Ha eddig sokkal kevesebb kalóriát ettem, mint amennyi a koromnak és a magasságomnak megfelel, de most elkezdek normális mennyiséget enni, meg fogok hízni?
Szerintem mindenképpen emeld meg.
De inkább fehérjéből, az elején. Több tojás, több hús, hal, túró.
Nem élhetsz életed végéig ennyi kaján.
Ráadásul még fejlődésben vagy, muszáj lenne rendesen enned.
Próbáld fokozatos emelni, hogy ne hirtelen legyen ez a nagy váltás.
A szervezeted már beállt erre az energia mennyiségre, mert ahhoz volt hozzászokva, hogy ennyiből kell gazdálkodnia. Ha most hirtelen, 2-3x osát fogod megenni, akkor megpróbál majd minnél többet raktározni, ha esetleg megint jönne egy éhezős időszak, akkor legyen tartaléka.
Ha nem szeretnél hízni, akkor mindenképp szépen fokozatosan emeld az energiabeviteled, kezd 700- al mondjuk egy hónapig és havonta, emeld 100 Kcal- val.
Próbálj meg zöldségeket, gyümölcsöket, sovány húsokat, sovány tejtermékeket, teljes kiőrlésű termékeket enni. Fontos, hogy naponta 5x egyél, mellé 2- 3l víz. És a mozgásról sem feledkezz meg.
Megkérdezhetem mennyi kg és cm vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!