Most akkor abszolút nem jó a puffasztott búza?
A puffasztott rizsről szól, de a búzára vetítve is igaz lehet, ha igaz... Én szoktam puffasztott búzát enni, tízóraira vagy uzsonnára 1-2 szeletet. Fogyni akarok persze. :)
Szóval: "Hány csajtól hallottam már, hogy fogyózik, ezért nem eszik mást, csak pufirizst. Miért? Honnan jön ez mégis? Azért mert kicsi, száraz, ropogós, ízetlen? Vagy, mert versenyek előtt a testépítők ezzel tömik magukat? Vagy miért? A rizs egy gyors felszívódású szénhidrátforrás. 10 dekában 70 g szénhidrátot tartalmaz. Nagyszerűen biztosít energiát edzéshez és visszatöltést edzés után. Ám ha valaki diétázik és mondjuk nőként 1-1,5 g szénhidráton van testsúly kilogrammonként, akkor gondoljunk már bele, hogy mondjuk 60 kg-s nő, 60-90 g szénhidrát bevitellel, az 9-13 szelet pufirizs. Egész napra. Oké, ha nem eszel semmit, csak 4 szelet pufirizst, akkor valóban tudsz tőle fogyni. De az, aki vesz négy zacskóval, mert azt gondolja, hogy fogyókúrás kaja és több szénhidrátot vesz magához, mintha a szokásos szendvicsét és sütikéjét megenné, akkor nem fogyókúrás. Ráadásul mivel gyorsan felszívódik, így hamar éhes lesz tőle az ember. Ha szénhidrátról van szó, akkor diétában inkább a zabpehely menjen, de a legeslegjobb megoldást a zöldségek jelentik, mint pl. brokkoli, spenót, kelbimbó, karfiol stb. Lassú a felszívódásuk, rostot tartalmaznak, így sokáig eltelítenek."
nem hallottam még olyan testépítőről,vagy bármilyen komolyabb sportolóról,aki ilyeneket evett.
ilyesmit az anorexek és a hozzá nem értők szoktak majszolni.
szálkásítás alatt sima rizs megy és zöldség ch-ként.
" Ám ha valaki diétázik és mondjuk nőként 1-1,5 g szénhidráton van testsúly kilogrammonként, akkor gondoljunk már bele, hogy mondjuk 60 kg-s nő, 60-90 g szénhidrát bevitellel, az 9-13 szelet pufirizs."
Nekem ez szúrja a szemem. 60-90 g szénhidrát nagyon kevés, ha diéta, ha nem.
ja igen.
igazad van.
a zabpehely is megy.
Puffasztott búza...:D
Emlékszem a lisztérzékeny barátnőmet megkínálták vele, és az mondták, hogy puffasztott rizs, mert a kínáló is azt hitte...aztán így 5 perc múlva elkérte a csomagolást, hogy kiszámolja a kalóriaértékét, és ÓHOGY ROHADNÁL MEG EZ BÚÚÚÚZA!!!!! De nem lett semmi baja:)
Amúgy mondhattok bármit, de a zabkásánál tökéletesebb reggeli egyszerűen nincs, akár fogyózik az ember, akár nem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!