Ha naponta 15 km-t sétálok akkor azt kihagyhatom a
kalóriaszámításból?
Az 1-es válaszoló jót írt, nem tudom miért lett lepontozva. Én is átállítanám az ülő életmódból a számlálót és nem írnám be külön a sétát.
2023. szept. 16. 18:46
Méghogy alig lehet vele fogyni!... Én "csak" gyaloglással 11 hónap alatt fogytam 25 kg-ot, úgy, hogy alig figyeltem oda arra, hogy mit eszek és az alkoholt sem vetettem meg! Intenzív tempóban gyalogolok(néha a városban hülyének néznek), de megéri. A táv nálam napi 6-7 km, de hangsúlyozom, hogy nagyon erős tempóban! Egyébként szerintem egyén és szervezetfüggő, hogy kinek mennyire használ. Ha eddig nem sokat és nem rendszeresen mozogtál, akkor a rendszeres gyaloglás is eredményre vezet, de a kitartás szinte mindennél fontosabb!
2023. szept. 17. 04:32
Asszem le kell lombozzak sok mindenkit, a mozgások kalóriaigényét jelentősen túlméretezik a kalkulátorok, ill. minél többször végez valaki egy-egy gyakorlatot, mozgásformát, annál kevesebb befektetéssel oldja meg a szervezet. A sétálás a sima létezéshez képest nem fogyaszt olyan sokat, nem dobja meg annyira a kalóriaigényt, főleg, hogy napi szintű.
2023. szept. 17. 12:33
14/17 A kérdező kommentje:
Én is ezt olvastam, annyira hatékonyan müködik a szervezet hogy 1 km/10-15 kalóriát jelent gyakorlatban.
Ha meg keményebb edzéseket stb csinálna az ember akkor sem jobb a helyzet mert ugyan többet éget, de sokkal sokkal hamarabb elfárad az ember és nem tudja rendszeresen eleget csinálni.
Hát te azt te azt meg honnan tudod? A kikerült adatok nyilván laboratóriumi mérésekből származnak. Amit a személyes tapasztalatok is alátámasztanak. Köztük az enyémek is. Napi szintű séta mellett napi szinten fogyok. Csak étrendkorlátozással viszont stagnálok.
2023. szept. 17. 12:46
16/17 A kérdező kommentje:
Tegnap 16km volt és 4 óra alatt tettem meg.
De örülök hogyha valóban többet égett mint gondoltam volna, akkor tulajdonképpen nem is kell annyira étkezésre figyelnem és úgy is lesz eredmény.
Én órával mértem, ami méri a pulzust és tempót. Be van táplálva a súlyom, magasságom és korom. Ez alapján írok pár példát kültéri gyaloglásra.
3,03 km 162 kcal
1,05 km 57 kcal
4,63 km 306 kcal
5,22 km 262 kcal
2,03 km 116 kcal
Nem arányosak, mert más a tempó. Van, amit utcán sétáltam és van, amit terepen, dombokon intenzíven. De szerintem a 10 kcal/km kevésnek hangzik.
2023. szept. 20. 12:09
Kapcsolódó kérdések: