Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Van pár kérdésem kalóriaszámol...

Van pár kérdésem kalóriaszámolással kapcsolatban! (? )

Figyelt kérdés

1. Hogyan kell vezetni az elfogyasztott kalória mennyiséget? Elég az össz kcal, vagy grammonként kell vezetni az elfogyasztott fehérje, szénhidrát, zsír mennyiséget? Csináljak magamnak egy táblázatot?

2. A főtt ételeknél hogy kell kiszámolni?

3. A kávénak nem találtam a kalóriatartalmát sehol. Mennyi?

4. Teát édesítővel lehet fogyasztani? Ha igen, melyikkel?

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de az is jó lenne, ha valakitől akár a késöbbiekben privátban kérdezhetnék! Van valaki aki segítene?

2013. febr. 17. 10:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Minél alacsonyabb a gi érték annál lassabb

[link]

A Makrotápanyagra azt mondom hogy nem ennek a híve vagyok, ez nem azt jelenti hogy nem fog működni, de szénhidrátból inkább 1,5-2g/kg fehérjéből 2-3g/kg lenne a legjobb. Az itt felsorolt sportolói étrendre vonatkozik, amennyiben nem űzöl sportot a diéta mellé 1,5 g szénhidráttal kezdj. Heti fogyás ne legyen több mint 1kg. 1. héten viszont több is lehet a glikogén raktárak ürülése miatt ami igazából vízveszteség. Tehát 1 hét alatt nem lehet megmondani hogy ezek az adatok (ami csak iránymutató) neked is megfelelnek-e. A 2. és 3. heti súlyveszteség már reálisabb képet mutat.

2013. febr. 17. 11:48
 12/22 A kérdező kommentje:
64kg vagyok most. Szorozva 1,5 -tel, azaz 96g ch-kéne csak fogyasztanom? Ez fele annyi mint amit a kalkulátor kidobott. Ha ezt tartom akkor fehérjéből mennyit?
2013. febr. 17. 11:53
 13/22 anonim ***** válasza:
2-3g.
2013. febr. 17. 11:54
 14/22 anonim ***** válasza:

Lassú felszívódású pl. a rozskenyér, barnarizs, tk pékáruk, durumtészta ilyesmik.

Lassan emelik meg a vércukorszinted. Pl. a fehérkenyeret 2-3szor olyan gyorsabban lebontja a tested, mint a barnakenyeret.

A fehérkenyérből "cukor" lesz ( mármint nem a fehér kristálycukor, de ez is cukor, mert összetett szénhidrát a kenyér) és megemeli a vércukorszinted. A szénhidrátok (gyümölcstől elkezdve rizsen át a kenyérig mind cukrok)

a 3. és 4-esre láttam kaptál választ

főtt ételnél úgy tudod PONTOSan kiszámolni ha megméred a nyers hozzávalókat. Plusz azt is h. mennyi evőkanál az olaj, stb.

Ha étterembe eszel akkor csak tippelni tudsz sajnos.

2013. febr. 17. 12:00
 15/22 A kérdező kommentje:

Azaz 160g ha 2,5-tel szorzok.

Ez 3szorosa annak amit a kalkulátor kiadott.

Akkor most ez miért ennyi, és az miért annyi?

A kalkulátor szerint: Fehérje:54g; Ch:200g; Zsír:48g.

Szerinted: Fehérje: 160g; Ch:96g; Zsír: minimális.

Ezt hogy lehet kivitelezni? Húst egyek hússal?

Ne haragudj a hülye kérdésekért csak szeretnék képben lenni.

2013. febr. 17. 12:06
 16/22 anonim ***** válasza:

Lehet mondani hogy igen húst hússal.

Amúgy a kalória amit kidobott a gép majdnem megegyezik ennek a kalóriatartalmával csak a tápanyagok mások.

Fehérjék (4,2 kcal/g) és a szénhidrátok (4,1 kcal/g), zsír kb.: 9,3, kalóriában majdnem ugyanott vagy.

2013. febr. 17. 12:13
 17/22 A kérdező kommentje:

Aha! Ezeket a szorzókat nem tudtam!

Miben más, ha a fehérjéből fogyasztok többet, mintha a chból tenném?

2013. febr. 17. 12:22
 18/22 A kérdező kommentje:
Azt viszon elfelejtettem írni, hogy nem sportolok. Itthon szoktam heti 2-3szor tornázni.
2013. febr. 17. 12:25
 19/22 anonim ***** válasza:
A fehérjefogyasztás segíti az izmok megtartását, magyarul jobb lesz a látvány ugyanazzal a leadott súllyal, nem lesz löttyedt az ember. Még egy jó diétával sem kerülhető el az izomveszteség csak minimalizálható, ami nők esetén még rosszabb arányú mint a férfiaknál.
2013. febr. 17. 12:29
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Ha lesz még kérdésem írhatok neked?
2013. febr. 17. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!