Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Kalóriaemeléssel nem fogok...

Kalóriaemeléssel nem fogok hízni, ugye?

Figyelt kérdés

2 hónapig 1200 kcalt fogyasztottam naponta, fogytam 5 kg-t.

Szeretnék lassítani a tempón heti ~0,3 kg-ra. Ha felviszem 1320-ra, akkor nem fog megállni a fogyás, ugye? :)

Valahol azt olvastam, hogy ekkor a szervezet elkezd raktározni :/

18 L/ 164 cm/ 52 kg

2014. márc. 14. 17:59
 1/10 anonim válasza:
2000 kalória alatt sztem nem fogsz hízni. Viszont 1320 kalória is baromi kevés, nem hinném, hogy sokáig bírni fogod,aztán egy hét alatt visszaszeded az összes kilót. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg egy idő után előjönnek a hiánybetegségek, és ott fogsz állni baromi vékonyan, de hulló hajjal és bedagadt pajzsmiriggyel (jártam így) Szerintem inkább egy 2000kalória környéki étrendet próbálj meg tartani, de azt hosszú távon (+kis mozgás). Ha én most kezdenék fogyózni vagy életmódot váltani, azért egyeztetnék egy dokival vagy dietetikussal. Én személy szerint sok kárt okoztam magamnak a hosszú távú de hiányos étrenddel. Persze a te dolgod,ez csak a véleményem volt.
2014. márc. 14. 18:54
 2/10 anonim ***** válasza:
Attól függ. 1200 kcal koplalással, főleg ha hozzáértő módon (haha) ócska kajákat eszel akkor megbetegedhetsz annyira 18 évesen, hogy aztán az életben nem fogod tudni már visszaállítani a tested normális működését, és tényleg hízásnak indulsz.
2014. márc. 14. 19:17
 3/10 A kérdező kommentje:

1#: Köszi a válaszod! (:

Hát, hiánybetegséget az elmúlt 2 hónapban nem tapasztaltam, mert nem hagyok ki semmilyen tápanyagot az étrendemből, de ki tudja, még jöhet :D Nos, mindenképpen felmegyek 1320-ra, és április közepéig/végéig tartani fogom. Terveim szerint április-májusban már 1450 körülre mennék fel, majd május-júniusban 1500-ra, s később 1600 körülre. Többre szerintem felesleges, mert elhíznék. Sajnos sportolni nem szoktam rendszeresen, maximum annyit, hogyha jó idő van elmegyek 20 percet futni heti egyszer. Rendszeresen azért nem sportolok, mert térdfájásra hajlamos vagyok, így csak alkalmi futó vagyok. (rendezvények) Kondizni meg nem szeretnék, mert nem tetszik a kondis lányok alakja. Az aerobik ugrabugrát 1 hónapig szorgalmasan csináltam, 1500 kcal mellett heti 6 órát, de nem tetszett, ahogy változott az alakom 1 hónap leforgása alatt. A spinninggel szintén nem vagyok kiegyezve, mert fáj a térdem tőle. Egyedül a pilates, callanetics tetszik, de ezeket nem engedhetem meg magamnak. Más sportot meg nem igazán tudok... Úszás? Nem... Kirándulás? Ezt meg nem lehet napi szinten... Szóval annyit csinálnék, amennyit most is: néhány fekvőtámasz, helybenfutás, ilyesmik, és sok nyújtás napi szinten, de ez nem elég intenzív ahhoz, hogy 1600 felett ne hízzak el.

Egyébként kitartásom nekem is van, tavaly én is esztelenül folytattam kábé 1,5 hónapig egy nagyon drasztikus diétát, aztán nem is jött meg. (11 kilót dobtam le 57-ről) Majd rá 14 hónapra mentem csak vissza 57-re, karácsony után picit elgodnolkoztam, hogy jó-e ez így nekem, hogy hájas malac vagyok (egyébként csak egészséges ételektől híztam), aztán bepattant az isteni szikra, és immáron több,mint 2 hónapja küzdök! :D S nem is fogom feladni, míg a comb körméretem el nem ér egy bizonyos számot :) Reményeim szerint ez júniusig bekövetkezik, s aztán súlytartás.

2014. márc. 14. 19:30
 4/10 anonim ***** válasza:

Callanetics és Pilates típusú gyakorlatokat miért nem tudsz otthon csinálni?

Pontosabban alap erősítést helyette. Többet ér mint a helyben futás.

1600 kcal - hízás.

