1500 kalória megfelelő fogyáshoz?
Kor, nem, magasság, aktovitás és súly kell hozzá.
Pl egy 70 kilós 160 centis nőnek aki heti 2x sportol, igen. Egy 60 kilós 150 centis nőnek aki nem sportol, túl sok. Egy 170 centis 88 kilós férfinak aki heti 5x sportol a 2000 is kevés
1466 körül van a BMR értéked. Ez a minimum amit mindig be kell vinni figyáshoz is. Kb 1750 a napi égetésed. Azért nem sokal több a BMRnál mert ugye nem tudsz sportolni. Szóval esetedben az 1500 kalória pont jó lesz fogyáshoz. Kb havi 1 kiló fog tudni lemenni így.
Gyorsabb nem lehet mert akkor vagy egészségtelenül keveset kéne enni, vagy ugye mozgással lehetne növelni
1700-1800 kcal bőven jó+mozgás, heti 0,5-1kg le is megy. Cukor nasi dobd el. Heti 2 edzés elég karcsú. A lényeg a napi rendszeres mozgás+ deficitben legyél.
6#
Van akinek biztos jó, èn csak vegetálnék ennyivel egy darabig, aztán fel is adnám, mert folyton èhes lennék, és nem lenne energiám semmire, annyira kevés.
Hosszútávon szerintem ez még neked sem elégséges mennyisèg.
De ez mindig nagyon egyénfüggő. Az ember egyéni anyagcserèjétől, és ezer más egyéni dologtól függ. Én a magam részéről 2100 kcal alá nem megyek mert hosszú távon kevés, és
1-2 nap után már nem érzem jól magam ha kevesebbet eszem. A diétámat is ehhez igazítottam, hogy az én szervezetemnek mi az elég.
Nem tudom honnan jött neked ez a pont 1500kcal, ha csak úgy a hasadra ütöttél és kitaláltad ezt a számot, azt nem ajánlom. Szerintem inkább tapasztald ki hogy a testednek mennyire van szüksége, figyeld meg a jelzéseit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!