Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kettlebell-el kapcsolatban...

Kettlebell-el kapcsolatban mik a tapasztalataitok?

Figyelt kérdés
szeretném kipróbálni a kettlebell-t, eddig boxoltam de abbahagytam pár ok miatt, sokan mondták hogy jó nagyon a kettlebell, és arra lennék kíváncsi pontosan mit mozgat át, izmosodom-e tőle stb ... köszönöm előre is :)

2012. szept. 25. 08:55
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Elég jó súlyzós edzés. Vannak kételyek az ízületekre gyakorolt hatásáról..

Én jóga, taichi párti vagyok, de küzdősport vonalon jó a kettlebell.. Bár aki régóta csinálja már kezd rájönni, hogy mégsem olyan jó. Mindenesetre erős izomzatot segít kialakítani, ez tény. Izmosításra viszont a testépítés való.

2012. szept. 25. 11:33
 2/4 kolcsi válasza:

Szia!

Kérdéseidre válaszolva és az előző hozzászólásra is reagálva:

A kettlebell nem küzdősport, hanem egy eszköz, ami kb. hasonló formában kb. 2-300 éve létezik (Oroszországban kezdték el használni, ők girjának hívják ezt a fajta súlyt). Európában és a világ nyugati felén kevésbé volt ismert egészen az utóbbi 10 évig, modernkori “feltámadása” Pavel Tsatsuline-nak köszönhető, aki kidolgozott egy rendszert köré. Ezt hívják RKC-nek (Russian Kettlebell Challenge).

Ezt azért fontos leírni, mert kettlebell súlyt sokfélét vehetsz sok helyen, illetve sokan használják és sajnos tartanak is órákat olyanok, akiknek ezt nem kéne. Szóval, a nem megfelelő kivitelezés valóban rossz hatással lesz az ízületekre, ellenben megfelelő használatával számos probléma orvosolható. (nem véletlenül használják rehabilitációra is egyes esetekben).

A kettlebell edzés nagyon jó, kérdés, hogy megfelel-e a te céljaidnak is. Olyan izmokat nem tudsz vele építeni, mint a testépítők, nem is ez a cél, de szálkás, “hasznos” izomzat építésére kiváló. Mivel nem külön izomcsoportokra lebontott edzés van, ezért szinte az össze gyakorlatnál az egész test dolgozik. Emellett a kardiogyakorlatok állóképességet is jelentősen javítják.

Nézd meg a www.kettlebell.hu oldalt, ott találsz további információt, keress meg egy közeledben induló csoportot, vagy oktatót, segíteni fognak. Itt az RKC rendszerben képzett emberek vannak, akik képben vannak.

A fent leírt okokból legalább az első három hónapban mindenképp az instuktor által felügyelt edzés ajánlott, utána már tisztában leszel az alapgyakorlatok helyes kivitelezésével és akár otthon is folytathatod, bár szerintem a folyamatos kontroll nem árt, illetve a csoportos edzés motiválóbb.

2012. szept. 26. 15:38
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mind2töknek, olyan nehéz olyan sportot találni ami megfelel de kipróbálom, pont ma veszek bérletet, remélem tetszeni fog :)
2012. okt. 1. 13:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Erre teremtette Isten a nem sport - de egészségmegőrző mozgásokat.

Fiatalként egyébként bírni fogod a kettlebellt. Ne egyél gabonákat (a glutén és a lektinek felelősek az ízületi gyulladásokban) egyél sok halat, omega3-at, tengeri állatokat vagy porcerősítőt.

Biztos, hogy jó kondíciót fog adni az edzés, és miért ne tetszene.

2012. okt. 2. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!