Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Fogyisok, mit szoktatok...

Fogyisok, mit szoktatok reggelizni?

Figyelt kérdés

Ötleteket gyűjtök, még kezdő vagyok. :) Simán csak írd le, mit reggelizel.

(Plusz: hány óra telik el a reggelid és az ebéded között?)

2013. jan. 4. 19:20
 1/10 anonim ***** válasza:
28%
7-8 tojásból rántotta,mellé kis szelet barna kenyér. És utána tízórai jön . 8 kor reggeli 11 kor tízórai.
2013. jan. 4. 19:30
 2/10 anonim ***** válasza:

Hétköznap Kollath-reggelit: 2 ek zabpehely, 1 ek lenmag, 1 ek olajos mag, pár szem aszalt gyümölcs. Ezt este felöntöm vízzel, reggel még vágok hozzá kb. 100 grammnyi friss gyümölcsöt, + egy kis édesítő, citromlé. Melóban tudok kb. 4 órahossza múlva tízóraizni. Hamarabb leszek éhes, de ki lehet bírni vele. Aztán még 3 órahossza, és ebéd.

Hétvégén általában átalszom a reggelit. Ha nem, akkor joghurt + fél szelet tk kenyér + egy alma például.

2013. jan. 4. 19:41
 3/10 A kérdező kommentje:
Első, 7-8 tojásból rántotta, ez komoly?! Nem sok egy kicsit?
2013. jan. 4. 19:46
 4/10 anonim ***** válasza:
nem miért?:D 110kg vagyok:D leszálkásítok egy 100kg -ra:D
2013. jan. 4. 19:52
 5/10 A kérdező kommentje:
Jah értem, csak fura volt, mivel nekem kettő is sok szokott lenni (másból azért többet bírok enni :D), és én 74 kg vagyok.
2013. jan. 4. 19:56
 6/10 anonim ***** válasza:
szia! én próbálok minél többféle reggelit összeállítani magamnak, hogy változatos legyen, és ne unjam meg. ezért egy héten eszek például: müzli tejjel felöntve egy kistányérral/ teljes kiőrlésű kenyér vagy valamilyen barna magos zsemle vagy kifli megkenve margarinnal, rajta csirkemellsonka/ 1-2 főtt tojás tk. kenyérrel/ 1 tükörtojás tk. kenyérrel/ gyümölcssaláta mandarinból, almából, kiviből egy kis müzlivel, tejjel felöntve/ győri édes jó reggelt! keksz egy csomaggal. ezek mellé minden reggel egy activia rostos joghurt vagy joghurtital, plusz amit inni szoktam: bögre tej/forró csoki/kakaó/ fekete tea/gyümölcstea.
2013. jan. 4. 20:18
 7/10 anonim ***** válasza:

- tükörtojás (2 max 3 tojás), ham&eggs, omlett (2 tojás+1 dl tej), ezekbe hagyma, gomba, csirkesonka, ligh sajt (1 szelet) stb. mehet. nem vagyok annyira fanatikus, hogy a sárgáját kidobjam.

- cukornélküli gyümölcsjoghurt vagy natúr joghurt házi lekvárral (házi lekvár nálunk = nulla cukor, de biztos van vmi bolti light verzió is asszem a dm-ben), ebbe mehet 30-50 gr cukornélküli müzli (pl. Sparos Vollkorn müsli király), 10-15 gr mandula/mogyoró/egyéb magok, teljes kiörlésű kukoricapehely is mehet a müzli helyett/mellett (pl Aldis New Lifestyle Wellness Flakes).

- szendvics teljes kiörlésű kenyérből vagy kornspitzből (lassú felszívódású szénhidrátok vannak benne, és mivel a név le van védetve, csak az előírás szerint készült kiflikre írhatják rá a kornspitz nevet), vaj NÉLKÜL, csirkesonka, light sajt, zöldségek mehetnek, túró esetleg bár én nem vagyok oda érte. szoktam enni házi lekváros szendvicset is, bár ettől a legtöbb fogyis a falnak menne h lekváros kenyér :D de ugye írtam, hogy nulla cukor és 30 gr-nál nem teszek rá többet. egyébként vannak házi édes krémek is (shapeshifter diétablog), nekem azok annyira nem jöttek be, de annyiból áll, hogy zabpehelylisztet keversz össze kis tejjel, aromákkal, zsírszegény kakaóval, mézzel stb jó sűrűre.

