Az interneten találtam egy leírást a bevitt kalóriákról, tápanyagokról. Mennyire látjátok helyesnek? (Lejjebb lenne pár kérdésem még)?
Ez a link. 60 kg vagyok, kb 165 cm. Kezdetek 5 kg-ot szeretnék fogyni. Heti kb 4 alkalommal napi két órát edzek a teremben, hétvégén pedig fél órát futok. Kb négy hete edzek, de eddig csak fél kilót fogytam, a rossz étrend miatt. A link leírásai helyesek? Egy zsemlében kb mennyi szénhidrát van? Illetve gyümölcsöket fogyaszthatok még ezek mellett? Mert van aki szerint az se jó mert egyrészt savas másrészt meg azokban is sok cukor van. Ismertem olyat is, aki az étrendjén nem változtatott, csupán lejárt a terembe, és 8 kilót adott le. Azt érzem, hogy kezdek formába jönni meg terhelhetőbb vagyok, de ez kilókban még nálam nem mérhető, bár négy hét nem is sok idő. Azt mondják heti egy kiló fogyás az egészséges. Én nagyon szeretek enni és ez nagyon nehéz számomra, mert ha éhes vagyok, feszült vagyok, és hamarosan érettségi. Gondolkoztam, hogy megpróbálom a 90 napos diétát. A lényege ugye az elválasztás, de megfordult a fejemben, hogy mi van akkor ha pl szénhidrát nap van, egy oldalon azt olvastam, h ilyenkor még pizzát is lehet enni, de azon meg van zöldségféle is!
90 napos diéta nem túl okos, főleg érettségi előtt nem lenne az. Amit linkeltél az jó. Persze tudni kell, hogy a csirke, rizs, zöldség egy elv. A csirke bármilyen sovány hússal helyettesíthető. A rizs is lehet néha más alacsony GI-s szénhidrátforrás. Zöldség meg nyilván rengeteg féle van. Kardió/aerob azért lehet nem ártana egynél többb hetente.
A zsömle amúgy elég pocsék szénhidrátforrás, hacsak nem sikerül teljes kiőrlésűt (és nem csak teljes kiőrlésű lisztet tartalmazó) beszerezni vagy készíteni.
nekem túl soknak tűnik az edzés, intenzíven nem is szokott bírni az ember annyit... De ha Neked a több lazább passzol vagy extra elszánt vagy, én laikusként tuti nem szólok bele :)
Szerintem ne a gyümölcstől félj, ha zsemlét eszel s ne a pizzán levő zöldségbe köss bele, ez nekem elég fura :D
A 90 naposnak 3 szénhidrátnapja van, eleve nem értek vele egyet, de a Te rengeteg edzésedet akarod fehérje nélkül lenyomni? Biztos vagy ebben? 4 naponta ehetnél fehérjét...
Heti egy kiló a felső határ, főleg ilyen kis feleslegnél teljesen szuper fél kiló is...
Én is szeretek enni, nem kevés kalóriára is szükségem van.. Jó, engem nem zavar az extrém lassú fogyás, de a Te edzésmennyiségeddel nem lenne az :D Meg lehet találni a megfelelő módszert, de kell hozzá némi idő és próbálkozás. Különbözőek vagyunk, más étrend hat, mást bírunk betartani, nincs olyan, hogy így kell enni és az jó lesz Neked, nekem, mindenkinek...
A legtöbb fogyókúrás étrendtől falnak mennék az első nap, de én is tudtam fogyni, a saját egyénreszabott módszeremmel. Szerintem messze az a legjobb, főleg, ha élvezni akarod. Mazochistáknak egyszerűbb, de a sima nem hedonistáknak is.
Elárulom neked, hogy a 90 naposban valójában 3 szénhidrátnap van. Ugyanis a gyümölcsben lévő gyüm.cukor és a keményítő is szénhidrát. Tehát csak a fehérjenapon eszel normálisan.
A gyümölcsök savassága nem fog megártani, ahogy normális mértékben fogyasztva őket, a fogyókúrádnak sem ártanak. Mondjuk ne napi 2 kiló banánt egyél.
A neten találsz szénhidráttáblázatokat is.
Jó a leírásban szereplő fehérje és ch arány. Egyedül a zsírra nem tér ki, ez legyen napi 40-50 gramm.
Hasznodra lehet a kaloriabazis.hu.
Gyümölcsöt lehet fogyasztani mértékkel. A legjobb tízóraira mondjuk némi olajos mag kíséretében.
A 90 napos diéta egy nagy ostobaság véleményem szerint.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!