Kalóriadeficit sem működik akkor mi a teendő?
Évek óta szenvedek a súllyal. A diéta és a sport nálam nem hozz eredményt. Annyira nem, hogy ha emeltem a edzés idejét akkor csak testtömegnövekedést tapasztalok. Ha semmit nem csinálok > mert volt ilyen kiborult időszakaim. Akkor se fogyok semmit de hízni sem hízok tovább.
Gyakorin már annyi alaptalan ítélkezést olvastam hogy letöltöttem egy hónappal ezelőtt a “Kalóriabázis” nevű appot, és mindent hozzáadok még a 70 kalóriás 3:1 ben kávét is. És így általában 2000 kalória jön ki naponta (ma pontosan 2103). A app , akkor a okos mérleg és annak a appja szerint is 2700 kalória nekem a normális. Amennyit felhasznál a szervezet sima nyugalmi állapotomban is. Mert 181 cm és 141 kiló vagyok.
Szóval elvileg minden egyes nap kevesebbet viszek be mint amennyinek a szervezetnek szüksége van. Ennek ellenére egy dekat nem fogyok. Most is dolgoztam amúgy a kertben és az oram szerint 470 kalóriát égettem a mozgással. És még este a futópadra is felnézek! Szóval biztos hogy valami betegség gatol. És az zavar a legjobban hogy az ismerőseim vagy ez a gagyi gyakori emberek meg azt hiszik a kanapén fekszek egész nap es 10 ezer kalóriákat zabálok es így várom az eredményt!
A zsírt elsődlegesen a májad bontja, ha dagadt vagy és pl mellé 30felett, akkor a bezsírosodott máj elég lassan működik, rengetegszer előfordul miatta, hogy diéta elsődlegesen nem fogyást okoz, csak az energiaszinted csökken, lassabb, tompább leszel, mivel a csigatempójú májad nem bírja bontani a zsírsavakat ilyen tempóval folyton leesik a cukrod, és kajálnod kell különben erőttlen vagy, mert a májad nem tudja ilyen ütemben a zsírt cukorrá alakítani az agyadnak…
Sajnos itt csak a kitartás segít, folytasd a diétát, próbálj meg naponta 1 órát intenzíven de aerob tartományban mozogni, és ne csüggedj akkor sem, ha mocsok lassan megy…
Én ezzel a problémával küzdöttem, amiket most leírtam a méregdrága dietetikus edzőm mondta, rengeteg kitartással 130kg-ról indultam 3 éve, az első 6 hónap rettenet elkeserítő volt, alig ment le 5kg 6hónap alatt, csak utána indult be rendesen utána egy darabig ment heti 1kg, aztán kg 90kg-nál ismét elkezdtem stagnálni, de őszintén ez már nem veszi el a kedvem, az életem teljesen megváltozott.
Miért látod reménytelennek? Azon akadtàl ki hogy említettem a nasit?
Figyelj ez olyan mintha valakire azt mondják lattàk cigizni. A személy meg valójában igazi gyűlöletet érez a dohány iránt és kipróbálása közelében se volt. Ilyen nekem az édesség. Anno mikor édesanyám sütiket sütött, az egész család evett csak én nem. Már gyerekként se érdekelt a édesség. Persze hogy zavar akkor ha azt mondjak részben azért vagyok dagadt mert nem létező módon csokit zabálok. 🤣
Máj tisztítása érdemes lenne? Vannak ilyen méregtelenítő kotyvalékok. Nem tudom kamuk e. Megszüntetni elvileg a hasi puffadast is.
Májnak jó a máriatövis, és a kávé, cukor meg tej nélkül a jó kávé.
De lényegében fogyni kell az a legjobb neki, csak esetünkben már kínkeserves.
Májnak ha még nincs semmi előrehaladott elváltozás, akkor kávé és máriatövis egy elég jó boost.
Amúgy nekem elég hihetettlen ez hogy kcal minuszban vagy de nem fogysz… ilyen egyszerűen nincs, itt valami gond van a matekban.
Mégha tök tropa a szervezeted, ha kevesebb anyagot viszel be, mint amit az felhasznál, akkor LEHETETLEN, hogy ne fogyj.
Kaloria bázis egy tök jó dolog, remek, hogy van, sok embernek segít, de nem csodaszer.
Egy magasság és egy súlyadat alapján következtet a kaloria igényedre, amivel kapsz egy rettenet átlag számot.
Na ez nem mindenkinél működik… pl az extrém dagiknál lehet, hogy egy sokkal nagyobb kaloria adagot ad meg, mint amire a rengeteg háj alatt annak a szervezetnek szüksége van.
Számold a makro tápanyagokat!
Ne a hájas súlyoddal számolj, hanem a célsúlyoddal… ha nem tudod mi az, keress egy táblázatot és nézd meg, a magasságoddal mi lenne az egészséges súly…
Na kb annak a tesznek a fentartásával kell neked foglalkozni, a háj nem kér ételt…
Tehát kezdd el számolni a makro tápanyagokat, mellesleg ehhez is nagy segítség tud lenni kaloriabázis, beírkálva megadja neked ha tervezed az étrended az adatokat.
Fogd a célsújodat és azzal számolva:
1.5-2gramm x testsúly fehérje
3gramm x testsúly szénhidrát
1gramm x testsúly zsír (de ennek legalább az 1/3-a legyen esszenciális zsír)
Kezdj el így enni, 1 hónap mulva ráállsz a mérlegre, ha csökkent a súlyod eszel tovább így, ha stagnál, csökkentesz a szénhidráton, ha nőtt(nem valószínű) akkor is…
Ha esetleg többet fogysz mint heti 1kg, akkor növelsz a szénhidráton egy kicsit… mondjuk napi 50grammot. Aztán 1 hónap múlva megint rászámolsz…
Ezzel a módszerrel és mellé önuralommal * ha fixen nincs egy csomó felesleges kaloria cukros üdítő, cukros tea, akármi képében, amit elfelejtesz beleszámolni, akkor lehetetlen, hogy ne tudd elkezdeni managgelni a súlyodat.
Minden méregtelenito es zsiregeto kotyvalék kamu.
Eletmodvaltas utan ket hetig teljesen normalis ha puffadunk a hirtelen rostbeviteltol de ahhoz hozzaszokik a szervezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!