- zabkása teljes kiörlésű zabpehelyből, tej és víz keverékéből. tehetsz bele facsart narancsot, rum vagy vanília aromát, mézet (nem vagyok az édesítők híve, hiába nullkalóriás valamelyik), zsírszegény kakaóport (5 gr) vagy akár reszelt almát is. ha kihűl, úgy szerintem még finomabb

- szoktam még zabpelyhet ledarálni zabpehelylisztnek és akkor ebből állítok össze tésztákat (néha kukoricalisztet is keverek hozzá, de van egy csomó fajta liszt, csak vigyázni kell a mennyiségekkel, egy reggelidről van csak szó ugye -> ha mellélövöm a mennyiséget, akkor uzsira rakom félre). pl lehet palacsintatészta-szerű, pizzatészta-szerű. persze figyelni kell az arányokra, ált. egy tojással + amit felvesz tej/víz, és teflonserpenyőben sütöm ki olaj nélkül. tészta esetén vékony tésztát csinálok, ezeket lehet tölteni pl citromos túróval, fahéjas reszelt almával stb. pizza esetén kicsit vastagabb, tetejére házi paradisomszósz, zöldségek, hagyma, csirkesonka, light sajt stb.

- mindenféle fogyis oldalakon ízesített túrókról is beszéltek, erről nem tudok véleményt mondani, mert nem annyira szeretem, max körözöttként.

hirtelen ennyi, remélem tudtam segíteni.

2013. jan. 4. 22:03
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tértem ki az italokra, pedig fejemben volt :)

- először is: víz :) csapvíz/ásványvíz.

100%-os gyümölcsleveket sem iszok, de ha nagyon kívánod 2-3 deci mehet, esetleg öntsd fel vízzel, akkor is megmarad az íze, csak nem lesz annyira koncentrált

- tea minden mennyiségben, amelyiket szereted, és jázminteázok+gyümölcsözök, a fekete teákat csak édesen szeretem, mézt meg nem rakok a teákba, mert az napi 5-6 bögrénél már szép mennyiség lenne

- kakaó helyett: tej, zsírszegény kakaópor, méz

- forrócsoki helyett: víz+tej, zsírszegény kakaópor (kevesebb, mint előbb, 85%-os csoki 5-10 gr, méz

- kávét én igyekszem elhagyni, mert éhségérzetet kelt, és felborítja a napi rutinját a szervezetnek. ettől függetlenül pl most vizsgaidőszakban biztos lesz rá példa, hogy iszok. azelőtt sem voltam koffeinfüggő, szóval az elhagyás nem jelent gondot, az ízét szeretem. ha csinálok is, mindenképp csak tejjel és nem cukorral.

- az energiacsökkentett üdítőknek, cola lightnak stb.nek nem tudom pontosan a tudományos hatásait, de az biztos h nem természetes dolgok, ugyh én hanyagolom. attól, hogy vmi 0 kalória, nem biztos, hogy jót teszel vele magadnak.

2013. jan. 4. 22:19
 9/10 anonim ***** válasza:

zsbkása. már 9 hónapja minden reggel ezt eszem, imádom.

60 gramm zabpehely + víz (lehet tejjel is) + natúr kakaópor/fahéj+vaníliaaroma + méz.

2013. jan. 5. 00:07
 10/10 anonim ***** válasza:
lassan két éve melegszendvicset reggelizem, 2 tk/graham toast kenyér közé sonka, sajt, mustár vagy erős pista vagy fűszerek vagy toás szóval kb bármi, mellé egy paradicsom. Narancslevet, teát, kávét egy gondolat tejet iszom mellé ebben a sorrendben.
2013. jan. 5. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!