Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért van az, hogy 2-3 hete...

Miért van az, hogy 2-3 hete fogyózom és ahelyett h fogynék, inkább hízok?

Figyelt kérdés

1-1,5 kilóval vagyok több, pedig nem eszek sokat és heti 3x tornázok is, igaz csak fél órát. Sokat sétálok. Tavaly ilyenkor ugyanígy fogyóztam, és nem volt ilyen. Akkor elég szépen olvadtak a kilók.

169cm/75kg nő

2013. febr. 1. 12:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Mit eszel?
2013. febr. 1. 12:57
 2/15 A kérdező kommentje:

Lényegében ugyanazt amit eddig, csak kevesebbet. Főleg amit itthonra főzök. Főzelék leves stb...

Nem édességezem egyáltalán.

2013. febr. 1. 13:02
 3/15 anonim ***** válasza:

Na, ezzel nem vagyok kisegítve. :D

Két lehetőség van: vagy túl sok CH jut a szervezetbe, vagy izmosodsz rendesen.

Centiben van változás?

2013. febr. 1. 13:04
 4/15 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, nincs szigorú étrendem ami követek, mivel nem csak magamra főzök :P

Centiben nincs változás.

2013. febr. 1. 13:09
 5/15 anonim ***** válasza:
25%

Ugyan azt eszed mint eddig, csak kevesebbet.

Tehát ha eddig rosszul ettél, tápanyaghiányod volt és híztál, akkor most ha kevesebbet is eszel, vajon jobb lesz? Nem, nem jobb.

2013. febr. 1. 15:31
 6/15 anonim ***** válasza:

Hát az se mindegy mihez képest eszel keveset. Mondjuk ha egy olyan étrendhez képest amitől eddig is híztál és azt csökkentetted akkor előfordulhat hogy ugyanúgy több kalóriát viszel be mint aminnyit elhasználsz, csak ahhoz képest kevesebbet. Másik meg az hogy egyáltalán nem mindegy milyen mennyiségben kerülnek beléd a tápanyagok, itt nem az étel mennyiségére gondolok, hanem hogy mennyi zsír/fehérje/szénhidrát van benne.

Na meg mivel olvastam hogy mivel nem csak magadra főzöl ezért világos hogy tisztában vagy vele hogy nem az igazi, de kompromusszimnak azt ajánlanám hogy oszd el a napi ételadagodat 5-6 fele.

2013. febr. 1. 16:34
 7/15 A kérdező kommentje:

A felesleg évek alatt jött fel rám, főleg amíg terhes voltam. Az utóbbit sikerült is leadnom tavaly. Most a maradék ellen "küzdök".

Mivel tudtam tartani a súlyomat, ezért nem hiszem hogy most kellene hirtelen híznom, amíg eddig többet is ettem a mostaninál.

2013. febr. 1. 17:26
 8/15 A kérdező kommentje:

Szoktam a zsír/szénhidrát/fehérjét is számolni a kalória mellett. Egy progival megnéztem és elvileg ennyit kellene bevinnem belőlük:

Fehérje: 65g

Szénhidrát: 261g

Zsír 48g

Nem szoktam ezeket túllépni.

2013. febr. 1. 17:30
 9/15 anonim ***** válasza:
Hát akkor javaslom a tápanyagszámolgatást kifejezetten diétás céllal, ha nem ment eddig ezzel a módszerrel amit most alkalmazol akkor vagy ilyen maradsz vagy változtatsz.
2013. febr. 1. 17:31
 10/15 anonim ***** válasza:
Próbálj meg szénhidrátból kevesebbet enni, fehérjéből többet. Mondjuk -1szelet kenyér, +1 tojás.
2013. febr. 1. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!