Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Így mennyit fogyhatok?

Így mennyit fogyhatok?

Figyelt kérdés

Kalóriaszámláló diétát csinálok, és 1 nap 1000 vagy kevesebb kalóriát fogyasztok

Ezzel mennyit fogyhatok hetente, havonta, évente?

A diétával mennyi idő alatt lehet 45 kilót fogyni?

2013. aug. 26. 18:09
 1/3 anonim ***** válasza:

ne a kalóriát számláld, hanem a szénhidrát- és fehérjebevitelt.

Az általános tévhittel ellentétben, nem minél kevesebb szénhidrátot és kalórit kell bevinni, hanem a testsúly megtartásához szükségesnek a 90%-át kb.

2013. aug. 26. 19:12
 2/3 anonim ***** válasza:

hát én is beleestem ebbe a hibába, drasztikusan lecsökkentettem a kcal bevitelemet, az akkori "ülő" életmód lehetővé tette, így 3 hónap alatt szabadultam meg 30 kilótól, ennek most iszom a levét, a szervezet próbálja összeszedni magát, hiába nem eszek "dzsuvának minősülő" élelmiszert, és mindehhez elég volt egy munkahely váltás.

Válogasd meg a bevitt ételt, igaz a mondás, az vagy amit megeszel. Kezdetnek jó ha elhagyod a fehér lisztet és a cukrot, helyette teljes kiörlésű liszt, és édesítőszer. meg kell tanulni minimális zsiradékkal elkészíteni az ételeket, nem árt egy grammpontos mérleg, figyelni h minél tisztábban étkezz, és szép lassan megindulnak a kilók lefele, feltéve ha mozogsz is valamennyit mellé.

2013. aug. 26. 19:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Bizonyára úgy is lehet, ahogy a második mondja, de azért nem árt kontroll alatt tartani a zsírfóbiát. Zsírra szüksége van a testnek, nem egészen minimális mértékben.

Azonkívül remekül lehet fogyni zsírdús táplálkozással, akkor pedig különösen jó ötlet a sok zsír, ha az ember valamiért nem tud vagy nem akar rengeteg fehérjét bevinni, viszont le akarja csökkenteni a szénhidrátbevitelt. Nyilván ha valaki idegenkedik a sok zsírtól (ami nem a zsírban tocsogó ételeket jelenti... pl. a lazac és a dió is rengeteg zsírt tartalmaz, de azért sokunk szívesen eszi bármelyiket ;)), akkor ne erőltesse, de félni azért nem kell a zsírtól, főleg, ha a szénhidrátbevitel alacsonyan van.

Nem mondom, hogy sok szénhidráttal nem lehet fogyni, mert lehet, de azért kevéssel valahogy... könnyebb, sokunk esetében. Az én esetemben pedig úgy kb. ez az egyetlen út, máshogyan nem is tudok rendes kalóriadeficitet összehozni.

Ami a kérdésedet illeti, kérdező, a kaloriabazis.hu ad egy hozzávetőleges becslést, de ezt így nem lehet kiszámítani... Senki meg nem tudja mondani, milyen gyors az anyagcseréd, hogyan fog változni, mennyit fogsz elégetni egy nap, ésatöbbi... Van, aki szinte bármit tehet tág határok között, a testsúlya makacsul egy helyben marad. Érdekes az emberi test, mit mondjak.

2013. aug. 26. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!