Van pár kérdésem kalóriaszámolással kapcsolatban! (? )
1. Hogyan kell vezetni az elfogyasztott kalória mennyiséget? Elég az össz kcal, vagy grammonként kell vezetni az elfogyasztott fehérje, szénhidrát, zsír mennyiséget? Csináljak magamnak egy táblázatot?
2. A főtt ételeknél hogy kell kiszámolni?
3. A kávénak nem találtam a kalóriatartalmát sehol. Mennyi?
4. Teát édesítővel lehet fogyasztani? Ha igen, melyikkel?
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de az is jó lenne, ha valakitől akár a késöbbiekben privátban kérdezhetnék! Van valaki aki segítene?
A kaloriabazis.hu oldalon célszerű vezetni az étkezési naplódat, mivel egy nagy adatbázisból tudod kiválasztani az ételeket, elég megadnod az elfogyasztott mennyiséget (gramm/dkg) és megadja a kalóriamennyiségét és a tápanyagmennyiséget is.
Vannak főtt ételek is az adatbázisban, de leírhatod a saját receptjeidet is, az összetevők alapján kiszámolja neked a kalóriamennyiséget és tápanyag arányokat.
Kávé is van benne.
Teát lehet cukorral is fogyasztani.
köszönöm!
Nem tudok sajnos naponta többször gép elé ülni, de azért megnézem és magamhoz veszek pár tippet!
1.Érdemesebb grammonként
2. Csak úgy tudod pontosan ha nyersen méred (nem értem miért nehéz ez a verzió)
3. fekete kávé tuning nélkül jelentéktelen.
4. Ha levesszük azt hogy hangoztatják az egészségkárósító hatását akkor igen, nincs energiatartalma. Pici tablettás, vagy a folyékony (pl.: süssina). Utóbbinak kevesebb a mellékíze.
Bármilyen tanácsot szívesen fogadok!
Csináltam magamnak egy táblázatot. Szeretném részletesen levezetni a dolgokat.
A kalkulátor szerint napi 1483 kcal-t kell fogyaszatnom. Ma kezdtem. A reggelim: 470 kcal volt. Ez sok ugye?
A 470 kcal így néz ki:
Fehérje: 16,3g; CH: 45,9g; Zsír: 24,9g
Nem akarom a fogyást sem túlzásba vinni (6-8kg), csak szeretnék egészségesebben étkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!