Segítség! Mi a bajom?
Kb 175 cm, és 57 kg vagyok. Mindennap kórosan számolom a napi kalória bevitelemet, saccolgatok, hogy pl a mai ebédben hány kalória volt. Mindennap edzek, mindennap oda állok a tükör elé...
Tegnap nagyon befaltam édességeket, palacsintát, bombont, mert ugye ezeket már lassan 1 hete megvontam magamtól.Nem bírtam tovább. Utána meg bűntudatom támadt, már a hashajtóban vagy a hánytatásban gondolkodtam, de nem mertem. Most úgy vagyok vele,hogy na akkor nem eszek semmi zsírosat vagy cukrosat. 15 éves vagyok.
1. Ehhez a magassághoz a meglevő testsúlyod alapján nekem eszem ágában sem lenne fogyózni
2. Ne számolgasd a kalóriát, egyél főtt ételt rendesen
3. Addig, amíg nem tudod megállni, hogy édesség, bonbon, stb. nélkül egy hétnél is tovább bírd, addig teljesen felesleges fogyóznod
4. Az igazi fogyókúra ott kezdődik, hogy a nasikat, üdítőket, édes-habos sütiket akár hónapokig sem eszed
Semmi értelme kínozni magad, mert visszaüt. Ha édességet akarsz enni, egyél. Csak kicsit és válogasd meg, mit. Az én édességeim alapja az a táplálkozásom szerves és hasznos része (pl. lenmag, mák, dió), amire még rádobok egy kis mazsolát, néha plusz kakaót :D Egy kis finom nyers bonbon, sokkal jobban ízlik, mint a csoki, amit úgysem kívánok már és nem érzem, hogy bármit is feladtam.
Persze, ízlések és pofonok. De bizonyos vagyok benne, hogy jobb alternatív édességeket keresni, mint kaparni a falat egy hétig, mielőtt elszabadul a pokol, vagy akaraterőből szenvedni és szerencsétlennek érezni magunkat és földhöz vágni a mérleget, amikor nem haladunk elég jól heroikus küzdelmünk ellenére pl.
Jól mondja az első.
Olyan fába vágtad a fejszéd, ami meghaladja a képességeidet.
Nem lehet mindenkinek könnyű ez az egyszerű kis dolog, hogy van akaratereje.
Én imádom az édességeket, de a fogyókúrám idején visszafogtam magam.
Müzli és sovány joghurt azonban általában van itthon és ha úgy érzem, hogy most ki vagyok éhezve, akkor eszem egyet. Már többen is mondták, hogy látszik, hogy fogytam, pedig nem megerőltető módon csinálom, nem vagyok éhes.
Szerintem annyi a titok, hogy érezned kell, hogyan tudod Te tartani a diétát, mik a szabályok, amikhez tudsz is alkalmazkodni hosszabb időn keresztül. Mert ez nem 1-2 hét.
Én most kb. 8 hétre terveztem amúgy a diétámat, de lehet, hogy nem fog addig lemenni az a súly, amit terveztem. Annyira nem bánom, úgy gondolom, hogy így biztos nem fog visszajönni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!