Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha csak diétázok de nem...

Ha csak diétázok de nem mozgok szinte semmit, úgy nagyon nehéz fogyni?

Figyelt kérdés
Sportolni kell valamit, ahhoz, hogy fogyjon az ember mindenképp?
2023. jan. 5. 17:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Nem kell sport, elég a kalóriát számolni
2023. jan. 5. 17:28
 2/12 anonim ***** válasza:
97%
Kalóriadeficit kell. Az, hogy te ezt mozgással elérve éred el, vagy anélkül, az fogyás szempontjából lényegtelen.
2023. jan. 5. 17:31
 3/12 anonim válasza:
29%
Elég a kalóriát számolni, sportolhatsz akármennyit , ugyanolyan dagadt maradsz ha napi 2 doboz szalon cukrot eszel.
2023. jan. 5. 17:46
 4/12 anonim ***** válasza:
92%

Miért szaporodtak el ezen az oldalon a csúfolódó p-rasztok? Annyi arrogáns, bunkó választ látok mostanában, régebben nem volt ez így.

Mindenki ennyire frusztrált?

2023. jan. 5. 17:48
 5/12 anonim ***** válasza:
91%

#4 Nekem is abszolút ez a tapasztalatom, nem csak itt, másik kategóriában is. Igen valószínűleg frusztráltak, mert aki ki van békülve magával, az nem ír normális kérdésekhez ilyen stílusú választ.

Kérdező, fogyhatsz mozgás nélkül is, de ha jobb formát szeretnél, akkor érdemes mozogni. Nem kell súlyzózni, de valami sportot űzhetsz, amit szeretsz.

2023. jan. 5. 18:18
 6/12 anonim ***** válasza:
33%
Valamennyi mozgás mindenképpen kell (már a pár km. séta is megteszi), mert a normális bélműködéshez a hasizmokat is kissé mozgatni kell (ez már sétával is biztosítható).
2023. jan. 5. 18:50
 7/12 anonim ***** válasza:
84%

3# Hogy kötekedjek kicsit:

Ha azzal a napi 2 doboz szaloncukorral is kalóriadeficitben van, akkor fogyni fog :)

4# Sport-mozgás/testépítés és fogyókúra témakörben vagyok jártasabb, és akadnak ilyenek az tény, de vagyunk azért páran, akik normális válaszokat adnak. A probléma az, hogy ezek a normális válaszok egytől egyig le vannak pontozva. :D De nem adom fel, ha már 1 embernek is tudok segíteni, már megérte.

2023. jan. 5. 18:58
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalatom szerint elhízás esetén hatékony lehet önmagában a diéta is, de túlsúlyosság esetén nem árt valami olyan mozgás is, amivel könnyen tartható a deficit.
2023. jan. 5. 20:19
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát amikor én akartam fogyni és az elején voltam, olvasgattam. Okosok leírták sok helyen, hogy 70% kaja 30% mozgás, nagyszerű. Én ilyen nagy matematikus nem vagyok, hogy egy mindenkire igaz számba belekössek, de tapasztalatom szerint nekem a mozgás max 20%-ot tett ki, biztos én vagyok az egyetlen kivétel, mert ezek a számok nyilván mindenkire érvényesek kell legyenek.

Na ha azt veszed, a mozgás jó dolog, mert nem feltétlenül a fogyáshoz kell, de ahhoz, hogy fogyás ne izomból történjen, hanem zsírból, ahhoz elég sok köze lehet. Nem javaslom, hogy csak a mérlegen lévő számot nézd, az se mindegy, hogy egy kiló zsír ment le, vagy ugyanennyi izom. A mérlegen ugyanaz, de hidd el, a tükörben nem.

Viszont az aranyszabály szerint ha (nem kőbe vésett számok, pusztán példaként) 2000 kalóriát egy nap égetsz, akkor ha eszel 1500-at, akkor heti fél kilót kb fogyni fogsz. Akkor is, ha ezt az 500-as különbséget napi egy óra futás mellett tartod fenn, és akkor is ha csak a konyháig való séta a mozgáskultúrád.

2023. jan. 5. 20:45
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen lehet fogyni csak kalória számlálással. Mozogni inkább csak érdemes mellé. Egyrészt segít tartani a deficitet, másrészt formásabb leszel a végén, ha egy kis izmot építesz, harmadrészt energikusabb is leszel közben, negyedrészt pedig a boldogság hormon, ami sportolás közben felszabadul (nyilván akkor, ha élvezed, amit csinálsz) segít csökkenteni az érzelmi étkezést.
2023. jan. 5. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!