Miért történik ez? Egészséges táplálkozás, de össze vissza.
Mai menüm
Délelőtt:
kávé tejjel
1közepes alma
100g párolt sertés karaj
100g párolt zöldség
Dél:
1tányér lebbencs leves(de csak a lé, kb 2kanál tészta)
2-3evőkanál krumplifőzelék
kb 100g aprópecsenye
Délután azonban nem tudtam abbahagyni az evést...
Megettem 1almát, megittam kb 1kortynyi kávét
Aztán vagy 300-350g sült sertés húst megettem 100g párolt zöldséggel...
Nem tudtam abbahagyni, kb úgy éreztem, hogy menten éhenveszek
Elvileg nem fogyókúrázok, illetve a has körfogatomat szeretném csökkenteni..
Sportolok rendszeresen(de ma csak tesi órán mozogtam, amúgy futok,suliba van edzésem plussz, tornázok)
Mit tehetnék, hogy elkerüljem az ilyen falásrohamokat?
Mit rontok el?
Igen, abbol a szenpontbol viszont halaa vagyok, hogy nem tulsulyos vagyok...csak hat megis hizekony
Nagyon nehez elhagyni, egyetlen szerencsem hogy imadom a csirkehust..
Igy pl eddig hordtam a dult csirkemellet parolt zoldseggel pentekenkent pl..mert pentek tesztas nap, nekem meg edzesem van utana, szoval kell a feherje...
2honap utan kicsit kiborultam....igazsagtalansagnak erzrm meg mindig...de teny es valo hogy jobb erzes, ha tudom hogy tudatosan tesek magamert... :)
Szooval igyekszem visszaallni ujra a teszta, kenyer mentes etkezesre
De tenyleg nehez...:D
Tényleg, a Mercola cikkre utaltam. Ott a pont.
Az éhezés valóban nem jó, hiába természetes. Az hogy elejtett állatokat (halat, szárazföldi madarat, tojást, emlőst, férget-ízeltlábút) eszünk már természetes, ebben zsír is van, az hogy keményítő tartalmú növényeket termesztünk megint nem jó, nem is természetes.
Nincs elhízás, szív-érrendszeri betegség a természeti népeknél. Általában alacsony a szénhidrát fogyasztásuk, nincsenek finomított szénhidrátjaik, keményítő sem jellemző általában. Népektől (és főleg élőhelytől) függő a növényi és állati táplálékok aránya, de olyan hogy búza vagy kukorica nincs, miután nincsen mezőgazdaságuk.
Tehát ez a természetes és jó. Ha ez ketózissal jár, akkor ez így jó, ha nem jár együtt (magasabb fehérje vagy magasabb ch bevitel miatt) ez is jó. Csak ne a keményítő/cukor bevitel domináljon, mert felborítja a saját szénhidrát anyagcserénket. Mi megtermeljük azt a cukrot ami kell, ez nem sok, muszáj tiszteletben tartani ezt a rendszert.
Nem egy ember alternatívájáról van szó.. hanem beteg népesség és egészséges népesség közti különbségről. Nem kis apróság.
NINCS olyan keményítőforrás, ami glutén ÉS lektin és mindenmentes. Vagy ha esetleg van, akkor az méreg drága.. nevetséges.
Gluténmenteseknek egy liszt 1000 forintnál kezdődik kilónként, pedig ócska keményítő. Aki okos, az kukoricalisztet, rizslisztet használ, de ez is csak keményítő, és már talán említettem, hogy a kukorica is tápanyagrabló, a rizsben is vannak lektinek..
Nem nekünk vannak kitalálva, ne legyen az hivatalos személy (orvos) véleménye, hogy ilyenekre szükségünk van. Mert nincs, ezek elhagyása egészséggel, a fogyasztásuk viszont mindig betegségek megjelenésével jár.
"pedig az a dr. Mercola pont arra utal,h nem hinné h az embernek szüksége lenne külső forrásból szénhidrátot juttatnia a szervezetébe,"
Akkor elbeszéltünk egymás mellett. Az nem éhezés, amiről Mercola beszél.
Elv: amíg dr. Mercola embereket gyógyít 'éhezéssel', addig el kell tudni képzelni, hogy az 'éhezés' jó.
Gyakorlat: aki eszik fehérjét és zsírt, az nem éhezik. Nincs szénhidrát-hiány vagy szénhidrát-éhezés. Tehát Te egy elvont éhezésről beszélsz, ilyen hivatalosan, a tudomány világában nem létezik. Éhezés esszenciális tápanyagok vagy energiahiány esetén van (minőségi ill. mennyiségi éhezés). De itt a pont, esszenciális szénhidrát nem létezik, semennyi keményítő nem kell.
Az egy másik dolog, hogy kis mennyiségű rizs nem okoz betegséget, általában tolerálható. De ez már megalkuvás, és személyes véleményem szerint ma olyan szélsőségesen rossz az emberek egészségi állapota, és olyannyira problémás lett a nyugati dietetika és orvoslás, hogy először muszáj megalkuvás nélkül, szélsőségesen letisztult módszereket bevetni. Azaz nagyon komolyan venni a keményítő és cukormentes táplálkozást.
Majd ha rendbe jönnek az ember tömegek, akár vissza lehet vezetni a zöldségeken kívül az ajánlásba a gluténmentes gabonákat. De ezekre meg legfeljebb sportolóknak lenne szükségük, nem irodai dolgozóknak, mozgásszegény életmódot folytató nyugati embereknek.
I guess :)
Szemely szerint ugy gondolom, hogy.totalisan megoldhataan az egeszseges etkezes mindenki szamara...
Es nem azert mert nem tudna megoldani, hanem mert nem is akarja...
Csak egy kicsit olvastam utana a temanak, es csak egy kicsit valtoztattam az etkezesemen, de mar igy is buszke vagyok magamra....mert valaki meg ennyit sem tesz..
Lehet nagykepuen hangzik, de peldaval eljek:
Osztalytarsam: 3szendvics reggelinek
En: 1szwndvics 2alma reggelinek
"nem attól vannak tömeges elhízások,mert a szénhidrát az oka mindennek,hanem azért,mert az emberek úgy állnak hozzá"
Úgy állnak hozzá..?
Tápi, az alacsony százalékos voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!