Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha túl kevés kalóriát vittem...

Ha túl kevés kalóriát vittem be, és most megemelem az ajánlottra, akkor visszahízok valamennyit?

Figyelt kérdés

Elkezdtem fogyókúrázni, 10 kg-ot szeretnék leadni.

18-11 óráig böjtölök, pluszban kalóriát csökkentettem, és próbálok többet mozogni.

Abba a hibába estem, hogy kezdesnek elkezdtem rendelni az egyik ételszállító egész napos fogyókúrás menüjét, ami napi 1000 kalória.

Gyorsan le is ment 4kg, én is éreztem hogy ez túl gyors.. Leálltam a rendeléssel, csak az ebédet rendelem és inkább számomolom a kalóriát, amit megemeltem napi 1200-ra.

Viszont a fogyás megállt, letöltöttem a yaziot ami napi 1495 kalóriát javasol..

Ha megemelem erre a bevitelt nem fog hirtelen visszajönni ami már lement? Lehet az tartósan baj, ha ennél kevesebbet eszek? Amiatt állhatott meg a fogyás, hogy 1000 helyett 1200 kalóriára módosítottam?

Köszönöm, ha valaki tapasztaltabb segít.

2023. jún. 22. 09:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

1000 kcal öngyilkosság, az 1200 is ehhez közeli...

1495 már talán bírható, bár ez nagyban függ attól, hogy milyen magas, hány kg vagy...

ha emelsz a kalórián nagy valószínűséggel a szénhidráton is emelsz, ami vizet tart vissza, ez okozhat olyat, hogy a mérleg többet mutat, de ez nem zsír lesz.

2023. jún. 22. 10:03
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

1200 cal is keves. Rendesen szamold ki a szuksegleted. A fogyas iszonyu lassu folyamat ha egeszsegesen csinalod.

Én 150 centis 67 kilos lanxkent 1350 kaloriat edzem, heti 1 edzéssel és ezzel fogyok. Ha ilyan vagy ennél magasabb vagy, akkor az 1200 is édeskevés.

Számold ki a bmr-od es annal kevesebbet soha ne egyel.

Az elso 4 kilo az viz volt beltartalom stb. Tehat barmit csinalsz abbol 1-2 ideiglenesen visszajon.

Amit csinalj:

Szamold ki rensesen a szuksegleted es egyel annyit. Sulyt merni csak heti egyszer, reggel, wc utan es evesivas elott. Ezeket tudod osszehasonlitani.

A kerdesedre pedig a valasz, nem, nem hizod vissza mert az 1200 is boven a szuksegelet alatt van. Le fog lassulni a fogyas de igy lesz egeszseges

2023. jún. 22. 10:08
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, akkor emelek még!

175 cm vagyok, jelenleg 74.5 kg, 68 kg a célom.

Ülőmunkát végzek, napközben nem mozgok, amit beleraktam most plusz mozgást az sok séta és heti párszor lépcsőző gépezek.

2023. jún. 22. 10:13
 4/9 anonim ***** válasza:
61%

az az 1495 jó kellene hogy legyen ezek alapján, egy kb. heti 0.5kg-s fogyáshoz, szerintem tartsd azt, mérd magad hetente, vagy átlagolj ha gyakrabban méred magad.

1es voltam.

2023. jún. 22. 10:33
 5/9 anonim ***** válasza:
58%

Súlyt mérni nem heti 1x kell, mert a súlyod ingadozik és simán benne van, hogy hétfőn mérsz 73kg-ot, de csak 1 hét múlva méred újra és a következő hétfőn 74kgot mutat a mérleg. Általában ilyenkor elveszik a motiváció és feladják az emberek.

Pedig, ha minden nap mérték volna magukat, akkor átlagban látszódott volna, hogy csökkenő a tendencia, csak éppen abban a pár napban több vizet tartott a szervezeted vissza.

2023. jún. 22. 13:20
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Inkább reggel és délelőtt egyél. Illetve ebédelj normálisan. Uzsonnára, maximum egy alma. És ha tényleg fogyókúrázni akarsz, akkor inkább vacsorát ne egyél. És főleg este 18 óra után ne egyél semmit másnap reggelig. Éjszaka amúgy is alszol, tehát még kevesebb kalóriára van szüksége a szervezetednek, éjszakára.
2023. jún. 22. 13:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Miért ne egyen este?:D azért hogy éhesen feküdjön le, és szarul aludjon? Mai világban már nem a nappal mennek aludni az emberek mint 1900ban amikor ezt a f@szságot kitalálták…
2023. jún. 22. 13:57
 8/9 anonim ***** válasza:

6#

Ha a hülyeség fájna...

2023. jún. 22. 14:44
 9/9 anonim ***** válasza:

1500 reális, annál ne egyél kevesebbet.

Ha lement 5-10 kilo akkor lehet picit (50-100 kcal) csokkenteni ha erzed hogy sok

Visszahizni nem fogsz de ideiflenes vizvisszatartas az lesz. Ne ijedj meg, a merleg nem minden. Ajanlom hogy 2 hetebte merj kormereteet es csinalj fehernemus fotokat. Azokkal a legjobb osszehasonlitani

2023. jún. 22. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!