1200 kalorias diéta mennyire nehezen tartható?
1340 kaloria nem a szuksegleted hanem a BMR-od. Ezt akkor is elegeted ha egesz nap csak alszol es nem csinalsz semmit. Ennel kevesebbet sosem szabad enni, fogyashoz sem. Nagyon beteg lehetsz tole. A szuksegleted akkor ennek tobbszorose. Ha heti 3x mozogsz (gondolom van tesiorad szoval kb abbol megvan) akkor ezt 1.55tel szorozva kapod meg a napi szuksegleted. Ez az amin tartod a sulyodat es neked kb 2077 kcal.
Ha ebbol kivonsz 500at akkor tusz fogyni heti kb fel kilot ami egeszseges utem. Szoval 1500 kcal korul tudsz enni ami bmr felett can es egeszseges is es meg fogyni is fogsz.
1200at semmikeppse egyel az nagyon keves
Számomra élhetetlen volt, rengeteg negatív mellékhatással, később pedig az állandó éhség falásrohamokhoz vezetett és nyilván visszahízáshoz. Többször is. 1500nál ugyanúgy, pedig mindkettőt doki ajánlotta.
Én 2000 kcal alatt én nem tudok létezni hosszútávon. Sajnos erre rengeteg sikertelen próbálkozás és csalódás után jöttem rá.
Én azt gondolom, hogy nagyon nehéz tartani. Ez nagyon kevés kaja, mégha jól is osztod be a kalóriakereted. Én kb 4 hónapja vagyok kalóriadeficitben, és néha bizony muszáj többet ennem (tehát a napi súlytartási kalóriát), mert érzem, hogy rettentő éhes a testem- én úgy gondolom, nemcsak a napi kalória kiesés számít, hanem hosszú távon kumulálódik.
Ahogy írják egyébként, 1340 a BMR-ed, az alá ne menj semmiképp. 1400-1500-zal is fogysz, ha nem sportolsz. Ha sportolsz, akkor többel is bőven.
Egyébként 1400-1500 kcal is elég kevés kaja. A felesleges nasikat, rágcsákat és kalóriatartalmú italokat el kell hagyni. Sok rost (zöldség, gyümölcs -ezekből kb bármennyi , teljes kiőrlésű pékáru- ebből módjával). Sovány fehérje, “jó zsírok”. Ezekből kell összerakni a napi étkezéseket.
Az egy hároméves gyerek kalóriaszükséglete.
Neked legalább 1500 de inkább 1800-at kell enned - feltéve, ha nem akarod összeb.ni a hormonjaidat.
8-as: miért adná le annyival h nem eszik lisztes pekarut, cukrot meg heti 3 órával többet mozog? Attól még lehet kalória többletbe, és egy grammot se fog fogyni.
Kérdező: 1500 kcal alá ne menj mert az már egészség károsító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!