Meg tudom tartani a súlyomat?
MA volt egy gyengébb napom, és hát ettem olyan dolgokat is ,amit nem kellett volna. Ha ma már nem eszek, és edzek 1 órát mondjuk futok, vagy elliptikus tréner, akkor még elérhetem azt,hogy a mai naptól ne hízzak?
Menüm:
-kb 2 dl tej 1marék müzlivel, kevés zabbal megfőzve
-1tányér húsleves 2db burgonya gombóccal
-1adag kukoricás rizs kevés oldalassal, uborka salátával
-mikrós süti: 1 tojás, étolaj, tej, liszt, cukor. Kb 100gramm liszt, 100 gramm cukor, ezeket összekevertem, megsütöttem és a felét ettem meg kb, + tetejére cukormáz, de abból nyírfacukrot használtam, ha az számít
170cm/60 kg, nő
1 naptól nem hízik az ember, 3-4 nap zabálástól (hangsúlyozom: zabálás, ami pl. karácsonykor van az emberek nagy részénél, de persze van aki tud mértéket tartani karácsonykor is) nem hízik az ember.
Ha 1 nap sokat eszel (ez nem volt sok amúgy) attól nem hízol. Ha huzamosan, sokat eszel (kb. 3-4-5 nap) akkor minimális rád rakódhat, pár dkg, (a karácsonyi + 4-5 kgos hízások se mind 4-5 kg zsírt jelentenek, abból kb 2 kg a víz 1 kg a béltartalom, és max 1 kg a zsír.)
2 dl tej: 100-120 kcal max, attól függ milyen zsírtartalmú (nem mindegy hogy 0,1%os , 1,5%os vagy 3,5% a tej)
müzli zabbal: mennyiségtől függ, kb. 200-300 kcal, tejben főzted? ha igen, az is + kalória.
húsleves: ez nem sok, kb 100-150 kcal, attól függ mennyi husi volt benne
2 db gombóc: attól függ mekkorák, kb 200-250 kcal
főétel: kb. 500-600 kcal, attól függ mennyi rizs, hús volt
sütiben 1 tojás -> 70 kcal
étolajnál 1 dl 90 kcal, de gondolom nem 1 dl kellett bele
liszt: kb 350-400 kcal
cukor: 400 kcal
ha ennek felét etted: kb. 400 kcal
kb. 1800-1900 kcalt ettél meg. Súlytartáshoz (ha heti 1-2szer edzel) akkor 1800 kcalt simán megehetsz egy nap, ekkor nem fogysz és nem is hízol.
Tehát szerintem nem sok volt, hanem épp egy súlytartó nap kcalját etted meg, de nem volt mind egészséges a cukor miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!