Fogyúkúrában a húst helyettesíthetem tojással? Vagy teljesen más az összetétele?
Nemcsak fehérje, de ugyanúgy teljes értékű fehérje, az összes esszenciális aminosavval.
Persze hús és hús között is van különbség.
Megint én, néha elfeledem, hogy egyesek nem immunisak úgy a zsírra, mint én. Nos, a húsok lehetnek zsírosak és soványak, a tojásban speciel sok zsír van, úgyhogy az oly népszerű csirkemellel inkább a tojásfehérje van párban (abban minimális a zsír, de aminosavakból nyilván igen jól el van látva).
Az összetétel azért persze különbözik itt-ott, de a céljaidnak azért meg fog felelni a tojás.
#4: A hal az hús.
A nem erjesztett szóját nem javasolnám, de ezt mindenki döntse el maga.
#6: A tojásban szénhidrát? Ja, talán egy hangyányit több, mint a csirkemellben, de még mindig sokkal kevesebb, mint az uborkában... A napi bevitelben elhanyagolható a mennyisége, ezen aztán igen nagy butaság aggódni.
#7: Lehet, hogy vega. Lehet, hogy nem szereti a húst vagy szereti, de nem bír havi 1 kilót enni belőle, mert az neki rengeteg (nálam félnél is erősen rezeg a léc). Nem mindenki van oda érte, ez ilyen. De az összes állatit is lehet unni, na akkor kell odafigyelni a fehérjére, főleg, ha szálkísodni vagy intenzíven sportolni akarunk, mert simán megoldható, csak nagyon nem mindegy, mit eszünk és mennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!