Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mit takar az 1500-2000 kal...

Lujzy kérdése:

Mit takar az 1500-2000 kalòria?

Figyelt kérdés

Szeretnék egészségesebben enni. De ehez nagyàbòl a kalòriàkat is be szeretném tartani. Mi az ami 1500-2000 kalòriàba belefér napi 4-5x-i evésel?

Légyszi példákat. :)

2013. nov. 4. 22:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Tessék,ez kb. annyi lehet és még változatos is.

Reggeli: 100 g rozskenyér vékonyan megkenve vajjal,rajta sok zöldség,2-3 szelet csirkemellsonka,1-2 főtt tojás

Tízórai: 1 nagy alma,1 müzliszelet vagy 1-2 zabkeksz (a legjobb a cukormentes házi)

Ebéd: egy szelet natúr sülthús,hozzá sok nyers/párolt zöldség,gomba,50 g rizs vagy valamilyen zöldségfőzelék (tök,répa,brokkoli,paradicsomos káposzta,stb.)

Uzsonna: 100 g sovány túró vagy 1 natúr joghurt egy marék bogyós gyümölccsel vagy 30 g mandulával,dióval ízesítve

Vacsora: ugyanaz mint ebédre csak rizs nélkül

2013. nov. 4. 22:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Kipròbálom. :)
2013. nov. 4. 22:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Azért ez elég kevés kaja egy napra. Ilyen mennyiségekből szerintem nem elég napi 5x étkezés, 6-7 a minimum. Amúgy is az a jó, ha minél többször eszünk kevesebbet. Kalóriákat számolni amúgy is fölösleges.
2013. nov. 5. 08:28
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Semmi köze az egészségnek a kalóriákhoz.

Pl. 1. válaszoló tökéletesen igénytelen kajákat írt, ezek kalóriától függetlenül kifejezetten egészségtelenek.

Rozskenyér, müzliszelet (disznótáp szépen csomagolva)

Csirkemell sonka, olyan természetesnek vesszük mintha a csirke sonkákon futkosna (amúgy ezek általában szójás keményítős műhúsok)

Túró, joghurt.. ezek mind divatossá tett, poluláris 'egészségtudatos' szemétkaják.

Ezek azért kellettek, mert észre lehet venni, hogy nem mindenki jár el gyorséttermekbe (pl. mekibe) akkor viszont hogyan lesz a többi ember cukorbeteg? (a hangsúly a betegen van).

Hát csinálni kell nekik egy kampányt, hogy milyen rossz a cukor és a fehér kenyér, és bedobni alternatívának a barna kenyeret és a tejet, mint jóóó választások. Valójában semmivel sem jobb hatásúak mint a tömény cukros kaják, vagy mint a fehérlisztes sütemények, DE ezt már azok is megeszik akik egyébként adnának magukra.

Valójában csak az igazi hús, a zöldségek, olajos magvak, gomba-hal-tojás amik bejönnek, minden más (tejféle, gabonaféle) kisebb vagy nagyobb mértékben, de határozottan káros, még valamennyire a rizs is (plusz ha nem kifejezetten káros, akkor is gyors felszívódású szénhidrát, ami egyrészt nem éppen fogyókúrás, másrészt megéhezik tőle az ember).

Tehát szerintem nincs szükségünk divatkajákra. Nem kell szépen csomagolt fitnesz müzlike, szuperdrága rozskenyérke, igazi friss zöldség kell és husi, a drága divatkaják helyett meg lehet venni egy kis diót vagy más olajos magot..

2013. nov. 5. 09:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Én 1600 kalóriát eszem egy nap. 3 étkezésem van általában, így a nagyjából 500-500-500 felállással jól is tudok lakni.Van hogy valamelyik túl megy így jön ki az 1600. Én normál ételeket eszem amit épp megkívánok vagy amit főzök és szeretek. Nem erőltetem bele magamba a spenótot ha rá sem bírok nézni. És hiába erőltetik sokan a sok húst ha már két étkezés után nem bírok ránézni.Szóval én azt eszem ami éppen van.

Én nem vagyok a napi 4-5 étkezés híve, mert úgy érzem nem lakok jól, a 6-7 étkezést meg egyáltalán nem tartom jó ötletnek. Mindig csak pár falatot enni, nem lehet egy normális közös vacsit elkölteni kettesben mert mire a férjem nekiállna a főfogásnak én már rég végeznék. Szóval nekem ez nem jön be. De biztos van akinek ez jó így.

Így is a munkahelyemen is mindig én vagyok az első aki végez, mert nem eszek annyit mint mások.

2013. nov. 5. 11:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Érdekes módon ez eléggé egybecseng a valódi táplálkozástudomány ajánlásaival. Ahol nincsen erőltetve a húsevés, de még a spenótevés sem. Az állandó evésről (5-6-7 étkezés) nem is beszélve. Nem csoda, hogy ez kényelmes, jóleső, hiszen a témát vizsgálva ez bizonyul jónak és ajánlottnak is, persze nem a populáris dietetika hazugságai alapján, hanem az emberi szervezet igazi igényeit megvizsgálva. (Utolsó válaszoló írására reagálva)
2013. nov. 5. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!