Ha itt tartunk, 1200 kcal mellett is lehet hízni. Meg lehet annyira betegedni, hogy így legyen.. hiszen nem a kalóriák számítanak, baj hogy ennyire kiemelitek a kalóriákat. 'Számmisztika' :)

2014. márc. 14. 19:33
 5/10 A kérdező kommentje:

2#:Köszi a te válaszod is! (:

Azt hiszem tudatosan étkezem, idáig 4x ettem egy nap, így:

R: protein shake T: ~200g kiwi vagy narancs E:általában reform sütiket sütök magamnak V: zabpehely, túró, mák, dió, tojás, amaránt, zöldségek stb. Most a délután folyamán egy uzsonnát is eszközöltem, (kb. 2 napja) ami egy gyümölcs adag, szintén ~120 kcal-val, és így ugrottam fel az említett 1320-ra.

2014. márc. 14. 19:41
 6/10 anonim ***** válasza:

Én annak a híve vagyok, hogy érdemes kerülni a gyulladásfokozó fehérjéket (túró - kazein) gabona - glutén. Illetve a keményítőt fogyás alatt (zab).

Miért kérdeznék sokan.. Nem azért, mert ezektől pik-pak meghal az ember... egyszerűen csak hosszú távon nem biztos, hogy túl jók.. meg semmi szükségünk rájuk. Meg mert nem akarunk most sem hízni, de 10-20 év múlva sem.

Meg mennyire tartod természetesnek, hogy étkezéskor a kalóriamennyiségre figyelsz? Ez vajon belefér, egy egészséges, természetes viselkedés lehet?

Ezt azért kérdezem, mert én sok emberrel beszéltem akik belebetegedtek pusztán abba hogy az étkezésüket számmisztikával társították.

Az tény, és igen jó hogy te nem a kakaóscsiga kalóriatartalmát számolgatod bele a táplálkozásodba.. mert van ilyen is, aki azt mondja hogy a csokitorta 1000 kcal volt, akkor eszik még 1,5 almát 3/4 harapás sajtot és ennyi volt a napi kajája..

Neked biztos lesz sikered és eredményed, de a kérdés tényleg az, hogy jó úgy enni hogy közben ezeket a mennyiségeket számolgatod?

Abszolút elfogadom az igen válaszodat erre, csak kíváncsi vagyok. :)

2014. márc. 14. 19:50
 7/10 A kérdező kommentje:

3#:

Szerintem igazad lehet abban, hogy ezek az allergén anyagok nem biztos, hogy túl hasznosak. S tudom, hogy vannak más jó alternatívák, pl. a túróra a totu, vagy a zabra az amaránt, tönkölylisztre a maglisztek, stb.

Csak sajnos jelenleg a piacon elég drágák a tiszta élelmiszerek, például 200 g amaránt legalsóbb hangon 600 Ft körül van, míg 500 g zab 200 Ft. S a maglisztek közül meg nem igazán van olyan, ami megfelelne nekem, mert a manudlaliszt nagyon drága, a gesztenyeliszt nem igazán.., a kókuszliszt túl morzsálódós, az amarántliszt sem a legjobb, stb. A totu-t túró helyett még nem próbáltam, de lehet helyettesítem majd vele, de sajnos a joghurtra nincs ötletem, mondjuk azt nem is gyakran eszem.

Igaz, hogy állandóan grammozni, meg kalóriákat könyvelgetni nem túl kényelmes, de valamit-valamiért, úgy vagyok vele. Olyannyira, hogy már-már természetes, hogy automatikusan csomagolom másnapra az ételt egészen vacsoráig.

Tulajdonképpen a számolgatás funkciója az, hogy tudjam hol a határ. Ez furcsán hangzik, de szerintem a gyomrom nem tudja reálisan felmérni, hogy mennyire lenne igazándiból szükségem.

2014. márc. 14. 20:10
 8/10 anonim ***** válasza:

Lényeg, hogy tudatos vagy. Jó ezt olvasni!

Sok sikert kívánok!!

2014. márc. 14. 20:18
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2014. márc. 14. 20:30
 10/10 A kérdező kommentje:
Szerencsére nem híztam, és a fogyás továbbra is sikeres: csak lassabb, ahogy szerettem volna. :D Egészségügyileg is rendben vagyok, és a menstruáció is kipipálva. Ha minden jól megy, akkor fél év múlva mehet súlytartás, végülis nem sietek sehová, és így a jojó effektus esélyét is csökkentem :D Viszont a jó idő miatt szerintem lehet belőle 4 hónap is, mert többet fogok sportolni. :)
2014. ápr. 12. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!