Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ma túl keveset ettem eddig,...

Ma túl keveset ettem eddig, mit (t) egyek?

Figyelt kérdés
Ma már reggeliztem(2 szelet magoskenyér és zöldségek), tízóraiztam(narancs és ananász), ebédeltem (babfőzelék), és kiderült, hogy az ebéd után elfogyasztott mazsolával (73 kalória) együtt is csak 647 kalóriát vittem ma be. Legalább 1200-at kellene ennem. Most mi legyen? Valahogy nem tartom jó ötletnek, hogy vacsorára még kb 550 kalóriányi valamit egyek, de nem tudom, hogy nem számít-e koplalásnak, ha szokásos módon csak valami könnyűt eszek kb 200-300 kalóriatartalommal?
2013. máj. 22. 15:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Annak idején megpróbáltam utánanézni a borsónak. Nos, míg a szárazbab mérgező nyersen (a rendes, magas hőmérsékleten főzés persze sokat változtat ezen, ezért nem lesz nagyon rosszul az, aki babot eszik), a borsót ugye rengetegen eszik nyersen, minden probléma nélkül. Sok ember sokéves tapasztalata és mérési eredmények alapján sem olyan, mint a bab, azt olvastam, direkt úgy nemesítették, hogy ne okozzon gondot. Mindenesetre nem okoz. A zöldbab pedig még túl zsenge ahhoz, hogy a méreganyagok nagy koncentrációban legyenek benne, nagyon kis töredéket tartalmaz a szárazbabhoz képest, vannak is sokan, akik nyersen eszik (ez nekem kissé fura, de az is igaz, hogy nekem eszembe se jutott sosem, lehet, hogy jó, hát tudom én?), s nincs semmi bajuk tőle. A borsó és a zöldbab érezhetően könnyebben emészthető s tényszerűen kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a szárazbab.

Ahogy olvastam, sok paleós vagy paleo szimpatizáns futott bele ugyanebbe, akik nagy ívben tettek is az általános hüvelyestilalomra s kivételt tesznek eme két esetben.

Meg kell jegyeznem, hogy lehetséges, hogy valami egészségtelen, de nem érzel vele problémát, nehéz dolgok ezek. De csak mert egy növény rokona egy másiknak, nem feltétlenül kell egy kaptafára venni őket.

A sárgaborsóról nem tudok nyilatkozni.

2013. máj. 24. 02:56
 12/12 anonim ***** válasza:

Jó gondolatok.

Csak így előbb-utóbb már nagyon sok mindent enni fog az ember amit lehet hogy nem kéne. Olyanok lesznek mint én, 'megengedők' és bűnbe esők. Ezt nem szabad :)

Valóban lehet hogy nincs sok gond a borsóval, igazából fogyókúra kérdés, tehát egy ch tartalmat kellene nézni. Zsenge borsót kell enni, abban (ha nem tévedek) alacsonyabb a szénhidrát tartalom, így lehet hogy akár lowcarb zöldség.

2013. máj. 24. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!