Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 1200 kalorias diéta mennyire...

1200 kalorias diéta mennyire nehezen tartható?

Figyelt kérdés
Volt egy sérülésem ami miatt egy évig nem igazán sportolhattam és felszaladt 6-7kg sajnos. 17 eves lany vagyok es 160 cm, 58 kg. Alapvetoen a napi kaloriaszugsegletem kb 1340 kaloria. Ezt ha csokkentem megfelelo entrendel, mozgassal parositva akkor elerhetek javulast? Tanacsokat szivesen meghallgatnek.

2024. máj. 28. 20:11
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Ez kevés egy kamaszlánynak, ráadásul mozogsz is...
2024. máj. 28. 21:47
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

1340 kaloria nem a szuksegleted hanem a BMR-od. Ezt akkor is elegeted ha egesz nap csak alszol es nem csinalsz semmit. Ennel kevesebbet sosem szabad enni, fogyashoz sem. Nagyon beteg lehetsz tole. A szuksegleted akkor ennek tobbszorose. Ha heti 3x mozogsz (gondolom van tesiorad szoval kb abbol megvan) akkor ezt 1.55tel szorozva kapod meg a napi szuksegleted. Ez az amin tartod a sulyodat es neked kb 2077 kcal.

Ha ebbol kivonsz 500at akkor tusz fogyni heti kb fel kilot ami egeszseges utem. Szoval 1500 kcal korul tudsz enni ami bmr felett can es egeszseges is es meg fogyni is fogsz.

1200at semmikeppse egyel az nagyon keves

2024. máj. 28. 21:59
 3/10 anonim ***** válasza:
92%

Számomra élhetetlen volt, rengeteg negatív mellékhatással, később pedig az állandó éhség falásrohamokhoz vezetett és nyilván visszahízáshoz. Többször is. 1500nál ugyanúgy, pedig mindkettőt doki ajánlotta.

Én 2000 kcal alatt én nem tudok létezni hosszútávon. Sajnos erre rengeteg sikertelen próbálkozás és csalódás után jöttem rá.

2024. máj. 28. 22:14
 4/10 anonim ***** válasza:
93%
"A napi kalóriaszükségletem 1340 kcal." Ezt nagyon gyorsan felejtsd el, mert ez baromian nem így van! Ld. 2. válasz.
2024. máj. 28. 23:16
 5/10 anonim ***** válasza:
89%

Én azt gondolom, hogy nagyon nehéz tartani. Ez nagyon kevés kaja, mégha jól is osztod be a kalóriakereted. Én kb 4 hónapja vagyok kalóriadeficitben, és néha bizony muszáj többet ennem (tehát a napi súlytartási kalóriát), mert érzem, hogy rettentő éhes a testem- én úgy gondolom, nemcsak a napi kalória kiesés számít, hanem hosszú távon kumulálódik.

Ahogy írják egyébként, 1340 a BMR-ed, az alá ne menj semmiképp. 1400-1500-zal is fogysz, ha nem sportolsz. Ha sportolsz, akkor többel is bőven.

Egyébként 1400-1500 kcal is elég kevés kaja. A felesleges nasikat, rágcsákat és kalóriatartalmú italokat el kell hagyni. Sok rost (zöldség, gyümölcs -ezekből kb bármennyi , teljes kiőrlésű pékáru- ebből módjával). Sovány fehérje, “jó zsírok”. Ezekből kell összerakni a napi étkezéseket.

2024. máj. 29. 06:57
 6/10 anonim ***** válasza:
37%
150 centis 50 kilos nőnek aki nem sportol, teljesen rendben van. Ha annál nagyobb vagy akkor nem tarthato
2024. máj. 29. 11:39
 7/10 anonim ***** válasza:
89%

Az egy hároméves gyerek kalóriaszükséglete.

Neked legalább 1500 de inkább 1800-at kell enned - feltéve, ha nem akarod összeb.ni a hormonjaidat.

2024. máj. 29. 11:41
 8/10 anonim ***** válasza:
73%
Neked összvissz 4 kiló felesleged van. Azt 1 hónap alatt leadod pusztán annyival, hogy nem eszel fehér lisztes pékárut és cukrot, és heti 3 órával többet mozogsz. Semmi szükség az önkínzó és egészségtelen diétára. De ha rajtad marad az a 4 kiló, akkor se történik semmi.
2024. máj. 29. 17:12
 9/10 anonim ***** válasza:
48%

8-as: miért adná le annyival h nem eszik lisztes pekarut, cukrot meg heti 3 órával többet mozog? Attól még lehet kalória többletbe, és egy grammot se fog fogyni.

Kérdező: 1500 kcal alá ne menj mert az már egészség károsító.

2024. jún. 3. 06:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Garantáltan nem fog 4 kiló húst vagy 5 kiló rizst megenni! Nyilván egy 17 éves lány gyomrába beférő étrend mellett értettem. Azt hittem, a józan ész mindenki számára evidens. Úgy látszik, nem. Bocsánat ...
2024. jún. 3. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!