Kalóriadeficit sem működik akkor mi a teendő?
Évek óta szenvedek a súllyal. A diéta és a sport nálam nem hozz eredményt. Annyira nem, hogy ha emeltem a edzés idejét akkor csak testtömegnövekedést tapasztalok. Ha semmit nem csinálok > mert volt ilyen kiborult időszakaim. Akkor se fogyok semmit de hízni sem hízok tovább.
Gyakorin már annyi alaptalan ítélkezést olvastam hogy letöltöttem egy hónappal ezelőtt a “Kalóriabázis” nevű appot, és mindent hozzáadok még a 70 kalóriás 3:1 ben kávét is. És így általában 2000 kalória jön ki naponta (ma pontosan 2103). A app , akkor a okos mérleg és annak a appja szerint is 2700 kalória nekem a normális. Amennyit felhasznál a szervezet sima nyugalmi állapotomban is. Mert 181 cm és 141 kiló vagyok.
Szóval elvileg minden egyes nap kevesebbet viszek be mint amennyinek a szervezetnek szüksége van. Ennek ellenére egy dekat nem fogyok. Most is dolgoztam amúgy a kertben és az oram szerint 470 kalóriát égettem a mozgással. És még este a futópadra is felnézek! Szóval biztos hogy valami betegség gatol. És az zavar a legjobban hogy az ismerőseim vagy ez a gagyi gyakori emberek meg azt hiszik a kanapén fekszek egész nap es 10 ezer kalóriákat zabálok es így várom az eredményt!
És még egy a napi mérésről. Tegyük fel, egy brutál edzéssel elégettél tényleg 1000 kcal-t, és nem pótoltad ki kajával, szóval ekkora deficitbe kerültél. 1000 kcal sok, de tényleg brutális volt az edzés, mindened fáj, tegyük fel, tényleg elégettél ennyit pluszban miatta.
Másnap megméredzkedsz, és több lettél! Miért?
Az a gond, hogy a testsúlymérés a testeden levő zsírt, izmot, csontot, béltartalmat, raktározott vizet stb. mind egyben méri. 1000 kcal mínusz az mondjuk 15 deka zsír fogyást jelent. De az izmaid sérültek, megduzzadtak, felvettek 20-30 deka vizet minimum. Az eredmény: másnapra több vagy.
Így elment a kedved, amúgy is mindened fáj, szóval ebből nem lesz tatós edzésprogram. Egy nap volt jó nagy deficited, de nem lett tartós.
Most amúgy elkezdtem inni egy jobb fehérjét 2 étkezés helyett minden nap. Nem reklám de ez a neve : (Fitness Authority Xtreme Napalm MRP 2500 g
Komplex étkezés helyettesítő. )
Kiváncsi leszek ér e valamit. Amúgy pár nap után jobban érzem magam és lehet csak beképzelem de olyan mintha az izomtömegem elkezdett volna nagy ütemben gyarapodni. Főleg a karjaimon látom.
Sajnálom, hogy még mindig nem a jó szokások beiktatásánál tartasz, hanem kaja helyett a fehérjeshake-nél.
"Hulla voltam mindig". Itt a gond. Pár napos akciókkal kiütötted magad, aztán alig bírtál moccanni napokig, elkeseredésedben pedig túletted magad. Sajnos ez egy ilyen körforgás, de ki lehet lépni belőle. Kezdheted azzal, hogy tudatosan étkezel, tehát nincs itt-ott röptében bekapott nasi vagy bármi, amikor főételt eszel lehetőleg nyugodt helyen ülj le és úgy egyél, ha nasira vágysz kérdezd meg előtte magadtól, hogy miért vagy hogy éhes vagy-e. Ez egy jó kiindulópont.
No, a csodamódszer működik? Tudod, ilyenek ezek a turbó diéták. Étkezés helyett ezt iszod, kevesebb a salakanyag a beleidben, puff, már egy kilóval kevesebb is vagy. Nameg, ha kevesebb szénhidrátot viszel be, leürülnek a raktárak, így 1-2 kg vizet is veszthetsz.
Igazából azt akartam írni, hogy dehogyisnem reklám ez. Szépen be akarja vonzani ide a balekokat a "kalóriadeficit se működik" kérdéscímmel. Gyanúsan nem válaszol a felvetésekre, kérdésekre. De aztán arra gondoltam, talán mégiscsak simán tájékozatlan a kérdező, és még mindig a csodaporokban keresi a megoldást.
10 x 24 órát (egész napot) dolgozok egy hónapban. Egyedül vagyok és minden ugye az én dolgom a bevásárlás , takarítás stb minden…. Arra valóban nincs idom és energiam hogy napi 3x vagy 4x kitaláljak valami kalóriaszegény ételt. Ezért jött az ötlet hogy fehérje shake 1-2 étkezés helyett.
1. Gyors
2. Nem vagyok éhes órákig
3. 1 adag 360 kalória (napi 2x iszom )
Lényegében ha az elmélet igaz akkor lényegesen csökkenie kellene egy hónapon belül a súlyomnak.
Ha viszont jól sejtem hogy egy furcsa beteg ge*i vagyok akkor minden hiába és így se fogyok le.
Pár naponta jelzem itt hogy haladok. Hasznos tanácsokat elolvasom. A hülyeséget is; mint pl a előítéleteket mint pl a nasizást meg csipszet stb mikor tudom hogy ilyeneket maximum gyerekkoromban ettem utoljára. 😐😀👍🏻
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!