Mennyire hatékony a kalória számlálos diéta?
Nagyon szeretnék fogyni. Az elmúlt pár évben kb 15 kg jött fel persze nem magától. Soha eddigi életemben nem voltam elhízva,mindig is csinos,vékonyka voltam. Tisztára el vagyok keseredve emiatt és tudom magam kell tegyek azért, hogy újra vissza nyerjem a régi súlyom. Közrejátszott az is valószínűleg,hogy hormonális fogamzásgátlót kezdtem el szedni és persze az egészségtelen életmód. Akkor kezdtem el rohamosan hízni amikor el kezdtem szedni a gyógyszert es félreértés ne essék nem kifogásokat keresek de soha nem volt gondom abból kifolyólag,hogy mit ettem ,nem kellett kalóriát se számolni.
Segítssetek kérlek!!!
nem így gondolod? Van aki persze koplal de az nem megoldás a hízásra.
Nem, nem így gondolom. És az messze nem koplalás, hogy nem eszel allandóan, csak mert éhesnek érzed magad. Amíg nem szedted a gyógyszert, koplaltál? Nem. Na, annyi dolgod van, hogy azt fenntartod.
10, nem voltam egész életemben vékony, sőt. Szépen lassan felkúszott rám 20 év alatt 25 kiló, de simán ráfogtam arra, hogy francba, nem figyeltem, és amikor a szaladgálós munkám ülőre váltottam, pont úgy táplálkoztam tovább. Aztán francokat, a hashimoto a béka segge alá nyomta az alapanyagcserém, 1500 kalóriával se moccant a tömegem lefelé, csak 1300 alattival.
Szerintem hatékony a kalóriaszámolás. Minden sikeres diéta alapja, hogy kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit elhasználsz. A jó a számolásban az, hogy nem kell semmit teljesen megvonnod magadtól, ha pl szereted a csokit, bele tudod szorítani a kalóriakeretedbe alkalmanként (persze nem akármennyit). Ugyanígy, ehetsz mondjuk gyorskaját, ha épp azt kívánod, ha belefér a keretedbe. Ez persze nem azt jelenti, hogy sz@r kajákon élj. Nekem sokat segít abban a kaloriaszámolás, hogy megtanuljam azokat az opciókat választani, amelyek finomak, laktatóak, de kevés bennük a kalória. Pl. én szeretem a Pad Thai-t, de jó ideje zöldség alapot kérek tészta helyett és szószok közül a teriyaki-t, amiben messze a legkevesebb kalória van.
Ajánlom, hogy applikációval számolj, olyannal, ami a makrotápanyagokat is számolja (szénhidrát/zsír/fehérje),
mert ha látod, ott is idővel rá tudsz állni a jobb opciókra (kevesebb zsír és szénhidrát, több fehérje).
A fogyás egyetlen módja, hogy kevesebb kalóriát eszünk meg, mint amit felhasználunk. A fogamzásgátló mellett viszont megváltozik mind a szervezet működése, kalóriafelhasználása, mind az éhségérzet, mind a mozgásigény, mind a stresszre adott reakciók. A stresszre leginkább tartalékolással válaszol a szervezet, ez az évmilliós túlélési stratégia, csakhogy manapság folyamatosan rendelkezésre áll a tápanyag, nem úgy, mint az evolúciós időszakban. Ha ugyanannyit ettél a fogamzásgátló mellett, mint amennyit korábban, sajnos felrakódott a felesleg.
Mozogni kell, nem úszod meg. Annyi jó diétás oktatópodcast van a neten, kezdj el tanulni, meg fogod találni a neked legjobbat.
A stresszre leginkább tartalékolással válaszol a szervezet
ezt el kellene már felejteni...
Hatékony! :)
Mellette figyelj oda hányszor étkezel és a rengeteg folyadék bevitelre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!