A kalóriaszámlálással csak én nem értek egyet?
Persze, biztos van valami alapja, nem azt mondom, de ez a "semmi sem hízlal, ha a kalóriakereteden belül maradsz" meg "minden hizlal, ha sok kalóriát viszel be", annyira unalmas, hogy mindenki ezzel jön, és rohadtul okosnak érzi magát, mert ezt a kalória szabályt bemagolta. És emellet meg max semmit se tud az emberi szervezetről, meg a táplálkozásról, de ezt hajtogatják egy csomóan, hogy ÚÚ több kalóriányi almát ettem, el fogok hízni... És rohadtul fogyókúrásnak vélik azt a napot, ha a napi keretükbe beiktattak 1-2 csokikát. Pedig, ha már diéta, és célt akarnak vele elérni, legalább addigra fel lehetne függeszteni a csokikát... Ha valaki nem tud róla lemondani, nem tud erős lenni, akkor meg ez van.
Nem csak kalóriából áll a kaja...
Ha az ember nem akar meghízni, akkor igen, nem kell kalóriát számolni, hanem mozogni kell, jó kajákat enni mértékkel és kész. De a fogyás üteme a kalóriaszámolással pontosan beállítható, nyomon követhető, tervezhető. Lehet úgy is fogyni, hogy lemegy, amennyi lemegy, aztán egyszer majd csak súlyomnál leszek. Ez is jó módszer, de van, aki jobban kézben akarja tartani a dolgot.
A szálkásító diéta ugyanaz, mint a tápanyagok figyelésével kombinált kalóriaszámlálás, csak ott a fehérje és szénhidrát a limit, de a kalóriadeficit ott is megvan.
Persze, de ott már eleve be van kalkulálva, és ott nem az egészségtelen kaja teszi ki a nagy részét.
És finomított cukorra AMÚGY nincs szükség, akkor sem.
Plusz, szerintem nem lehet örökké kalóriaszámlálva élni, nem vagyunk se matematikusok mind, és nem is lehet pontosan lemérni bármit is. Emiatt valaki meg teljesen mellélőheti a dolgokat.
"Plusz, szerintem nem lehet örökké kalóriaszámlálva élni, nem vagyunk se matematikusok mind, és nem is lehet pontosan lemérni bármit is."
Ha valaki fél évig rendszeresen méreget meg számolja a kalóriákat, akkor addigra annyira megszokja, hogy gyakorlatilag méricsgélés meg egzakt számolgatás nélkül is igen jól be tudja saccolni, hogy mi mennyi kalória.
Én ezzel a módszerrel (meg sporttal) lefogytam kb 10 kg-ot, és azóta - több éve - tartom is az elért súlyomat. Általában besaccolom a napi kalóriamennyiségeket, hogy ne veszitsem el a kontrollt, de már nem mérem a kajákat, és nem centizem a kalóriákat, csak anyg vonalakban nézem. Eleinte idönként azért utána mértem/számoltam pontosan, hogy ellenörizzem, mennyire jól saccolok, és mindig 100 kcal-on elül voltam a saccolással.
Szóval nem kell örökké számolgatni, az embernek lesz egy érzése, hogy miböl mennyit lehet enni, hogy ne kezdjen el újra hízni.
Nehogy már egész életemben egy szám szerint kell, hogy éljek, és az határozza meg még X éven keresztül, hogy mennyit egyek.
meg 1000 kalória csoki nem egyenlő 1000 kalóra almával mondjuk.
Meg az a vicc, ami itt folyik ezen az oldalon néha. " ha túlléped a kereted meghízol " :D Ha mondjuk, én napi 2000et ehetek, de pluszba megeszek még egy kiló almát, nehogymár hájasabb legyek, mintha napi 2000 kalóriát ennék, de csak cukros lisztes dolgokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!