Beépíthetem a diétámba?
Anyukám vett nekem bio-dolgokat, de nem vagyok benne biztos hogy ez a szelet megfelelő lenne, még így diéta idején sem, de mikor a családban más evett egy szeletet megkóstoltam, és valami brutál finom:
Mennyire egészségtelen? Nem koplalok őrülten, kb. 5 kilót szeretnék leadni és azt tartani majd, sok zöldség-gyümölcs-hal-hús-tojás a menü, cukros-lisztes dolgok kiiktatva. Ennyi beleférne mondjuk egy-egy délelőttön? Anyu szerint jó lenne ha ezt vinném néha suliba, bár őt megfogta a "gazdag élelmi rostokban" felirat, én nem dőlök be ilyen könnyen.
Nézd, van ugye benne cukor is, telített és telítetlen zsír is, az összetételt nem találtam meg, de nyilván tejszármazék is s amik még az ilyenekben szokásosak. Neked kell eldöntened, belefér-e, de abban eléggé biztos vagyok, hogy hacsak nem vagy érzékeny valamely összetevőjére, nem a benne levő 1 deka cukor és efféle fogja aláásni a fogyásodat vagy az egészségedet.
Alapanyagokat venni és saját ételt vinni suliba persze jobb... Minél öregebb vagyok, annál kevésbé bízom a kész dolgokban, ha még viszonylag minőségi a cucc és nagy jóindulatot tulajdonítok a készítőknek, akkor is... Az üzlet az üzlet, az élelmiszeripar technikái és alapanyagai sem a legmagasabb fokú egészségességre vannak kihegyezve... Az alapanyagaim sem tökéletesek, de én döntöm el, mit nem teszek bele az ételembe.
Viszont a diétás étrended szimpatikus, szerintem jó úton jársz :) Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!