Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Mitől iszok paleo alatt...

Mitől iszok paleo alatt ennyire keveset?

Figyelt kérdés
Hagy jegyezzem meg mielőtt belekezdek, hogy nemtom mi a bánatot keres a paleo diéta a fogyókúrák között. Na mind1. Szóval, vasárnap óta (3 napja) vágtam bele a paleóba. Étkezésem úgy néz ki klasszikusan hús, tojás, tengeri hal, zöldség, gyümölcs. Azt vettem észre hogy egyáltalán nem vagyok szomjas, sőt, alig iszok vizet, nem is kívánom. Arra gondolok hogy a gyümölcsök víztartalma miatt esetleg, de diéta előtt 3-4 littyó vizet simán megittam naponta. Mi ennek az oka? Amúgy diéta előtt kenyeret minden étkezéshez ettem, fehéret főleg.

2013. ápr. 9. 21:45
 1/10 anonim ***** válasza:
32%

Ha nem eszel kenyeret, tésztát, akkor hamar tönkre megy az egészséged. Ha viszont nem iszol elég folyadékot, akkor kiszáradsz és a veséddel is baj lehet.

Felesleges ilyen divatot követned.

2013. ápr. 9. 22:02
 2/10 anonim ***** válasza:
61%
pfffff, 1. válaszoló, inkább maradtál volna csendben :D
2013. ápr. 9. 22:43
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

Jól is esne 1. választ méltatni, de egyszerűen már nem megy. Azért talán beszélgetnék egyszer egy ilyen emberrel.. látnám hogy néz ki, vajon földig ér-e a lába, hogy áll a szeme egy ilyen embernek? Valóban ember-e?

Kérdező, sokan számoltak be ilyenről. A péktermékek nagyon sok vizet "kívánnak", felvesznek. Ezt pótolni kell, valószínűleg a glutén stb. anyagok semlegesítése, az okozott károk is több vízfogyasztást igényelnek.

Jó a kérdés, hogy miért nem egészség témakörbe tették a paleót. Itthon valószínűleg olyan az általános megítélése mint a divatdiétáké, csodafogyókúráké.

2013. ápr. 10. 00:34
 4/10 A kérdező kommentje:
Arról hallottam én is hogy magas fehérjetartalmú étrend mellett a vesék károsodhatnak ha nem kapnak elég folyadékot.
2013. ápr. 10. 06:22
 5/10 anonim ***** válasza:
50%

Például a paleo nem is kifejezetten magas fehérje tartalmú, hiszen még csak nem is tartozik hozzá a mindennapos húsevés. Hogy mi szeretjük a husit és esszük..

A másik a tényszerűség. Valóban káros a vesékre a sok fehérje, kevés vízfogyasztás mellett? Nem mindegy hogy igen, vagy nem :)

2013. ápr. 10. 09:50
 6/10 A kérdező kommentje:
Nyílvánvalóan az. De erről kb mindkettőnknek annyi fogalma van mint amennyit olvastunk róla. Én személyszerint minden nap minden étkezéshez eszek vmi húst és mellé gyümölcsöt zöldséget, ebből áll az étkezésem. Mivel fizikai munkát végzek megdöglenék fehérje nélkül.
2013. ápr. 10. 16:07
 7/10 anonim ***** válasza:
61%

Én mindkettőt cáfolnám, az utánaolvasások és minden tapasztalat, tanulmány alapján.

Rengeteg helyen tartják úgy, hogy a sok fehérje nem káros, semennyire. Illetve hogy emberfüggő, de ott sem a vesékkel lehet gond, vagy önmagában a fehérjével.

Igazából kínában meg harcművészkednek heti 1 húsevéssel :S Nem tudom hogy csinálják, de valahogy bírni lehet a fizikai munkát is növényekkel.

Mindegy, lesz.arom én is eszem a húst minden étkezéshez, hát ez van. Így is annyi zöldséget eszem mint 4 másik magyar.

2013. ápr. 10. 23:40
 8/10 A kérdező kommentje:
Diéta kezdésekor neked székrekedésed amúgy nem volt? Mert nekem már 3-4 napja nincs kajak, pedig rendesen eszek zöldséget is meg gyümölcsöt is (alma, narancs, kiwi, répa).
2013. ápr. 11. 17:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem, nálam a kezdeti fáradtság, levertség is hiányzott..

Nem sejtet jót a székrekedés, valamit találj ki rá. Zöldség-gyümölcsös nap, utánakérdezés. Én ilyet még nem hallottam, hogy normális táplálkozás mellett székrekedés legyen.

De elég tapasztalt emberektől lehet segítséget kérni, én dobnék egy levelet Szendinek, biztos szívesen megosztja az ezzel kapcsolatos tudását, tapasztalatait. És mindenképpen kell valamit kezdeni, ez a 3 nap nagyon nem jó.

2013. ápr. 11. 21:28
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod!
2013. ápr. 12. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!