Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A kalóriaszámlálással csak én...

A kalóriaszámlálással csak én nem értek egyet?

Figyelt kérdés

Persze, biztos van valami alapja, nem azt mondom, de ez a "semmi sem hízlal, ha a kalóriakereteden belül maradsz" meg "minden hizlal, ha sok kalóriát viszel be", annyira unalmas, hogy mindenki ezzel jön, és rohadtul okosnak érzi magát, mert ezt a kalória szabályt bemagolta. És emellet meg max semmit se tud az emberi szervezetről, meg a táplálkozásról, de ezt hajtogatják egy csomóan, hogy ÚÚ több kalóriányi almát ettem, el fogok hízni... És rohadtul fogyókúrásnak vélik azt a napot, ha a napi keretükbe beiktattak 1-2 csokikát. Pedig, ha már diéta, és célt akarnak vele elérni, legalább addigra fel lehetne függeszteni a csokikát... Ha valaki nem tud róla lemondani, nem tud erős lenni, akkor meg ez van.

Nem csak kalóriából áll a kaja...

2013. jan. 19. 13:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

nekem bejött. Igaz én tápanyagokat juttattam a szervezetbe.

De amíg benn voltam a kalória limitemben addig nem volt gond.

2013. jan. 19. 14:05
 2/17 anonim ***** válasza:
Habár én is bőszen számolgatom volt, hogy kereten belül is híztam, pedig nem volt magas egy keret.
2013. jan. 19. 14:22
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Nincs igazad pár dologban.

A kalóriaszámolás jó dolog, müködik és TARTÓS eredményt lehet elérni vele, ellentétben az általad emlitett "ha már diéta, és célt akarnak vele elérni, legalább addigra fel lehetne függeszteni a csokikát" módszerrel. Ugyanis ennek, amit TE pozitivnak tartasz, az a hátránya, hogy egyszer MINDEN diéta véget ér és utána sokkal gyorsabban visszajönnek a kilók, mint ahogy lementek, éppen, mert csak "addigra fel lehetne függeszteni" ezt-azt.

Ha valaki le akar fogyni és azt TARTÓSAN meg is akarja tartani, akkor nincs diéta meg utána, hanem folyamatos kontroll szükséges.

EHHEZ a kalóriaszámolás igen jó, éppen, mert MINDENT lehet enni. (Ugyanis egyetlen normális ember sem képes csirkell-rizs étrenden élni évekig)

Ha elkezded a kalóriaszámolást, akkor - FELTÉVE, hogy komolyan csinálod és betartod az elöirt/kiszámolt határt - rövidesen rájössz, hogy VAGY megeszel egy nap KETTÖ tábla csokit és emellett éhes maradsz, VAGY eszel normálisan - sok zöldeg-gyümölcs, elegendö fehérje és lehetöleg kevés szénhidrát - és a nap végén felfedezed, hogy ugyan egész nap nem voltál igazán éhes, de még maradt annyi el nem fogyasztott kalória, hogy belefér EGY KOCKA csoki, egy kis darab sütemény is.

Ennek, mármint hogy semmi sincs kitiltva az étrendböl, az is nagy elönye, hogy nincs olyan, hogy a tiltott ételt egy ideig birja valaki nélkülözni, de utána - tapasztalat szerint - egyszer csak elveszti a kontrollt, mégis eszik belöle, és nem tudja abbahagyni, amig nem zabál be belöle egy hadsergnek elegendö mennyiséget. (Ez legkésöbb a diéta befejezése után bekövetkezik). Ha viszont semmi sem tilos, akkor ha nagyon megkivánja, akkor ehet belöle egy KIS adagot, és mégsem lépi túl a keretet.

A kalóriaszámolással nem kell külön fözöcskézni, extra étrendet tartani, ehet a családdal együtt, egyedül arra kell figyelni, hogy miböl MENNYIT eszik.

Ha betartja a kalóramennyiséget ÉS nem éhezik, hanem minden nap jól lakik, akkor egyrészt sokáig tudja tartani ezt a rendszert, másrészt ilyen esetben nem lehet rossz az összetétele az étrendnek.

2013. jan. 19. 14:25
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

"Habár én is bőszen számolgatom volt, hogy kereten belül is híztam, pedig nem volt magas egy keret."

Csak azt nem irtad, hogy honnan szedted a keretet - ugyanis nem mindegy, hogy mennyit mozogsz naponta, milyen magas meg hány kg vagy - ezek mind befolyásolják, hogy NEKED mennyire van szükseged.

2013. jan. 19. 14:26
 5/17 anonim ***** válasza:
Orvoslexikonon számoltam ki, de annál alacsonyabb keretet tartottam be jóval (amire mondjuk nem vagyok büszke), de ilyen csak egy-egy nap volt mondjuk (mármint, hogy kereten belül híztam).
2013. jan. 19. 15:05
 6/17 anonim ***** válasza:
Nem kell naponta méreckedni a "csokika"miatt. Széklet is van a világon,és vizvisszatartás is.
2013. jan. 19. 15:10
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Unalmas vagy nem unalmas, ez működő dolog. Olyan, mintha a négy alapművelettel nem értenél egyet. Amiről te beszélsz, az a lebutított verzió, amikor X db almából/csokiból/zsemléből akarja valaki tartani a keretét, ez tényleg értelmetlen. De a tápanyagokra is figyelve a legjobb módszer fogyáshoz. Bővebben már a 3. leírta, minden szavával egyetértek.
2013. jan. 19. 16:37
 8/17 anonim ***** válasza:

A kalóriaszámlálás nekem régen volt, amikor a stressztől felszedtem két-három kilót. Óramű pontossággal úgy és annyit fogytam, amennyit kiszámoltam :)

Heti 0,5 kilót mindig.

Nekem bejött.

Manapság ha feljön 2 kiló, nem csinálok semmit, egyszerűen kb. kihagyok egy étkezést (ami kb. 300-500 kalória), így egy hónap alatt már le is megy.

Ja, és mindent eszek: tésztát+édességet, bármit, de tudom már számolás nélkül is mi a határ.

30N bocsi 31 :D

2013. jan. 19. 20:58
 9/17 anonim ***** válasza:
Nem igaán értem mi a bajod....szerintem te se tudsz többet a témában, csak szimplán magaddal van problémád emrt te is ennéál csokikát csak bemesélted magadnak hogy neeem az nem jó, pedig majd emghalsz hogy te is ehess lelkiismeretfurdalás nélkül...magaddal meccsezd le ne másokkal
2013. jan. 21. 21:38
 10/17 A kérdező kommentje:

Nincs igazad utolsó. Akkor eszem csokit, amikor akarok, amikor megkívánom. De mondjuk egy csirke rizzselt sokkal jobban szeretek, finomabb. :D

És én arról beszélek; kalóriszámolgatás, istenem... ÉLETMÓDVÁLTÁS. És, akkor tudnák az emberek, hogy nem híznak meg attól, ha mondjuk túl csúsznak a limitjükön, vagy megesznek akár több mint egy táblát. Ha az egészséges táplálkozás, és a sport az alappillére az életüknek, akkor nem híznak el. ( persze sok minden állhat a háttérben )

És, például: SZÁLKÁSITÓ DIÉTA. Ez, egészségesebb is, minthogy a minimális kalóriádat felesleg kajával töltöd meg - mert a cukorra, fehérliszte élettanilag semmi szükséged nincs.

Mellesleg, ha valaki annyira jól akar kinézni, az igenis jár restrikciókkal, meg áldozatokkal.

2013. jan. 21. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!