Akkor is hízni fogok, ha egészséges ételekkel lépem túl a napi kalória szükségletem?
Értelemszerűen nem feltétlen. Mert bár ellentmondást nem tűrően vallási hiedelemvilág övezi a kalóriamítoszt, de mára már tudjuk, hogy a testsúly téma ennél komplexebb és bonyolultabb folyamat.
Ha jó az ételtérsítés, rendben van a mikrobiom a beleidben, egészséges vagy, jó a pajzsmirigyed és egyebek, akkor kis**od, nem fog raktározni a tested.
Ha több kalóriát eszel, mint amennyit elégetsz, többet eszel, mint a megszokott, akkor hízni fogsz. Ilyen egyszerű.
Miért nem lehet ezt végre megjegyezni?
Pl. tavaly egy hetet Dominikán nyaraltam. A hotelben egészséges ételeket ettem, viszont többet, mint itthon és jóval kevesebbet is mozogtam. Láss csodát, felszedtem egy, másfél kg-t. És minden egyes nap megvolt a kiválasztásom.
Nehéz értelmezni a kérdést. Tehát kizárólag “egészséges” ételeket ennél?
Én azt gondolom, hogy igen. Attól, mert mondjuk a teljes kiőrlésű kenyér “egészséges”, attól ténylegesen kalóriát viszel be, és nem ehetsz korlátlanul belőle.
Az is relatív, hogy mi egészséges, pl a tojás elég gazdag zsírban, és jócskán van kalória is benne.
Egy 3 decis pohárból akkor is ki fog folyni a pia, ha 4 deci minőségi piát töltesz bele, és akkor is, ha 4 deci igénytelen muttyót.
Értsd: igen. A kalóriatöbblet az kalóriatöbblet, akármilyen ételek miatt is van.
2-es vagyok, lepontozókáim! Javaslom ezt a cikket elolvasni:
Nem értem ezt a hallatlan és hihetetlen rögeszmés ragaszkodást a kalóriamítoszhoz.
Kevèsbé,mintha egészsègtelen ételekből vinnéd be.Egyrészt mert jobban telítenek,így nehezebb jelentősebb kalóriabevitelt elérni.Pl 100 g chips vagy 5 tojás….Nagyjàból mindkettő 500 kcal,de a chips után könnyen lecsúszik valami édessèg is,míg szerintem 5 tojás utàn simán nem eszel màr semmit aznap.Ugyanakkor az egészsèges ételt a szervezet fel tudja használni nem “üres”kalória.Összetett folyamat,nem úgy működik,hogy 700 kcal +0,1 kg…Maga az elhízás is egy igen összetett folyamat.Nem csak a túlevés okozza.Anyagcsere,hormonok,genetika,
mozgás,stb.,stb.-mind közrejátszik a hízás-fogyás folyamatàban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!