Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen tapasztalataitok...

Mosolyogj! kérdése:

Milyen tapasztalataitok vannak a yoyo-effektussal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
A yoyo-effektus az amikor valaki sokat és hirtelen fogy le, majd ugyanannyit vagy jóval többet visszahízik.

#fogyás #hízás #yoyo-effektus
2013. febr. 7. 20:26
 1/9 anonim ***** válasza:
Az, hogy ha nem divatozol, és jojó effektusként keresel rá, akkor sok-sok találatot ad ki a Google!
2013. febr. 7. 21:04
 2/9 anonim ***** válasza:
Főként az a tapasztalat, hogy azok tartoznak ebbe a kategóriába, akik koplalással próbálnak fogyni... a yoyo effektus csak szép hangzás, én inkább barna medve-effektusnak hívnám...
2013. febr. 7. 22:04
 3/9 A kérdező kommentje:
hihetetlen hogy azon is fenn lehet akadni, hogy jojo vagy yoyo-.- én személyes tapasztalatokra voltam kíváncsi a jójó illetve yoyo illetve barna medve effektussal kapcsolatban ...
2013. febr. 9. 15:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Általános 7-8. osztályában koplalással lefogytam (na nem csontsoványra, de elég látványos volt), aztán elkezdtem nagyobb adagokat enni és meghíztam, mint a kismalac. Aztán elkeseredésemben elkezdtem még többet enni, 3 hónap alatt + 20 kiló rám jött, elég sertés alkatom lett. Azóta hál' Istennek leadtam, pokoli érzés volt dagadtnak lenni.

Volt olyan is, hogy nagyon beteg voltam, semmi kaja nem maradt meg bennem kb. 2 hétig (kb. cukros limonádén éltem, ropin, meg háztartási kekszen, lehetett 500 kcal/nap). Lefogytam 5-6 kilót, 2 jött vissza, de nem is ettem utána annyit, mint előtte.

2013. febr. 11. 23:45
 5/9 anonim ***** válasza:
Azoknál fordul elő, akik turbó üzemmódra kapcsolva nem viszik be a minimálisan szükséges 1200 kalóriát, hanem koplalással akarnak megszabadulni minél gyorsabban a súlyfeleslegüktől. Ilyenformán később, ha "normálisan" kezd enni, rögtön felugranak rá a kilók.
2013. febr. 12. 08:16
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Saját tapasztalatot tudok leírni.

8.-as voltam. Egy nyár alatt feljött rám +5kg és a szemem is sokat romlott. Osztályfőnököm elég jártas volt az ilyen természetgyógyászati dolgokban, észrevette rajtam a hízást és szólt anyumnak szülői értekezlet után, hogy vigyen el kivizsgálásra, mert ez nem normális. Azt mondta lehet cukros vagyok.. Így is lett. Háziorvos mondta, hogy diétázzak, mert ha nem javul, be kell küldjön a kórházba nagy kivizsgálásra. Én bepánikoltam és egy elég drasztikus diétába fogtam. 2 hónapig bírtam, - 10kg-tól szabadultam meg. Majd kimerültem, visszaálltam a régi kerékvágásba és visszajött több mint a duplája..

Vigyázni kell nagyon.

Jelenleg is diétázok. Csak mostmár ésszel. 25 kg-tól szabadultam. Nem szenvedek. Lehet így is fogyni, csak türelmesnek kell lenni...:)

2013. febr. 12. 11:34
 7/9 poiu ***** válasza:
saját tapasztalat: fogytam 20 kilót kb. egy év alatt, tartottam évekig és visszahíztam szép lassan évek alatt, pusztán azért, mert nem figyeltem oda. Nem tipikus jojó, de gyakori, nem csak a gyors fogyás okozhatja. Hogy ez miért van, teljes rejtély. Mintha a test emlékezne az egykori zsírszázalékra (lehet, hogy a leptin nevű hormonnak van köze hozzá, nem tudni). A léyneg az, hogy gyors fogyás után gyakori, de lassú fogyás után is bekovetkezik, ha valaki utána már nem figyel.
2013. febr. 12. 17:00
 8/9 anonim válasza:
En normalisan lefogytam majd a diéta utan lelki dolgok miatt hirtelen fogytam még 3-4 kilót. Azota is figyelek, hogy FOKOZATOSAN terjek vissza az etkezesre es a plusz kcalt is feherjeböl es zöldsegböl viszem be es rendszeresen mozgok na de miközben fokozatos vagyok hivatalosan meg mindig koplalok. Most lesz jojo vagy nem?
2013. márc. 1. 13:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem a hirtelen fogyás következtében alakul ki a jojo effektus, hanem a hirtelen étrendváltozás következtében. Ha találsz az étkezésben egy tartható arany-közép utat, akkor az újbóli elhízástól sem kell félni, feltéve hogy nem ülsz egész nap otthon a gép előtt.

Szóval leegyszerűsítve: Fogyózok, koplalás van-> Ezaz!Lementek a kilók!-> Mostmár ehetek kicsit többet, és mozognom sem kell annyit, hogy megtartsam ezt az alakomat (na szedek még egy tányér disznópaprikást)-> Püf...hogy a fenébe híztam 2 hét alatt 10 kilót ?

2013. márc. 7. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!