidrátot ad meg a kalóriabázis, ha valaki beírt valami lehetetlen fogyási ütemet és 800 kalória jött ki neki egy napra... Mert a kalóriabázis azt sem ellenőrzi, legalábbis régen nem tette, most nem tudom, sokat módosítják az oldalt.
Ez egy jó kalkulátor. Ide beírhatod, mennyit szeretnél fogyni hetente, és hogy ehhez naponta max. hány kalóriát, szénhidrátot, zsírt stb. szabad bevinned:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!