Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha semmit se mozgok, nem...

Ha semmit se mozgok, nem fogok fogyni így se?

Figyelt kérdés
Elkezdtem pár napja egészségesebben étkezni, nem eszem kenyeret egyáltalán, rengeteg vizet iszom, illetve a kaloriam is számolom alkalmazással. Jól megy minden, de közben home office munkám van, és a napi sétám kimerül kb 500 méterben. Ha ezt így folytatom, nem fogok fogyni, hiába eszek tudatosan?
szept. 25. 12:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Elkezdtem pár napja egészségesebben étkezni"

Az emberek legnagyobb részének fogalma sincs az egészséges táplálkozásról. A leírásod alapján hajlok arra, hogy neked sem.

"Ha nem tornázok itthon, de 1400 kalorian vagyok, attól még befog indulni a fogyás, vagy mindenképp mozogjak többet hétköznap is?"

Kétféle fogyás van. Sima súlyvesztés és minőségi fogyás. A sima súlyvesutés egyetlen feltétele a kalóriadeficit. Minőségi fogyás viszont nincs mozgás nélkül.

A kalóriaszámlálás is csak a makrókat veszi figyelembe egyetlen szempont szerint (energiatartalom). Fogyáshoz ez elég, minőségi fogyáshoz nem.

Minőségi fogyáshoz az egyes makrók minőségét is figyelembe kell venni (szénhidrátok lehetnek pl. keményítők, cukrok, cukoralkoholok; zsírok lehetnek telítettek, egszeresen-, illetve többszörösen telítetlenek; fehérjéknél figyelembe kell venni az aminosav profilt), rost van vízben oldódó és vízben nem oldódó, és azok élettani hatását, mert mindegyiket máshogy kezeli a szervezet. És ami még fontosabb, a mikrotápanyagokat, hogy elkerüld a hiánybetegségeket.

Az egészséges táplálkozás egy aknamező rengeteg kuruzsló megmondóemberrel, ami valami divatdiétát nyom, és a magyar hivatásos dietetikusok szakmai tudása sem gyakran naprakész, szóval sok sikert.

szept. 26. 09:19
 12/13 anonim ***** válasza:

11

Egyetértek veled, ettől a kijelentéstől is mindig hülyét kapok, hogy "mindegy mit eszel, csak ne lépd túl a kalóriakeretedet". De azért nem kell elvenni a kérdező kedvét a dolog bonyolultságával. :) Ha már odafigyel arra hogy ne cukrozott disznózsírt egyen reggelire, meg elkezd mondjuk zöldéget enni chips helyett, akkor már sokal előrébb van mint eddig. De persze az tény, hogy ebben a témában el kell mélyedni ahhoz hogy jól csinálja az ember.

szept. 26. 09:35
 13/13 anonim ***** válasza:

Vannak "lusta" tornamozdulatok.

Válts bicóra.

Ideiglenes fogyást érsz el csak kajával. Kell a mozgás is.

S mit ér a fogyás, ha lötyög minden az emberen.

Figyi, pl amikor elkezdtem bicózni napi átlag 9km,fél óra lusta tornával felszedtem súlyban +10kg-ot izomzatom lett a zsír helyett.

Alakra ugyanolyan feszes, formás maradtam.

A dokim is le volt sokkolva, 3 mérledgre is ráállított.

Pl 1kg zsírnak a térfogata sokkal nagyobb VS 1kg izom,ami sokkal kisebb.

Nem a súlyt kell mindenáron számolgatni, hanem azt kell nézni mit látsz a tükörben.

Ruhában ugyanolyannak láttak elsőre az emberek, de ruha nélkül már látszik, hogy minden feszes, kerek, a has pedig lapos enyhén izmos. Nem kockákra kell gondolni.

Ha igazi változást akarsz akkor legalább egy 30 perces sorozat rész alatt tornázz egyet.

Kellemeset a hasznossal kombináld össze.

szept. 26. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!