Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Aki használ kaloriaszámláló...

Aki használ kaloriaszámláló mérleget, attól kérdezném...megéri megvenni.?

Figyelt kérdés
Nekem még nincs csak tippelem a kalóriákat.
jan. 30. 16:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kalóriaszámoló mérleg? Sima pár forintos konyhai mérleget vegyél, a kiírt adatokat pedig beírod egy ingyenes mobilalkalmazásba, és megvan a kalória.
jan. 30. 16:32
 2/7 anonim ***** válasza:
92%

NEM. Ha kalóriákat akarsz számolni, akkor egy pontos, grammra mérö mérleg kell, a kalóriákat neked kell kiszámolni, megfelelö alkalmazás segítségével (nekem a kaloriabazis.hu bevált, de van több másik is), oda beírod az élelmiszert, a súlyt, a rendszer meg kiszámolja a kcal-t, illetve a makrókat is.

A tippelés nem ér semmit, akkor lehetne, ha sok éves tapasztalatod van már a pontos számolással, akkor néha lehet egy-egy étkezést tippelni, amennyiben nincs lehetöséged lemérni. De az esetek többségében mérni kell.

jan. 30. 16:35
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem ha valaki komolyan veszi a kalóriaszámlálást, úgy is appban vagy akár papíron vezeti a kalóriákat a végén, és fölös a mérleg.

Mármint, úgy is az adott étel csomagolásán van rajta a kalória, és a kalóriaszámláló mérlegbe is be kell írnod egyesével az ételek kalóriáját, hogy az tudja, és ez csak egy fölösleges extra lépésnek tűnik. Plusz ezeknek a mérlegeknek van memóriahelyük, nem tudsz végtelen mennyiséget bevinni. Plusz ha főzöl valamit, akkor annak a kész ételnek a kalóriáját ugyanúgy neked kell kiszámolni.

jan. 30. 16:54
 4/7 A kérdező kommentje:

Mégis ér valamit a tippelés mert ilyen tippeléssel fogytam már 3,5 kilót. És ez a 4.hét.

Nem tudtam hogy így működik a mérleg. Köszönöm a válaszokat.

jan. 30. 20:58
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Merleg nem eri meg. Sima merleg kell es alkalmazas. Yazio pl tok jo.
jan. 31. 14:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem szabad ilyen mérleget venni...ez csak egy gép.
febr. 2. 12:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is teljesen felesleges.

Egy sima konyhai mérleg kell és egy alkalmazás amiben számolsz :)

febr. 3. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!