Milyen tapasztalataitok vannak a yoyo-effektussal kapcsolatban?
Általános 7-8. osztályában koplalással lefogytam (na nem csontsoványra, de elég látványos volt), aztán elkezdtem nagyobb adagokat enni és meghíztam, mint a kismalac. Aztán elkeseredésemben elkezdtem még többet enni, 3 hónap alatt + 20 kiló rám jött, elég sertés alkatom lett. Azóta hál' Istennek leadtam, pokoli érzés volt dagadtnak lenni.
Volt olyan is, hogy nagyon beteg voltam, semmi kaja nem maradt meg bennem kb. 2 hétig (kb. cukros limonádén éltem, ropin, meg háztartási kekszen, lehetett 500 kcal/nap). Lefogytam 5-6 kilót, 2 jött vissza, de nem is ettem utána annyit, mint előtte.
Saját tapasztalatot tudok leírni.
8.-as voltam. Egy nyár alatt feljött rám +5kg és a szemem is sokat romlott. Osztályfőnököm elég jártas volt az ilyen természetgyógyászati dolgokban, észrevette rajtam a hízást és szólt anyumnak szülői értekezlet után, hogy vigyen el kivizsgálásra, mert ez nem normális. Azt mondta lehet cukros vagyok.. Így is lett. Háziorvos mondta, hogy diétázzak, mert ha nem javul, be kell küldjön a kórházba nagy kivizsgálásra. Én bepánikoltam és egy elég drasztikus diétába fogtam. 2 hónapig bírtam, - 10kg-tól szabadultam meg. Majd kimerültem, visszaálltam a régi kerékvágásba és visszajött több mint a duplája..
Vigyázni kell nagyon.
Jelenleg is diétázok. Csak mostmár ésszel. 25 kg-tól szabadultam. Nem szenvedek. Lehet így is fogyni, csak türelmesnek kell lenni...:)
Nem a hirtelen fogyás következtében alakul ki a jojo effektus, hanem a hirtelen étrendváltozás következtében. Ha találsz az étkezésben egy tartható arany-közép utat, akkor az újbóli elhízástól sem kell félni, feltéve hogy nem ülsz egész nap otthon a gép előtt.
Szóval leegyszerűsítve: Fogyózok, koplalás van-> Ezaz!Lementek a kilók!-> Mostmár ehetek kicsit többet, és mozognom sem kell annyit, hogy megtartsam ezt az alakomat (na szedek még egy tányér disznópaprikást)-> Püf...hogy a fenébe híztam 2 hét alatt 10 kilót ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!