Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ma túl keveset ettem eddig,...

Ma túl keveset ettem eddig, mit (t) egyek?

Figyelt kérdés
Ma már reggeliztem(2 szelet magoskenyér és zöldségek), tízóraiztam(narancs és ananász), ebédeltem (babfőzelék), és kiderült, hogy az ebéd után elfogyasztott mazsolával (73 kalória) együtt is csak 647 kalóriát vittem ma be. Legalább 1200-at kellene ennem. Most mi legyen? Valahogy nem tartom jó ötletnek, hogy vacsorára még kb 550 kalóriányi valamit egyek, de nem tudom, hogy nem számít-e koplalásnak, ha szokásos módon csak valami könnyűt eszek kb 200-300 kalóriatartalommal?
2013. máj. 22. 15:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy elszámoltad? Egyél olajosmagvakat pl mandulát, azoknak magas a kcal tartalmuk de egészségesek
2013. máj. 22. 15:21
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem hinném, mert mindent mérek gramm-ban. meg hát ma nagyrészt zöldséggel meg gyümölccsel laktam jól amiben meg nincs sok kalória.:)
2013. máj. 22. 15:24
 3/12 anonim ***** válasza:

Én nem csinálnék belőle nagy ügyet, ha egy nap keveset vinnék be, bár ez nálam nem szokott előfordulni. Most kivételesen alacsonyan, úgy 400 kalóriánál tartok, mindezt egy ketogén napon. Igaz, még nem ebédeltem.

De még egy böjtnap sem okoz gondot egy egészséges szervezetben, ha egyébként nem koplal az ember.

De elég hosszú idő van még estig, simán ehetsz még egyszer rendesen vagy kétszer könnyebben. De ha nem kívánod, szerintem ne erőltesd le. S bármit is teszel, ezen stresszelni a legegészségtelenebb, azt gondolom.

2013. máj. 22. 15:31
 4/12 anonim ***** válasza:

Mindent mértél grammra. Sajnos ez már kissé beteges, de ugye nem ez a kérdés.

Mindenképpen túl kevés.

Hát a kenyér tápanyagtartalma szinte semmi. A zöldségek mellette nehezen hasznosulnak.. semmi hús.

utána gyümölcs, szép de nem egy tápanyagbomba.

a bab megosztó, egyrészt jól lehet hízni vele, mint a kenyérrel, éppen több fehérje is van benne de nem a fogyás és az egészség zöldsége. nem is lenne ajánlott babot és kenyeret enni..

Legyen legalább egy normális étkezésed, 4-5 tojás, szalonnával és zöldségekkel tökéletesen megtenné. Egy minőségi étkezés.

2013. máj. 22. 16:06
 5/12 A kérdező kommentje:
Tegnap nagyon sok csirkemellet ettem, mert az volt ebédre, meg a szenyómba is azt tettem. Az ilyen szalonnás zsíros megoldásokért nem vagyok oda, mert nem vagyok az a nagy húsevő, a halat meg a szárnyasokat valahogy megeszem. Hát igen, ez a nap valahogy így sikeredett, de a babfőzeléktől úgy jól laktam, hogy szerintem nem lesz ebből nagy evészet vacsorakor se. Megfogadom inkább a 2. válaszoló tanácsát, és nem foglalkozok ilyenekkel.:)
2013. máj. 22. 18:03
 6/12 A kérdező kommentje:
A babhoz visszatérve: nem szeretnék már fogyni, de számolom a kalóriákat, hogy ne is hízzak. Szerintem a babfőzelék belefért, meg jól is esett.
2013. máj. 22. 18:05
 7/12 anonim ***** válasza:

Ahogy gondolod.

Azért a dolog furfangjára felhívnám a figyelmedet, mert számodra már olyan természetes, hogy nem veszed észre.

Nem akarsz sem hízni, sem fogyni, számolod a kalóriákat és eszed a babot. Ez nem természetes :)

Az ember annyit eszik amennyivel jóllakik. Ez mindig is így volt!

De akkor én, mi, többiek miért nem hízunk el? Van egy különbség, mi nem tesszük ki a szervezetünket, a hormonrendszerünket olyan ételeknek amelyek felborítanák a zsírégetés/raktározás természetes, egészséges szabályozását. Azaz nem hizlaljuk magunkat.

Cukorral, tejjel, csokitortával, éppen általában babbal sem. A bab kis mennyiségben mint gyógynövény jó erre-arra, de egy babfőzelék az már komoly keményítő bomba. Mindenki érzi ma már, hogy keményítőből (gyors ch) nem nagyon kéne jóllakni. Te is érzed, ezért számolod a kalóriákat!

Hát lehet úgy is ahogy te, én (és ez magánügy, nem kell követni) inkább alapozok olyan élelmiszerekre amelyek táplálóak, nem okoznak hízást/egyéb anyagcserezavarokat. Már csak azért is, mert 'véletlen' az a kaja amiből sokat fogyasztva hízhatnék, még valahogyan más okból is káros lesz. Például a bab olyan lektinbonba, ami a bélfalunkat károsítja, teret engedve egy csomó krónikus nyavalyának, betegségnek. Csak a szemlélet miatt írtam ezt le, abszolút nem kötekedésként vagy beleszólásként.

2013. máj. 22. 20:39
 8/12 A kérdező kommentje:
Jó hát azért nem eszek mindennap babfőzeléket, sőt. Én azért ezek után sem nézek rá úgy, mint magára a méregre.
2013. máj. 23. 21:04
 9/12 A kérdező kommentje:
Mindenesetre azért köszönöm, hogy segíteni próbálsz. A borsó és sárgaborsó és finom főzelékekről mi a véleményed?
2013. máj. 23. 21:07
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem akartam úgy írni róla, mintha maga a méreg lenne. Csak az objektív ismeretekhez ezek hozzá tartoznak.

Borsó nagyon hasonló mint a bab.

Finomfőzelék az répából, lowcarb zöldségekből van nem?

2013. máj. 23. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!