Mi az emberek baja a kaloriaszamlalassal?
A szervezetnek meg van a napi igenye, es kesz. Ha az ember ennel tobbet eszik, akkor hizni fog, s ha kevesebbet, akkor fogyni. Amennyiben valaki kaloriat szamol, meg nem jelenti, hogy a minosegre mar nem figyel oda. Napi 10 percet vesz kb igenybe, es egy eleten at uzheto hobbi. :-)
Megis azt latom, hogy negativ viszhangja van, es hogy mindenki kaloriaszamlalas nelkul szeretne fogyni.
Persze lehet ugy is, de az olyan mint a sotetben tapogatozas, es amint az ember mar nem figyel oda kicsit, vege a sikernek.
Nekem eddig csak ez mukodott sporttal egybekotve, es mivel eleve jo minosegu, konnyu eteleket fogyasztok, szoval az nem gond.
Raadasul, honnan a fenebol tudjam, ha nem nezem meg valaminek a kaloriatartalmat, hogy mennyit tartalmaz? ES akkor hogyan kontollalja az ember, hogy mennyit eszik, foleg ha valaki szeret enni?
Szoval nekem ez valt be, de erdekel, hogy miert vannak egyesek ellene. Csupan lustasagbol, vagy valami ertelmes magyarazatuk is van?
Nem tudok egyetérteni.
"En nem kovetek semmi fele nyugati elvet, hanem nagyon egeszsegesen taplalkozom"
A kalóriaszámolás is nyugati táplálkozástudományi teória.
Ha egészségesen táplálkozol akkor miért a kalóriákat nézed?
"mivelhogy figyelembe veszem az alapanyagcserem merteket, es annal nem eszem kevesebbet. "
Az étkezésnél miót gondolkozik az ember alapanyagcserén? Az alapanyagcsere értelmezése termodinamika témájú, hogyan jön a fizika a kajáláshoz? Nem lehet termodinamikai, alapanyagcserés energiamérleges módon táplálkozni (lehet, de minek).
"nem eszem szemet kajakat egyaltalan, szoval nem hiszem hogy ez valamifele nyugati tipusu taplalkozas lenne."
A nyugati táplálkozás ajánlói ugyan ezt deklarálják amúgy.
"Azert megneznem, hogy te hogy nezel ki, milyen az egeszseged... Persze ha mindennap sportolsz akkor nem fogsz meghizni "
Először is, én csúnya ember vagyok ráadásul keresett bűnöző, nyilván engem nem nézünk meg csak úgy. Másodszor is irreleváns, hogy én hogyan nézek ki, fogadjuk el hogy földig ér a lábam :)
Aztán pedig az nem igaz, hogy ha minden nap sportolok akkor ezért nem hízom el.
Sok testépítő edz igen keményen minden nap, és mégis tudnak nem csak izmosodni, de hízni is.
Átlag sportolók is. A sport, edzés és az elhízás nincsenek olyan közeli kapcsolatban mint azt ma elképzeli sok ember. Persze ha kalóriaelméletből indul ki valaki, akkor logikusnak tűnik minél többet mozgunk (és több kalóriát adunk le) annál könnyebb lefogyni.
Pedig valójában ez hormonrendszer kérdése, ami pedi táplálkozáshoz jobban kapcsolódik, mint általános sportokh végzéséhez.
"az ember kontollalja mennyit eszik, mert akkor nem lenne ennyi kover ember a vilagon."
Az embereket gabona és cukorevésre szoktatták, igen sokan rendszeresen fogyasztanak tejtermékeket is. Ezért híznak el bizonyos idő után nem pedig mert nem kontrollálják hogy mennyit egyenek.
Persz igan, hogy szénhidrátokból könnyű fölöslegesen sokat enni, mert gyors éhséget okoznak, de nem ez a lényeg hanem a hormonális zavar keltő hatásuk.
Manapsag mar rengetek kulonfele taplalkozasi iranyzat van, es nagyon nehez eldonteni, hogy melyik a helyes. Tlan mindekinek mas jo, nem tudom.
En nem tudtam, hogy a kaloriaszmalalas az egy nyugati elv, hiszen ez olyan alapveto dolog, hogy nem kellett rola olvasnom, szoval nem tudtam honnan szarmazik. Tehat esetemben ez em fugg ossze a nyugati etkezessel, etelek fogyasztasaval.
Tehat en ugy dontom, el hogy nekem mi a megfelelo taplalek, hogy odafigyelek a testem jelzeseire. Szeretem az egeszseges eteleket, igy szerencsesnek mondhatom magam, mert nem kell a fogaimat osszeszoritanom, amikor meglatok egy tabla csokit, vagy egy zacsko chipset a boltban. Egyszeruen elmegyek mellette, es nem erzem hogy kell.:-)
Persze tudom, hogy ez sokakkal nem igy van. Akkor talan rosszul fogalmaztam, mert en csak kombinalom a kaloriaszamlalast a szamomra helyesnek tapasztalt etkezessel.
Mondjuk nekem nagyon bevalik az amit csinalok, hiszen nem fogyokurazom (csokideta es baratai :D), es nem is sanyagtaom magamat. Fel ev alatt adtam le 13 cm- t a csipombol, 12 hasbol, 8cm combbol. Fokozatosan es egeszsegesen. Jol erzem magam :-)
Ugy tunik, neked teljesen mas az elved. Orulok, hogy te osztonosen tudod, mennyit kell enned. En hiaba nem feher lisztes, cukros eteleket ettem, megis volt rajtam nehany kilo. Meg azert ugy is megfordultak utanam az utcan, tehat nem voltam egy hajas diszno, mert azert odaig meg nem jutottam el eddigi eletem soran.
A hustol sajnos undorodom, igy nekem nagyon nehez a fogyasztasa, csakis a konnyu husok johetnek szoba.
Ok, akkor tekintsunk el a te egeszsegedtol, es akkor ird mar le neked mi az elved, mert mar erdekel, mi az ami ennyire jo szerinted. Es az is erdekel, hogy mit sportolsz.
Én húspárti, zsírpárti és zöldségpárti vagyok. Minél több zöldséggel, gyümölcsökkel, olajos magokkal.
Taichizom, qigongozom közel minden nap 2-3 órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!