Puffasztott búzával helyettesíthetem a kenyeret?
Az előttem szólónak igaza van, annyiban, hogy ugyanúgy szénhidrátot tartalmaz, mint a sima rizs, vagy a kenyér, de egy teljes csomag puffasztott rizs 100 g, amiben mondjuk 77 g szén hidrát.
Én bármilyen éhes vagyok nem tudok megenni egy egész csomaggal egyszerre. 4-5 "szelet" elég. Ez 50 g, amiből 40 g a CH durván. A rizs pedig sokkal jobb CH forrás, mint a kenyér, ez meg egyértelmű szerintem.
A sóssal nem tudom mi a baj. Szerintem nincs különbség. Jó választás kenyér helyett.
#4 - Aki életében táplálkozott már egészségesen, az tudja hogy mi a baj a vízmegkötéssel...
#5 - Azért hízlal, mert 100 grammjában van 77 gramm szénhidrát. Megeszel egy csomaggal, az olyan mintha megettél volna egy sajtburgert. És pont annyira nem laksz jól egy sajtburgertől, mint 100 gramm pufirizstől... tehát utána kicsivel már rádtör az éhség és enned kell még.
Ezzel nem lettem sokkal okosabb. Én még nem láttam senkit, aki egy egész dobozzal meg bírt enni egyszerre. Másrészt szerintem semmivel sem rosszabb mint a sima rizs, amit meg minden testépítő diétában láttam, ellentétben a kenyérrel.
De lehet igazatok van és a kenyér tényleg jobb mint a puffasztott rizs.
Véleményem szerint jobb, mint a kenyér, főleg a házikenyérnél - legalábbis attól a fajtától, amiből semmit sem spórolsz ki. :)
Én elég falánknak tartom magam, de 3 (max.4) szelet (30 gramm) nekem is elég. A családom is nagyon szeret enni, de 1 csomaggal még senki nem gyűrt be egyedül-egy ültő helyében. (Ne vedd kötöszködésnek, csupán megjegyeztem, mert nekem furcsa, amit írtál.)
Isten ments, hogy azt mondja, jobb a kenyér. A testépítő diétákban a rizst mennyiségre számolják - éppen annyira lehet súlycsökkentő étrend része, mint súlynövelőé. A rizs szénhidrát - igaz nem olyan mint a cukor, mert lassabban szívódik fel jóval. A kenyér gyorsabban szívódik fel, mint a rizs így az hajlamosabb egyből zsírba kerülni, ha nincs felhasználva a belőle nyert energia.
Utolsó: kinek hogy. Én pl meg tudok ennyi egy egész csomag pufirizst egyszerre. Persze magában. Ha eszel hozzá valamit, akkor természetes, hogy nem megy le az egész csomaggal. Pl joghurttal jó reggeli (bár reggelire jobb a zab) vagy vacsora lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!